אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מהפכה בבריאות דיגיטלית: סיום מחזור הסטארט-אפים במיזם PlayBeyondBio

המיזם בו השתתפו במשך 6 חודשים 8 סטארט-אפים פורצי דרך בתחום הבריאות הדיגיטלית, הובל בשיתוף אסטרהזניקה, קרן הון הסיכון JVP, חברת הייעוץ הבינלאומית Accenture, מרגלית סטארט-אפ סיטי, Amazon Web Services והמרכז הרפואי שערי צדק בירושלים. התוכנית יוצרת שיתופי פעולה בין סטארט-אפים לחברות פארמה בינלאומיות, משקיעים, מוסדות בריאות ומובילי הייטק

06.04.2022, 15:32 | דורון ברויטמן

"אנחנו יודעים שלהביא תרופות זה כבר לא מספיק. צריך לעשות הרבה יותר, צריך לדבר על אבחון, צריך לדבר על שירותים משלימים, צריך לנתח דאטה ובעיקר צריך להסתכל על הטכנולוגיה של התרופות הבאות", כך אמר אוהד גולדברג, מנכ"ל אסטרזניקה ישראל, באירוע סיום המחזור הסיום של מיזם PlayBeyondBio בתחום הבריאות הדיגיטלית שהתקיים אתמול (ג').

המיזם שהובל בשיתוף של אסטרהזניקה, קרן הון הסיכון JVP, חברת הייעוץ הבינלאומית Accenture, מרגלית סטארט-אפ סיטי, Amazon Web Services והמרכז הרפואי שערי צדק בירושלים, נמשך כ-6 חודשים והשתתפו בו 8 סטרטאפים שנבחרו מתוך 100 מועמדים, אשר זכו לליווי פרטני מצד שותפי התוכנית, קידום שיתופי פעולה עם גופים בינלאומיים, ויצירת חיבורים עם שחקנים מובילים במערכות הבריאות העולמית. בבחירות החברות הושם דגש על חברות בשלבים בוגרים ומתקדמים כדי לאפשר את יישום הטכנולוגיות שפיתחו בטווח הקרוב.

אראל מרגלית, מייסד ויו"ר JVP ומרגלית סטארטפ סיטי, שחר עזרן אראל מרגלית, מייסד ויו"ר JVP ומרגלית סטארטפ סיטי | שחר עזרן אראל מרגלית, מייסד ויו"ר JVP ומרגלית סטארטפ סיטי, שחר עזרן

לדברי אראל מרגלית, מייסד ויו"ר JVP ומרגלית סטארטפ סיטי, "מערכת הבריאות העולמית השתנתה, והיא מתמודדת היום עם אתגרים גדולים חדשים שמצריכים פיתוחים טכנולוגיים פורצי דרך. הבעיה הגדולה של העולם הופכת להזדמנות ענקית עבור ההייטק הישראלי. לישראל יש תשתית טכנולוגית משמעותית ואקוסיסטם רחב שמאפשרים לה להפוך למובילה עולמית בתחום הבריאות הדיגיטאלית ולהביא לעולם את היוזמות הגדולות הבאות בתחום ומשנות את האופן שבו רפואה יכולה להיות נגישה לכל אחד, בכל מקום, ובכל זמן".

שמונת הסטרטאפים שנבחרו למיזם הם: C2i Genomic, אשר מפתחת טכנולוגיה למדידת כמות תאים סרטניים על בסיס בדיקת דם וגייסה מעל 100 מיליון דולר, חברת Nucle.ai, שפיתחה טכנולוגיה לניתוח של תמונות פתולוגיה באמצעות בינה מלאכותית לטובת חיזוי תגובה לתרופות, חברת Itamar Medical, אשר עוסקת בפיתוח ושיווק מכשור רפואי לאבחון דום נשימתי בעת השינה, iBex, שמפתחת מערכות בינה מלאכותית ליצירת אלגוריתם ופתרונות לזיהוי פתולוגי של סרטן, חברת Octopus, שעוסקת בפיתוח של "עוזר רפואי אישי" לתמיכה במטופלים כרוניים, חברת Imagene, שמספקת פיתרון מבוסס בינה מלאכותית לביצוע בדיקות גנומיות, חברת Cordio, המפתחת טכנולוגיה לניטור חולי אי ספיקת לב מרחוק באמצעות ניתוח אותות דיבור דרך הטלפון הנייד וחברת Medial Earlysign, אשר מפתחת טכנולוגיות מבוססות בינה מלאכותית לטובת גילוי מוקדם של מחלות קשות מניתוח של נתונים רפואיים. החברה גייסה מעל 50 מיליון דולר.


