אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טוויטר מיישרת קו עם תוצאות הסקר של מאסק: בוחנת הוספת כפתור עריכה אלון מאסק על רקע לוגו טוויטר | צילומים: איי פי, שאטרסטוק

טוויטר מיישרת קו עם תוצאות הסקר של מאסק: בוחנת הוספת כפתור עריכה

לאחר ש-73% ממשתפי הסקר שהעלה החבר החדש בדירקטוריון החברה אלון מאסק תמכו בהוספה של הפיצ'ר המבוקש ביותר מאז היווסדה, הרשת החברתית מכריזה: "כן, אנחנו עובדים על זה". עד כה טוויטר נמנעה מלאפשר עריכה מחדש של הציוצים מחשש לפגיעה ביושרת השיח

06.04.2022, 10:56 | רפאל קאהאן

מנכ"ל טסלה אלון מאסק רק הצטרף לדירקטוריון טוויטר אתמול וכבר היום (ד') נודע שהיא החלה לעבוד על משאלתו הלא כל כך כמוסה כפתור שיאפשר עריכה של ציוצים שכבר פורסמו. מדובר בשינוי מהותי במודל העסקי של טוויטר שעד כה נמנעה מלאפשר את הפיצ'ר הזה מתוך רצון לקדם שקיפות בשיח בפלטפורמה. ואולם, כעת נראה שהדברים מתחילים להשתנות. מייסד החברה ג'ק דורסי, שפרש לפני מספר חודשים מתפקיד המנכ''ל, היה המתנגד העיקרי לאפשרות העריכה.

קראו עוד בכלכליסט:

למחרת הרכישה של מניות החברה בידי מאסק, צייץ האחרון סקר ובו שאל האם זו תכונה שהמשתמשים ירצו לראות והתשובה היתה חד משמעית: 73% מהמשתתפים בסקר, שמשך 4 מיליון משתמשים, השיבו שהם אכן מעוניינים באפשרות הזאת.

מדובר בדרישה שקיימת כבר שנים רבות, אבל בטוויטר עדיין לא בטוחים כיצד הם יטמיעו את האפשרות. בינתיים, מתייחסים שם למהלך כאל "רעיון" ומתכננים להתחיל בבדיקות שלו כבר בחודשים הקרובים. עם זאת, בחברה אומרים שלא הסקר של מאסק הוא שהביא לחשיפת המהלך שלה אלא שמדובר בתכונה שהחלו לעבוד עליה כבר בשנה שעברה. "לא קיבלנו את הרעיון מהסקר", צייצה טוויטר מחשבון העדכונים של הפלטפורמה.

"נתחיל בבחינת הפיצ'ר במסגרת Twitter Blue ונשתף תובנות כיצד אנחנו תופסים את האפשרות הזו", צייץ ג'יי סאליבן, ראש מחלקת מוצרים צרכניים בחברה. טוויטר בלו היא פלטפורמת הניסויים של החברה, בה היא מציעה למשתמשים מסוימים לבדוק פיצ'רים לפני שהם מוטמעים בשירות.

ההודעה על בחינת העריכה פורסמה בתחילה ב-1 באפריל - מה שגרם ללא מעט משתמשים להעריך שמדובר בבדיחה - אבל זהו מהלך רציני לחלוטין שעשוי לשנות את הצורה שבה השיח מתנהל בטוויטר. זו גם, אגב, תמיד היתה אחת הביקורות העיקריות על השירות והשיח - הלפעמים אלים מאוד - שמתנהל על גבי הפלטפורמה.

"זה הפיצ'ר הכי מבוקש שלנו מזה שנים", הוסיף סאליבן ובאותה נשימה הזהיר כי "ללא הגבלת זמן, שליטה, ושקיפות לגבי מה שנערך, תכונת העריכה עשויה לשמש לשינוי הפרסום של שיח ציבורי בצורה שתפגע ביושרה של אותו שיח".


תגיות