אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עליות בנעילה בוול סטריט; הנפט איבד 13% בשבוע אסדת נפט | צילום: שאטרסטוק

עליות בנעילה בוול סטריט; הנפט איבד 13% בשבוע

דאו ג'ונס עלה ב-0.4%, נאסד"ק טיפס ב-0.3%; הנפט בירידה השבועית החדה ביותר מאז אפריל 2020; ירידה מפתיעה במשרות החדשות שנוספו למשק האמריקאי

01.04.2022, 23:04 | נועם לנדמן

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, איגרות החוב ועדכוני האנליסטים

ניקיי 225 שנחאי האנג סנג FTSE 100 DAX 40 CAC 40 דאו ג'ונס SS&P 500P 500 נאסד"ק 100

הצטרפו לעדכונים שוטפים בערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

23:00 - הבורסות בוול סטריט ננעלו בעליות, שהתחזקו בחצי שעת המסחר האחרונה. דאו ג'ונס עלה ב-0.4%, נאסד"ק ו-S&P 500 טיפסו ב-0.3%. בסיכום שבועי: דאו ג'ונס ירד ב-0.1%, נאסד"ק עלה ב-0.4%, ומדד S&P 500 טיפס בשיעור מזערי של פחות מ-0.1% (שני האחרונים רשמו עלייה שבועית שלישית ברציפות).

22:15 - מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI ירד היום ב-1% ל-99.3 דולר לחבית. בסיכום שבועי - הנוזל השחור איבד 13%, הירידה החדה ביותר מאז אפריל 2020.

המדדים עברו בינתיים למגמה מעורבת, דאו ג'ונס עולה ב-0.2%, נאסד"ק מאבד 0.1%.

20:45 - הזהב נפל היום ב-1.6% (30.30 דולר) למחיר של 1,923.70 דולר לאונקיה. זאת ברקע הזינוק בתשואות האג"ח האמריקאיות. בסיכום שבועי נחתך שווי המתכת היקרה ב-1.6%.


הזהב רשם ירידה יומית חדה ברקע הזינוק בתשואות האג"ח האמריקאיות, צילום: שאטרסטוק (Oleksiy Mark) הזהב רשם ירידה יומית חדה ברקע הזינוק בתשואות האג"ח האמריקאיות | צילום: שאטרסטוק (Oleksiy Mark) הזהב רשם ירידה יומית חדה ברקע הזינוק בתשואות האג"ח האמריקאיות, צילום: שאטרסטוק (Oleksiy Mark)


19:00 - בורסות אירופה נעלו את יומן הראשון ברבעון השני בעליות קלות: מדד דאקס הגרמני טיפס ב-0.2%, פוטסי הבריטי הצחזק ב-0.3% וקאק הצרפתי הוסיף 0.4%.

18:15 - בית הנבחרים בארה"ב פתח בחקירה נגד אמזון עקב מותם של 6 עובדים. ועדת הפיקוח בקונגרס חוקרת את התנהלות ענקית הסחר בחשד לרשלנות מול עובדיה.

באחד המקרים הטרגיים התמוטט מחסן בעיירה אדוורדסוויל בדצמבר שעבר, בשל פגיעה מטורנדו. חשד כי עובדים נקראו לעבודה למרות מזג האוויר הקיצוני ואוימו בפיטורים אם יימלטו.

17:25 - בית הנבחרים האמריקאי צפוי להצביע היום בעד הצעת חוק שיאפשר ליגליזציה לשימוש בקנאביס - ברמה פדראלית. כך דווח באתר מרקטווטש.

כבר ב-2020 הצביע לראשונה בית הנבחרים בעד הצעת חוק שיאפשר מהלך שכזה - אך הסנאט טרם אישר אותה.


