אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדרך של ג’נרל אטלנטיק: מקרן תרומות עד להשקעות עתק נשיא ומנכ"ל ג'נרל אטלנטיק ביל פורד. ההתחלה היתה פמילי אופיס לצד קרן התרומות | צילום: בלומברג

הדרך של ג’נרל אטלנטיק: מקרן תרומות עד להשקעות עתק

לא הסיפור הרגיל: ג’נרל אטלנטיק הוקמה ב־1980 על ידי איש העסקים צ’אק פיני (Chuck Feeny) המכונה "ג'יימס בונד של הפילנתרופיה", במטרה להגדיל את היקף התרומות. בעבר וורן באפט וביל גייטס העידו כי הוא שימש כהשראה לפרויקט GIVING PLEDGE

04.04.2022, 06:02 | סופי שולמן

סיפורה של ג’נרל אטלנטיק שונה לגמרי מההיסטוריה הרגילה של קרנות השקעה או קרנות הון סיכון.

לא עוד סיפור של בכירים מוול סטריט שהחליטו לצאת לדרך עצמאית ולא יזמי טק לשעבר שהחליטו לגדל את הדור הבא של סטארט־אפים.


קראו עוד בכלכליסט:


ג’נרל אטלנטיק הוקמה ב־1980 על ידי איש העסקים צ’אק פיני (Chuck Feeny) כחלק מפעילות הפילנתרופיה שלו במטרה להגדיל את היקף התרומות. פיני, אמריקאי ממוצא אירי, שהקים את רשת חנויות הדיוטי פרי DUTY FREE SHOPPERS GROUP, מכונה לעתים “ג’יימס בונד של הפילנתרופיה”.

בעבר וורן באפט וביל גייטס העידו כי הוא שימש כהשראה לפרויקט GIVING PLEDGE שבמסגרתו אנשי עסקים תורמים את מרבית הונם ולא מעבירים אותו בירושה. מאז שנות השמונים ועד לאחרונה תרם פיני בן ה־90 את הרוב המכריע של הונו - כ־8 מיליארד דולר — כאשר לאורך השנים נשמרו זהותו וזהות הקרן התורמת שנקראה בשם הכללי Atlantic Philanthropies, בסוד.


נשיא ומנכ"ל ג נשיא ומנכ"ל ג'נרל אטלנטיק ביל פורד. ההתחלה היתה פמילי אופיס לצד קרן התרומות | בלומברג נשיא ומנכ"ל ג


בשלב הראשון החלה ג’נרל אטלנטיק לפעול כמעין פמילי אופיס לצד קרן התרומות במטרה לייצר תשואה מהשקעות בחברות צמיחה ובכך להגדיל את הסכום שעומד לרשות הקרן.בהמשך הפכה לקרן השקעות מסורתית יותר שפועלת במודל של גיוס מגופים מוסדיים והשקעה במגוון חברות, בדגש על חברות טכנולוגיה.

השקעות בשלבים מוקדמים בחברות שהפכו לענקיות כגון Airbnb, סנאפצ’ט ואובר, בנו לקרן את התדמית שלה כאחת השחקניות המשמעותיות בהשקעות הייטק. עם זאת, הקרן מושקעת גם בחברות מתחומים אחרים כגון מעצבת האופנה טורי ברץ’, אתר החדשות BUZZFEED, ובעבר השקיעה גם בתחום הבנקאות.

תגיות