שמעון אלקבץ, מנכ"ל אקסנצ שמעון אלקבץ, מנכ"ל אקסנצ'ר ישראל | אלעד גוטמן שמעון אלקבץ, מנכ"ל אקסנצ

הטרנדים הבולטים בעולמות המד-טק והוולנס

"הסטארט-אפים שנבחרו לקחת חלק בתוכנית התקבלו לאחר הליך בחירה יסודי שראה לנגד עיניו את הצורך וגם את ההזדמנויות הגלומות בתחום הרפואה בעשור הקרוב", מסביר שמעון אלקבץ מנכ"ל אקסנצ'ר ישראל, "הנבחרת הזו מייצגת נאמנה את מיטב הטרנדים הבולטים בעולמות המד-טק והוולנס: החל מהטמעת יישומי בינה מלאכותית ועיבוד מתקדם של נתוני ביג דאטה לשם ייעול הליך קבלת ההחלטות, דרך ראייה ממוחשבת מתקדמת על בסיס מערכות דימות ועד לאבחון גנטי לצורך קבלת טיפול מותאם אישית. השותפות הזו תהווה נקודת הזנקה פורה לפתרונות רפואיים מהפכניים שיתנו מענה לחולים בארץ ובעולם וישפרו את איכות חייהם", הוא אומר.

תמיר טל, מנכ"ל Cordio, צילום : אייל טואג תמיר טל, מנכ"ל Cordio | צילום : אייל טואג תמיר טל, מנכ"ל Cordio, צילום : אייל טואג


התוכנית מתמקדת בקידום "בריאות דיגיטלית" בהיבט המעשי והיישומי על ידי יצירת שיתופי פעולה בין סטארט-אפים לחברות פארמה-בינלאומיות, משקיעים, מוסדות בריאות ומובילי הייטק שילוב של הגופים הללו אפשר יצירת מעטפת תומכת שמסייעת לחברות המשתתפות בתוכנית לפרוץ לשוק העולמי. עיקר התמיכה של התוכנית הוא איתור האתגרים שזוהו כמשמעותיים ביותר לסטארט-אפים ישראליים כמו ולידציה של הפתרון מול לקוחות גלובליים, פיתוח מודל עסקי בר קיימא, אינטגרציה של פתרונות אל תוך מערכות בריאות מחוץ לישראל, שימוש במאגרי נתונים וחשיבה על דרכי הגעה לשוק go to market.

"התוכנית הזו פותחת המון דלתות שלתאגיד ענק כמו אסטרהזניקה בעולם הרפואי יש את היכולת לפתוח אותם", אומר תמיר טל, מנכ"ל חברת Cordio , "כשהיא מביאה אותנו תחת כנפיה זה עולם אחר מאשר אם אתה ניגש לבד. יש להם את ההבנה העסקית איך למכור את המוצר ואיך לשווק אותו. אם אתה מסתכל על רוב חברות הציוד הרפואי בעולם הם חברות שעובדות בעיקר עם בתי חולים ופחות עם הקהילה, רוב המוצרים של בריאות דיגיטלית מיועדות לקהילה, לחולים שיושבים בבית, החברות המסחריות שיודעות לעבוד עם החולים שיושבות בבית הן חברות הפארמה. אנחנו היום נמצאים עם אסטרהזניקה בשלושה מרכזים גדולים באירופה ששם הם מספקים לחולים תרופות ואנחנו מביאים מוצר משלים שיעקוב אחרי החולים שלוקחים את התרופות שלהם".

אוהד גולדברג, מנכ"ל אסטרהזניקה ישראל, אביבית איזקסון אוהד גולדברג, מנכ"ל אסטרהזניקה ישראל | אביבית איזקסון אוהד גולדברג, מנכ"ל אסטרהזניקה ישראל, אביבית איזקסון


המערכת שמפתחים בחברת Cordio מנתחת את קולו של החולה באי-ספיקת לב ויכולה לנבא הידרדרות במצבו עד כ-21 יום לפני שהוא נזקק לאשפוז חוזר בבית החולים. כל זאת בעזרת אפליקציה במכשיר הטלפון של החולה. האלגוריתם מצליח לזהות שינויים במצב מאזן הנוזלים של החולה, לפני שהחולה ירגיש בכך ולעיתים לפני שניתן לאבחן אותו ולמעשה המערכת יכולה למנוע את אשפוז החולה עקב הידרדרות מצבו. לטענת טל, הפתרון שמציעים בחברה נמצא בתהליכי אישור של ה-FDA בארה"ב, לאחר שבניסויים שעשו בחברה הצליחו לזהות הדרדרות במצב החולה 22 ימים בממוצע בטרם אשפוז ברמת דיוק של 80%. "חולי אי-ספיקת לב אחראים לכ-25% מכלל האשפוזים החוזרים בבתי החולים, ברחבי העולם וגם בישראל", מסביר טל, "המערכת עשויה לחסוך מיליארדים רבים על אשפוזים שייחסכו. היום בארה"ב 40 מיליארד דולר קשורות בהוצאות של אשפוז חולי אי ספיקת לב. אנחנו מעריכים שנוריד בין 25%-60% מהאישפוזים".