אלון מאסק מעשן מריחואנה בשידור חי ברדיו, צילום מסך: טוויטר אלון מאסק מעשן מריחואנה בשידור חי ברדיו | צילום מסך: טוויטר אלון מאסק מעשן מריחואנה בשידור חי ברדיו, צילום מסך: טוויטר


16:30 - עליות קלות בפתיחת המסחר בניו יורק: דאו ג'ונס, S&P 500 ונאסד"ק מטפסים ב-0.3%. תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 שנים מזנקת ב-12 נק' בסיס לשיעור של 2.44%, אך התשואה על האיגרת לשנתיים מזנקת ב-16 נק' בסיס לשיעור של 2.45%.

15:40 - בעקבות דוח התעסוקה המאכזב, חל היפוך בחלק נוסף מעקומת התשואות האמריקאית, כאשר תשואת אג"ח ארה"ב לשנתיים מטפסת מעל לתשואת האיגרת ל-10 שנים, לראשונה מאז 2019.

התשואה על האיגרת לשנתיים מזנקת ב-13 נק' בסיס לשיעור של 2.42% ואילו תשואת האיגרת ל-10 שנים מזנקת ב-10 נק' בסיס ל-2.41%. הנתון עשוי להצביע על מיתון קרב, כך לפחות לפי ניסיון העבר.

התשואה על איגרת החוב מגלמת את הסיכון שנוטלים עליהם המשקיעים שרוכשים את האיגרת. וברוב המקרים, ככל שטווח הזמן של האיגרת גדול יותר כך הסיכון עולה. וכשהתשואה לטווח הקצר עולה על התשואה לטווח הארוך - החששות ממיתון קרוב עולים.

כאמור, בתחילת השבוע עלתה תשואת האיגרת ל-5 שנים מעל לתשואת האיגרת ל-30 שנה.


וול סטריט, צילום: AP וול סטריט | צילום: AP וול סטריט, צילום: AP


15:30 - מספר המשרות שנוספו למשק האמריקאי במרץ נמוך מהתחזיות: סה"כ נוספו בחודש שעבר 431 אלף משרות חדשות, לעומת צפי לתוספת של 490 אלף. יחד עם זאת, שיעור האבטלה ירד במרץ ל-3.6%, טוב מהתחזיות לירידה ל-3.7%.

14:55 - בלקברי נחתכת ב-4.4% בטרום אחרי הדוחות: חברת התוכנה אמנם עקפה את צפי האנליסטים בשוק בשורת הרווח, אך ההכנסות עמדו מתחת לתחזיות, כשברקע נרשמה האטה בצמיחה בחטיבת אבטחת הרשת של החברה.

14:50 - מניית גיימסטופ קופצת בטרום ב-13% אחרי שחברת הגיימינג דיווחה כי היא מתכננת לבצע פיצול של המניה (ספליט). גיימסטופ צפויה לפנות למשקיעים לקבל מהם אישור להגדיל את כמות המניות שנסחרות למיליארד מ-300 מיליון, טרם ביצוע הספליט.

14:45 - מניית חברת הרכבים החשמליים הסינית Nio מזנקת בטרום ב-6.5% אחרי שדיווחה על זינוק של 37.6% במסירות הרכבים בחודש במרץ, לעומת החודש המקביל ב-2021.

14:30 - הודעת ביידן על שימוש בעתודות הנפט של ארה"ב הורידה את מחירו (את ה-WTI) ל-100 דולר לחבית. המהלך בוצע בשל מחירי האנרגיה שהאמירו בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה והסנקציות על מוסקבה שגורמות למחסור חמור בנפט. על כן, נשיא ארה"ב הורה לשחרר מהעתודות האסטרטגיות 180 מיליון חביות במשך חצי שנה.


נפט גולמי, צילום: רויטרס נפט גולמי | צילום: רויטרס נפט גולמי, צילום: רויטרס


14:05 - עליות בחוזים על המדדים המובילים בבורסות ניו יורק בפתח הרבעון השני של 2022: החוזים על דאו ג'ונס, S&P 500 ונאסד"ק מתחזקים ב-0.5%.

