אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הוויכוח על רכס לבן הגיע לטונים גבוהים: מנכ"ל רמ"י פוצץ ישיבה עם ראש עיריית ירושלים ינקי קוינט ומשה ליאון |

הוויכוח על רכס לבן הגיע לטונים גבוהים: מנכ"ל רמ"י פוצץ ישיבה עם ראש עיריית ירושלים

לדברי העירייה, ינקי קוינט התנה את המשך הדיון בהתחייבות העירייה לאשר את התוכנית לרכס לבן בוועדה המחוזית לאחר שטען כי מדובר בתוכנית בעייתית. משה ליאון: "את העיר ירושלים מנהלים נבחרי ציבור ולא שום פקיד, בכיר ככל שיהיה"

11.04.2022, 20:53 | גיא נרדי

ישיבת שולחן עגול בין עיריית ירושלים לבין מינהל מקרקעי ישראל (רמ"י) שהתקיימה היום (ב') והיתה אמורה לעסוק בין היתר בסוגיית התוכניות לבנייה ברכס לבן וליפתא הופסקה באמצע. זאת לאחר שמנכ"ל רמ"י ינקי קוינט התנה את המשך הדיון בהתחייבות העירייה לאשר את התוכנית לרכס לבן בוועדה המחוזית, כך לפי הודעה שמסרה העירייה.


קראו עוד בכלכליסט:


לפי הודעת דוברות עיריית ירושלים, קוינט טען כי התוכנית החלופית של עיריית ירושלים לבנייה ברכס לבן וההתנגדות לשיווק מגרשים בליפתא הן בעייתיות. ראש עיריית ירושלים משה ליאון הבהיר לקוינט כי תוכנית רכס לבן תוגש בשבועות הקרובים לוותמ"ל. בשלב זה הישיבה הסתיימה.

רכס לבן, צילום: דב גרינבלט רכס לבן | צילום: דב גרינבלט רכס לבן, צילום: דב גרינבלט

ראש עיריית ירושלים משה ליאון מסר: "את העיר ירושלים מנהלים ראש העיר ומועצת העיר, שהם נבחרי ציבור, ולא שום פקיד, בכיר ככל שיהיה. איש לא יציב אולטימטום בפנינו! לא נאפשר בנייה בליפתא ורכס לבן במתכונתה הקודמת. לא יקום ולא יהיה. אנחנו נגיש את הבשורה ברכס לבן לוותמ"ל, לטובת העיר, עתידנו ועתיד הדורות הבאים".

תוכנית רכס לבן ממוקמת בין המושבים אורה ועמינדב לבין שכונת קריית מנחם בירושלים. כיום האזור מיוער בחורשות שניטעו על ידי הקרן הקיימת לישראל, והוא שייך מוניציפלית בחלקו לעיר ירושלים ובחלקו האחר למועצה האזורית מטה יהודה. התוכנית מתגלגלת במוסדות התכנון מאז 2015. היא נידונה בוותמ"ל, גרסה מתוקנת שלה אושרה על ידי המועצה הארצית לתכנון, היא עברה אפילו את ועדת ערר של המועצה הארצית, ולמעשה היא לקראת מתן תוקף.

התוכנית החלופית של עיריית ירושלים, שגובשה על ידי צוות בראשותו של מוטי קפלן, מציעה צמצום של הפגיעה בנוף ובטבע. התוכנית החלופית כוללת בנייה של כ־6,000 יח"ד על שטח של כ־300 דונם. לעומת זאת, התוכנית המקודמת במוסדות התכנון, ששטחה כ־1,045 דונם, כוללת הקמת שכונת מגורים ובה כ־5,250 יח"ד.

מימין: מנכ"ל רמ"י ינקי קוינט וראש עיריית ירושלים משה ליאון,  מימין: מנכ"ל רמ"י ינקי קוינט וראש עיריית ירושלים משה ליאון מימין: מנכ"ל רמ"י ינקי קוינט וראש עיריית ירושלים משה ליאון,

תוכנית הבנייה באתר הכפר הערבי הנטוש ליפתא, במבואות המערביים של ירושלים, עברה אף היא תהפוכות רבות לאורך השנים. רמ"י מקדמת כבר שנים רבות תוכנית לבניית כמה מאות דירות על השטח, על אף התנגדות של צאצאי התושבים ותומכיהם וגם של שוחרי הארכיאולוגיה. בחודש מאי 2021 הודיעה רמ"י כי בכוונתה לפרסם מכרז ראשון להחכרת מגרשים בשטח הכפר. עיריית ירושלים התנגדה לתוכנית, ולכן העניין לא קודם עד כה.

תגובת רשות מנהל מקרקעי ישראל: "אנו מצרים על כך שראש העיר ירושלים בחר לנהל את הדיון עמנו באמצעות כלי התקשורת. יודגש: כשם שראש העיר מנהל את עירו - כך מופקדת רמ"י על ייעודה ואחריותה - ניהול קרקעות המדינה ושווק יחידות מגורים. הורדת מחירי הדיור ומתן פתרונות לדיור בר השגה עבור זוגות צעירים, לרבות בירושלים, הם משימה לאומית שמחייבת גם את ראשי הערים להיכנס אל מתחת לאלונקה. לצערנו, ראש העיר הפר הסכם שנחתם בינו לבין רשות מקרקעי ישראל שהיה עתיד לאפשר בניית יחידות דיור בעיר, ואנו מקווים כי יחזור בו. אנו סבורים שהעיר הבונה מגדלי משרדים ואזורי תעסוקה, והמצויה במקביל בפערי דיור משמעותיים, חייבת להרחיב את ההיצע לתושביה ולתת מענה לביקושים".

תגיות