אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הודעת ביידן על שימוש בעתודות הנפט הורידה את מחירו ל-100 דולר נפט גולמי | צילום: רויטרס

הודעת ביידן על שימוש בעתודות הנפט הורידה את מחירו ל-100 דולר

בניסיון להוריד את מחירי האנרגיה שהאמירו בעקבות הפלישה הרוסית לאוקראינה, הורה נשיא ארה"ב לשחרר מהעתודות האסטרטגיות 180 מיליון חביות במשך חצי שנה - ההיקף הגבוה ביותר מאז הקמתן בשנת 1974

01.04.2022, 14:26 | חדשות חוץ

נשיא ארה"ב ג'ו ביידן הורה אתמול (ה') על שחרור 180 מיליון חביות נפט במשך חצי שנה מהעתודות האסטרטגיות של ארה"ב, בניסיון להוריד את מחירי האנרגיה. מדובר בשימוש הגדול ביותר בעתודות מאז יצירתן ב-1974. כך לפי דיווח ב-BBC. בעקבות ההכרזה, ירד מחיר הנפט הגולמי מסוג WTI ביותר מ-7%, והוא נסחר סביב 100 דולר לחבית. הברנט ירד בכ-5.4% לרמה של 107 דולר לחבית.


קראו עוד בכלכליסט:


המהלך נועד כאמור להקל על המחסור שנובע מהמלחמה באוקראינה. אך נראה שהצעד של שחרור עד מיליון חביות ביום לא צפוי לפתור לחלוטין את משבר האנרגיה, לדברי אנליסטים. ביידן, בהתאם, הבטיח לנקוט בפעולות נוספות כדי להגביר את התפוקה של ארה"ב, ואמר שהשחרור (מהעתודות) "ישמש כגשר עד סוף השנה, עד שהתפוקה המקומית תגבר". הוא קרא לחברות לשלם יותר אם יבחרו לא להשתמש בבארות נפט שנמצאות על קרקע שהן חוכרות מהממשלה, וכן להשקעות נוספות שיאיצו את אימוץ המעבר לאנרגיה מתחדשת.

עלויות הנפט המאמירות מהוות בעיה פוליטית גדולה ברחבי העולם, כולל בארה"ב, שם אמורות להיערך בחירות באמצע חודש נובמבר. ביידן אמר שהיקף השחרור מעתודת הנפט האסטרטגית, שמגיע בקושי לתצרוכת הנפט הדו-יומית העולמית, היא "חסרת תקדים".


נשיא ארה"ב ג נשיא ארה"ב ג'ו ביידן מכריז על איסור יבוא נפט מרוסיה | גטי נשיא ארה"ב ג


עתודות הנפט האסטרטגית של ארה"ב נוצרה בעקבות משבר האנרגיה של שנות ה-70. הן ממוקמות במערות אחסון לאורך חוף מפרץ מקסיקו, בטקסס ובלואיזיאנה. הן מכילות כ-568 מיליון חביות נכון ל-25 במרץ, פחות מ-700 מיליון שהכילו ב-2009.

סוכנות האנרגיה העולמית חוזה צריכה של יותר מ-100 מיליון חביות נפט ודלקים נוזליים אחרים ליום, השנה. ההצהרה מאתמול היא הפעם השלישית תוך שישה חודשים שביידן פעל לשימוש בעתודות הנפט של ארה"ב. אך שחרור העתודות הנוספות אינו צפוי להספיק כדי לפצות על האספקה שלא תגיע מרוסיה, שהיא ספקית הנפט השנייה בגודלה בעולם אחר סעודיה.

תגיות