תשואת אג"ח ארה"ב ל-10 מזנקת ב-9 נק' בסיס לשיעור של 2.41%. זאת בעוד תשואת אג"ח ארה"ב לשנתיים זינקה ביממה האחרונה ב-10 נק' בסיס עד לשיעור של 2.391%. בתחילת השבוע זינקה התשואה על האיגרת ל-5 שנים מעל לתשואת האיגרת ל-30 שנה, לראשונה מאז 2006.

הירידה במחיר איגרת החוב לטווח הקצר אשר גוררת עלייה בתשואה, נובעת מכוונות הבנק המרכזי האמריקאי להמשיך להעלות את הריבית כבר בטווח הקצר על מנת להילחם באינפלציה. תוצאה זו של העלאת הריבית, עלולה לגרום להאטה בצמיחה של הכלכלה הגדולה בעולם בטווח הקצר - כך לפחות נראה לפי המשקיעים בשווקים.

ככלל, התשואה על איגרת החוב מגלמת את הסיכון שנוטלים עליהם המשקיעים שרוכשים את האיגרת. וברוב המקרים, ככל שטווח הזמן של האיגרת גדול יותר כך הסיכון עולה. וכשהתשואה לטווח הקצר עולה על התשואה לטווח הארוך - החששות ממיתון קרוב עולים.

ב-15:30 (שעון ישראל) יתפרסמו נתוני תעסוקה חשובים בארה"ב: מספר המשרות החדשות שנוספו למשק האמריקאי בחודש מרץ - הכלכלנים בשוק צופים תוספת של 490 אלף משרות בחודש שעבר, האטה משמעותית לעומת פברואר אז נוספו 678 אלף.

כמו כן שיעור האבטלה בארה"ב צפוי לרדת ל-3.7% במרץ מ-3.8% בפברואר.

12:40 - שיעור האינפלציה בגוש היורו שבר שיא נוסף, ועמד על 7.5% במרץ, בחישוב שנתי - כך לפי נתונים ראשוניים שפרסמה הלשכה לסטטיסטיקה, יורוסטאט.

האינפלציה בגוש היורו נמצאת בעלייה מתמשכת בחודשים האחרונים - בפברואר עמד שיעורה על 5.9%, בינואר על 5.1%. בדצמבר אשתקד עמד שיעור האינפלציה בגוש היורו על 5% ובנובמבר 2021 על 4.9%.

ברקע לנתון הגבוה - המלחמה באוקראינה, שיצרה אי ודאות ביבשת, ועשויה להביא לעליית מחירי הסחורות - מנפט ועד חיטה, וכן לדחוף את הכלכלות למיתון.


כריסטין לגארד, יו כריסטין לגארד, יו''ר הבנק המרכזי האירופי (ECB) | Getty כריסטין לגארד, יו


11:00 - המסחר בבורסות באירופה נפתח בעליות קלות, כאשר המדדים פוטסי בלונדון, דאקס בפרנקפורט וקאק בפריז מוסיפים 0.3% לערכם.

ענקית הגז הרוסית גזפרום הודיעה הבוקר כי היא ממשיכה להזרים גז טבעי למדינות אירופה, דרך אוקראינה. זאת, למרות הצו שעליו חתם אתמול נשיא רוסיה ולדימיר פוטין, שלפיו החל מהיום רוכשים זרים יצטרכו לשלם ברובל על גז טבעי רוסי, וכי חוזים יוקפאו אם התשלומים האלה לא יתבצעו. רוסיה מספקת שליש מהגז של אירופה. חברות ומדינות ביבשת דחו את הדרישה הרוסית בטענה כי היא מהווה הפרה של הסכמי הגז הקיימים כיום, אשר רובם ככולם בדולרים או ביירו.