חברה: C2i Genomic

מדידת כמות תאים סרטניים על בסיס בדיקת דם

יזמים/מייסדים: ד"ר אסף צבירן, ד"ר בוריס אוקלנדר ועזרא סופר

משקיעים מובילים: Casdin Capital, NFX, iGlobe Partners, Duquesne Family Office, Section 32

C2i Genomic מפתחת טכנולוגיה לרפואה מותאמת אישית אשר מאפשרת מדידה של כמות תאים סרטניים בגופו של מטופל על בסיס בדיקת דם סטנדרטית. כמו כן, הבדיקה מספקת תשובה מהירה ומדויקת לגבי התפתחות או דעיכת המחלה. השיטה מבוססת על ריצוף גנומי מלא (WGS), הפקת מאפיינים גנומיים אישיים ושימוש בבינה מלאכותית ובאלגוריתמים מתקדמים לניתוח המצאות הסרטן בגוף החולה לאורך ציר הזמן.

חברה: Nucle.ai

ניתוח של תמונות פתולוגיה באמצעות בינה מלאכותית לטובת חיזוי תגובה לתרופות

יזמים/מייסדים: אבי וידמן, אלירון אמיר ולוטן חורב.

משקיעים מובילים: section32, Sanofi ventures, Debiopharm, Fosun RZ Capital, Vertex Ventures, Grove Ventures

החברה מפתחת טכנולוגיות לטובת ניתוח של תמונות פתולוגיה באמצעות בינה מלאכותית. הפלטפורמה של נוקלאי נבנתה באמצעות בסיסי מידע נרחבים של מידע רפואי ייחודי והיא מאפשרת ניתוח של תאים ורקמות לטובת איתור תבניות מרחביות אשר מאפשרות חיזוי של תגובה לתרופות. החברה נמצאת משתפת פעולה עם חברות תרופות מובילות ומרכזיים רפואיים בארץ ובעולם לשם זיהוי ביומרקרים מרחביים חדשים, פיתוח דיאגנוסטיקה מבוססת תמונה ולטובת סיוע במתן טיפול רפואי מיטבי.


חברה: Itamar Medical

עוסקת בפיתוח ושיווק מכשור רפואי לאבחון דום נשימתי בעת השינה

יזמים/ מייסדים: ד"ר גיורא ירון, פרופסור פרץ לביא, פרופסור דניאל גור, מרטין גרסטל, ד"ר קובי שפי.

משקיעים מובילים: נרכשה על ידי חברת ZOLL Medical בדצמבר האחרון בסכום 538 מיליון

איתמר מדיקל הינה חברת טכנולוגיה רפואית המתמקדת בפיתוח, ייצור ומסחור של מכשירים רפואיים לא פולשניים ופתרונות המסייעים באבחון הפרעות נשימה בשינה. כמו כן, מערכת ה-LOOP של החברה שאושרה גם על ידי ה- FDA היא צמיד לביש אשר מנטר מדדים רפואיים וניתוחם בזמן אמת, המיועד לניטור מרחוק של חולים במחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD), המאפשר זיהוי של סימני החמרה מוקדמים, לפני שניתן יהיה להבחין בתסמינים.


חברה: Medial Earlysign

שימוש במידע רפואי לגילוי מוקדם של מחלות קשות

יזמים/מייסדים: ניר קלקשטיין, עופר אריאלי, אורי גבע

משקיעים מובילים: ניר קלקשטיין, הורייזונס, מריוס נכט

החברה מתמחה בפיתוח מערכות בינה מלאכותית שנועדו להפיק מסקנות ותובנות מנתונים רפואיים אשר תומכים בתהליכי קבלת ההחלטות הקליניות, בחשיפת המידע המורכב הטמון בביומרקרים שונים, ולשיפור בתכנון ניסויים קליניים. במשך יותר מעשור עוסקת החברה בניתוח ומחקר של מיליוני רשומות רפואיות, ופרסמה שורה של מחקרים מבוססי עדויות שזכו לביקורת עמיתים. עד כה גייסה החברה 50 מיליון דולר מגופים שונים.


חברה: iBex

זיהוי פתולוגי של סרטן

יזמים/מייסדים: יוסי מוסל, ד"ר חיים לינהרט

משקיעים מובילים: , Octopus Ventures83North, aMoon, Dell Technologies Capital, Planven Entrepreneur Ventures

החברה מפתחת מערכות בינה מלאכותית ליצירת אלגוריתם ופתרונות שמזהים סרטן ברמת דיוק הזהה לזו של פתולוג, ומסייעים לפתולוגים וארגוני בריאות לשפר את איכות האבחון והיעילות. פלטפורמת ה-Galen™ של החברה היא הפתרון הראשון המבוסס AI אשר נכנס לשימוש קליני בתחום הפתולוגיה. הפתרון פרוס במעבדות פתולוגיה ברחבי העולם והוכיח את יעילותו בשיפור איכות האבחון, באיתור מקרי סרטן אשר לא זוהו על ידי הפתולוגים, כמו גם טעויות אחרות, בקיצור משך הזמן הדרוש לביצוע אבחון ושיפור היעילות.


