אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס שוק ההון

"השקיפות והאחריות של הפד מאפשרות לנו להישאר אופטימיים"

רינת אשכנזי, מנהלת מחלקת מחקר מדדים בקסם קרנות ETF, אמרה בכנס שוק ההון של כלכליסט, הפניקס וקסם קרנות: "אם נמצא עצמנו עם ריביות עולות והצמיחה עדיין תתקיים, נקבל תשואה חיובית בשוק ההון"

04.04.2022, 12:11 | אלמוג עזר

מאז הפלישה הרוסית לאוקראינה, שוקי ההון מתמחרים צמיחה גלובלית נמוכה יותר שבה תשואות האג"ח לטווח ארוך נמוכות מהתשואות לטווח הקצר. האם אנחנו לקראת מיתון עולמי או גרוע מכך - "סטגפלציה", מצב שבו המחירים עולים והצמיחה נמוכה? על השאלה הזו ניסתה לענות רינת אשכנזי, מנהלת מחלקת מחקר מדדים בקסם קרנות ETF, בכנס שוק ההון של כלכליסט, הפניקס וקסם קרנות.


קראו עוד בכלכליסט:

על פי אשכנזי, ניתן להיות עדיין אופטימיים. לפי תחזית ה-OECD, האינפלציה בשנה הקרובה תהיה עדיין ברמה גבוהה, אך הצמיחה הכלכלית תהיה עדיין חיובית, סביב 1%. לדבריה, "זה לא תרחיש מרגיע, אך גם לא התרחיש הרע ביותר והוא סטגפלציה". מבחינת ההשקעות הרצויות עבור משקיעים בשוק הון הציעה אשכנזי חשיפה לסקטורים של ייצור חומרי גלם שמתפקדים יותר טוב באינפלציה על פני מגזרי השירות. "אם נמצא עצמנו עם ריביות עולות והצמיחה עדיין תתקיים, נקבל תשואה חיובית בשוק ההון", קבעה.

לדברי אשכנזי, "פריצת המלחמה באוקראינה, לצד הבעיות בשרשרת האספקה והאינפלציה המזנקת - אי אפשר להתחמק מהשוואה לשנות ה-70 המוקדמות, בהן התקיימו מחירי סחורות גבוהים לצד צמיחה נמוכה (סטגפלציה). לאחר שנים של צמיחה גבוהה ומחירים נמוכים, המלחמה בווייטנאם החלה לגרום לעליית מחירים. בדומה להיום, קובעי המדיניות טענו אז שהכל זמני והכל יהיה בסדר. שוקי המניות פרחו כמו היום ואז הגיע הזעזוע במחירי הנפט בעקבות מלחמת יום כיפור. הפד לא הגיב במהירות ולא ריסן את האינפלציה. אחר כך הוא הגיב בחדות ובתוך כך חנק את הכלכלה וגרם לירידות חדות בשוק ההון. זה הסיכון שלנו היום".

רינת אשכנזי מנהלת מחלקת מחקר מדדים קסם קרנות ETF, צילום: אוראל כהן רינת אשכנזי מנהלת מחלקת מחקר מדדים קסם קרנות ETF | צילום: אוראל כהן רינת אשכנזי מנהלת מחלקת מחקר מדדים קסם קרנות ETF, צילום: אוראל כהן

לדברי אשכנזי, "הקשר בין אינפלציה לשוק העבודה הוא האיגודים המקצועיים. בשנות ה-70 היה לאיגודים כוח לדרוש עליות שכר ספירליות - כאשר יותר משליש מהעובדים היו מאוגדים. העלייה בשכר הביאה בתורה לעליית מחירים וחוזר חלילה. כיום פחות מ-8% מהעובדים מאוגדים, ולכן הלחץ של האיגודים על המחיר נמוך יותר. גם יעילות אנרגטית תעזור לנו לא להחליק למיתון. כדי לצמוח אנחנו צורכים פחות אנרגיה ונשענים בעיקר על כלכלת שירותים ולא על תעשייה.

"והכי חשוב, הגישה של הפד, ששינתה את הציפיות האינפלציוניות. מאז שנות ה-70 הפד הצליח לעגן את הציפיות. הפד מתחייב כיום לעמוד ביעד האינפלציה - ובשנות ה-70 זה לא היה קיים. השקיפות והאחריות של הפד ב-40 השנים האחרונות מאפשרות לנו להישאר אופטימיים".

תגיות