אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהפכת ה-ESG כבר כאן: יש לחבר את הקטר לרכבת יבגניה קרמר | צילום: רוני פרל

דעה

מהפכת ה-ESG כבר כאן: יש לחבר את הקטר לרכבת

2022 מביאה איתה רוח גבית מכיוון הרגולציה, בהובלת האיחוד האירופי שקובע את הרף. גם בישראל, הרגולטורים מעודדים לפרסם דוחות ESG, והפיקוח על הבנקים אף דרש להגביר את תדירות הדיווח הקיים

05.04.2022, 16:05 | יבגניה קרמר

שינויי האקלים לצד תמורות חברתיות, כלכליות וגיאו-פוליטיות, הביאו את העולם להבנה כי הגיעה העת לשנות את הגישה הקפיטליסטית המסורתית.


קראו עוד בכלכליסט:

2021 הייתה לשנת מפנה בתחומי ה-ESG (השקעות שמעודדות יצירת נורמות עסקיות המיטיבות עם הסביבה והחברה), ושחקנים מרכזיים בזירה הבינלאומית נדרשו לשקול צעדיהם כדי להבטיח עתיד טוב יותר לכדור הארץ ולקהילה. במסגרת סקר שנערך על ידי KPMG העולמית בקרב 1,325 מנכ"לים, תחום ה-ESG דורג כאחד מהסיכונים המובילים בו הם ציינו שההתמודדות מחייבת השקעה של משאבים משמעותיים וכי נדרשת בהירות רגולטורית אשר תוביל את מהפכת ה-ESG.


יבגניה קרמר, שותפה, ראש מחלקת רגולציה וניהול סיכונים, בנקאות ומוסדות פיננסים, KPMG ישראל, צילום: רוני פרל יבגניה קרמר, שותפה, ראש מחלקת רגולציה וניהול סיכונים, בנקאות ומוסדות פיננסים, KPMG ישראל | צילום: רוני פרל יבגניה קרמר, שותפה, ראש מחלקת רגולציה וניהול סיכונים, בנקאות ומוסדות פיננסים, KPMG ישראל, צילום: רוני פרל


2022 מביאה איתה רוח גבית מכיוון הרגולציה, בהובלת האיחוד האירופי שקובע את הרף. העולם מבין שבכדי להשיג את היעדים שהציב לעצמו אין לשנות את המערכת הקיימת, אלא להשתמש בה לפיתוח אסטרטגיות למימון בר קיימא הצפויות לשנות מהותית את תהליכי גיוס מקורות ההון וניהול הסיכונים. בהתאמה, האיחוד האירופי קובע שורה ארוכה של סטנדרטים ודרקטיבות בנושא, ביניהן בנושאי דיווח עבור חברות ומוסדות פיננסיים. דוגמא לכך היא החובה שחברות גדולות ידווחו על ביצועיהן בתחום הקיימות ואת ההצעה לסטנדרט החדש לאג"ח ירוק שעשוי לשמש כתו תקן.

השנה ראינו גם את ארה"ב מצטרפת למהלך בפרסום האחרון של רשות ניירות ערך (SEC), המבקשת דרישות גילוי נרחבות בנושאי ממשל, אסטרטגיה, ניהול סיכונים, מדדים ויעדים לצד תהליכי אכיפה כנגד גילוי מטעה או לא מבוסס. גם רשויות הפיקוח על הבנקים קבעו התאמות למסגרות הקיימות, בכדי להטמיע בהן עקרונות לניהול אפקטיבי של סיכוני אקלים, לרבות ניהול החשיפות לסיכונים הפיננסיים והערכת הסיכונים בכל קטגוריית סיכון.

ומה אצלנו אתם שואלים? הרגולטורים מעודדים לפרסם דוחות ESG, הפיקוח על הבנקים אף דרש להגביר את תדירות הדיווח הקיים וחייב גילוי של מדדי ה-ESG בהלימה לפרקטיקות בינלאומיות. בנוסף, נדרשו הבנקים וחברות הביטוח לבחון התאמות לתהליכי מתן אשראי, מדיניות ההשקעות ומסגרות קיימות לניהול הסיכונים.

יבגניה קרמר היא שותפה, ראש מחלקת רגולציה וניהול סיכונים, בנקאות ומוסדות פיננסים, KPMG ישראל

טור ראשון במסגרת סדרת טורים בנושאי ESG שמובילה KPMG ישראל על ידי הדס משלי, שותפה, ראש תחום ESG ו-IMPACT

תגיות