במקביל, היום יימשכו השיחות בין נציגי אוקראינה ורוסיה באיסטנבול.

באסיה: בורסת שנגחאי ננעלה בעלייה של 0.9%, מדד האנג סנג בהונג קונג עלה ב-0.2%, וניקיי בטוקיו ירד ב-0.6%.


טרמינל גז טבעי על גבול גרמניה פולין, צילום: בלומברג טרמינל גז טבעי על גבול גרמניה פולין | צילום: בלומברג טרמינל גז טבעי על גבול גרמניה פולין, צילום: בלומברג

8:20 - המסחר בבורסות מזרח אסיה מתנהל הבוקר (ו') במגמה מעורבת, לאחר סיכום רבעון אדום במיוחד בבורסות ניו יורק אמש (ראו הרחבה בהמשך). מדד ניקיי היפני נחלש ב-0.5% בבורסות טוקיו ומדד האנג סנג מאבד 0.7% מערכו בבורסות הונג קונג. לעומתם, מדד שנגחאי המשולב מטפס ב-0.6%.

בגזרת המניות, ענקית האלקטרוניקה היפנית טושיבה מזנקת ב-6.4% לאחר דיווח שביין קפיטל מעוניינת לרכוש אותה ולהפוך אותה לחברה פרטית. טושיבה עם זאת מסרה שאינה מעורבת בשיחות בנושא.

ברקע למסחר, עלייה במקרי הקורונה בסין שמוסיפה לדאגות בנוגע להאטה כלכלית באזור וכן חידוש התקיפות של רוסיה באוקראינה שמעיב על התקווה לסיום הלחימה. "בעודנו מתקרבים לחופשת סוף השבוע, האופטימיות בנוגע לפתרון הסכסוך הגיאופוליטי דועכת בין לילה", אמר Yeap Jun Rong, אסטרטג שווקים ב-IG בסינגפור.


צבא אוקראינה מתאמן ליד לבוב, צילום: AP צבא אוקראינה מתאמן ליד לבוב | צילום: AP צבא אוקראינה מתאמן ליד לבוב, צילום: AP



פלישת רוסיה לאוקראינה, האינפלציה המתגברת והעלאת הריבית בארה"ב עשו את שלהן, ובורסות וול סטריט סגרו רבעון ראשון שלילי. אמש נחלשו דאו ג'ונס ו-S&P 500 ב-1.6% ונאסד"ק - ב-1.5%. בסיכום רבעוני, S&P 500 נחתך ב-4.9%. נאסד"ק נחתך בלא פחות מ-9.1% ודאו ג'ונס - ב-4.6%. מדובר ברבעון הגרוע זה שנתיים בוול סטריט. זאת למרות סיכום חיובי לחודש מרץ, עם עליות של עד 3.6% במדדים המובילים.

בין המניות שבלטו אתמול בירידות, ניתן לציין את המניות הטכנולוגיות, כמו AMD שאיבדה 7%, HP שנחלשה ב5.2% ודל - 5.5%, וכן הבנקים: ג'יי.פי מורגן ירד ב-2.3% וגולדמן זאקס - 1%. רשת הפארם וולגרינס בוטס נפלה ב-5% אחרי הדוחות. התקופה האחרונה מסמנת ירידה בתשואות האג"ח, והאיגרת האמריקאית ל-10 שנים איבדה אתמול 3.3 נ"ב ל-2.324%. עם זאת, על פי מרקטווץ', התשואה התחזקה בסיכום רבעוני ב-82.8 נ"ב.

הנפט מסוג WTI ירד אתמול ב-7% לרמה של 100.3 דולר לחבית לאחר שהממשל בארה"ב הודיע שישחרר עד מיליון חביות מהמלאים. זאת בעקבות הזינוק במחירים בשל המלחמה באוקראינה - בסיכום חודשי נרשמה עלייה של 4.8% ובסיכום רבעוני - 33%.

תגיות