חברה: Octopus

פיתוח של "עוזר רפואי אישי" לתמיכה במטופלים כרוניים.

יזמים/מייסדים: יואב אריאב

משקיעים מובילים: IQVIA

מאפשרת ניהול פרואקטיבי ואישי של מטופלים באמצעות "עוזר רפואי אישי" (Personal Healthcare Assistant). הפתרון של Octopus.health מביא לשיפור היענות של מטופלים כרוניים מורכבים לטיפול התרופתי הניתן להם, וכן מסייע בניהול המחלה, באמצעות ניתוח התנהגותי של היענות מטופלים לתכניות הטיפול. כמו כן, הפתרון של Octopus.Health מבוסס יכולות AI ולמידת מכונה המאפשרות חיזוי היענות מטופלים לטיפול תרופתי ותכנית טיפול. יכולות חיזוי אלה מאפשרות לצוות המטפל לייצר תכניות טיפול מותאמות אישית למטופל אשר יזכו להיענות טובה הרבה יותר. בנוסף לתמיכה פרואקטיבית בניהול המחלה, האפליקציה של Octopus.Health מהווה ערוץ תקשורת דו כיווני בין הצוות הרפואי והצוות התומך בטיפול לבין המטופלים, כך שיתאפשר להגיב בהתאם למידע המתקבל מהמטופלים בכל זמן.


חברה: Imagene

ביצוע בדיקות גנומיות מבוססות בינה מלאכותית

יזמים/מייסדים: דין ביטן, שחר פורת

משקיעים מובילים: Aguras, Blumberg Capital*, Ramidus Investments

אימג'ין מספקת פיתרון לבדיקות גנומיות מבוססות בינה מלאכותית המסייע לחולי סרטן לקבל את הטיפול האופטימלי שהרפואה יכולה להציע על ידי מינוף תמונות הביופסיה לטיפול מותאם אישית. בדיקה גנומית, כך על פי האגודה למלחמה בסרטן, מאפשרת לזהות את שינויים גנומיים ו/או מוטציות בתאי הגידול, ללא קשר לאיבר שממנו הרקמה הוצאה. בעזרת פיענוח של רצף מאות גנים, ניתן להתאים אפשרויות טיפול ממוקדות, המוכוונות כנגד המנגנון הפגוע הנובע מהשינוי הגנומי שבתאי הגידול. באמצעות אלגוריתמיקה של למידה עמוקה, חברת אימג'ין מגלה נוכחות של סמנים ביולוגיים ספציפיים לסרטן מתמונת הביופסיה בלבד. אימג'ין מאפשרת בדיקה מדויקת, מהירה, ניתנת להשגה, ברת-טיפול, סטנדרטית ושגרתית לכל חולי סרטן.


חברה: Cordio

לניטור חולי אי ספיקת לב מרחוק באמצעות ניתוח אודות דיבור דרך הטלפון הנייד

מייסדים/יזמים: פרופסור חיים לוטן, סיגל טל-קרמר ותמיר טל

משקיעים בולטים: peregrine Ventures, seros Ventures, pix Ventures, pertec Ventures

מערכת HearO של החברה מנתחת את קולו של החולה באי-ספיקת לב ויכולה לנבא הידרדרות במצבו עד כ-21 יום לפני שהוא נזקק לאשפוז חוזר בבית החולים. כל זאת בעזרת אפליקציה במכשיר הטלפון של החולה. המערכת האלגורתמית של קורדיו מצליחה לזהות שינויים במצב מאזן הנוזלים של החולה, לפני שהחולה ירגיש בכך ולעיתים לפני שניתן לאבחן אותו ולמעשה יכולה למנוע את אשפוז החולה עקב הידרדרות מצבו.

בניסויים בקרב מאות חולים בעשרה מוסדות רפואיים וביניהם: רמב”ם, בילינסון, ברזילי, הגליל, שירותי בריאות כללית, הדסה, מרכזים בארה"ב ועוד, המערכת סיפקה התראות להתדרדרות במצב חולי אי ספיקת לב טרם אשפוז על רקע החמרה באי ספיקת לב – ברמת דיוק של יותר מ- 80%. לאור הצלחת הניסויים המערכת קיבל אישור אמ"ר, אישור CE ובדרך לאישור FDA בארה"ב.

תגיות