אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הרכישה ה-13 בעשור: אורדע פרינט ממשיכה במסע הקניות לקראת ההנפקה המפעל של אורדע פרינט ביבנה. לקראת מעבר למפעל החדש בקרית גת | צילום: Google Street View

הרכישה ה-13 בעשור: אורדע פרינט ממשיכה במסע הקניות לקראת ההנפקה

החברה שנערכת להנפקה בת"א, בשאיפה לשווי של 350 מיליון שקל, השלימה את רכישת הפעילות של דפוס לבנוני שפועלת בתחום ייצור אריזות קרטון מודפסות. לחברה הנרכשת הכנסות מוערכות של 40 מיליון שקל ו־EBITDA של 7 מיליון שקל ב־2021

17.04.2022, 06:30 | גולן חזני

אורדע פרינט הנערכת להנפקה בבורסה בתל אביב, השלימה ערב ההנפקה עסקת את רכישת פעילותה של חברת דפוס לבנוני תמורת 35 מיליון שקל. אורדע פרינט היא בשליטתה (90%) של משפחת ונגרובסקי, בראשות היו"ר יעקב ונגרובסקי, והיא מחזיקה גם בפמה מימון. אורדע פרינט נמחקה מהבורסה בינואר 2014 אחרי שנסחרה שנתיים ברשימת השימור ולא הצליחה לחזור לרשימה הראשית. הבעלים והמייסד של חברת הדפוס היה זליג ונגרובסקי שנפטר בינואר, תוך כדי מהלך היציאה להנפקה.


קראו עוד בכלכליסט:

מבחינת הפעילות שלה אורדע פרינט מתחרה בדפוס בארי, בית הדפוס הגדול בארץ שבקיבוץ בארי, ומבחינה מסוימת פעילותה נוגעת גם בפעילות של נייר חדרה שבשליטת קרן פימי. אורדע מכוונת להנפיק לפי שווי 350 מיליון שקל, ופרסמה תשקיף לקראת ההנפקה. דפוס לבנוני היא אחת החברות הוותיקות בארץ בתחום ייצור אריזות קרטון מודפסות. החברה פועלת מיבנה ומחזור ההכנסות שלה מוערך ב־40 מיליון שקל ב־2021. שנה קודם לכן עמד המחזור על 35 מיליון שקל וב־2019 הוא עמד על 29 מיליון שקל. דפוס לבנוני רווחית והרווח הנקי שלה ב־2020 עמד על 4.4 מיליון שקל לעומת 2.9 מיליון ב־2019. ה־EBITDA עמד ב־2021 על 7 מיליון שקל. עלות הרכישה היא 35 מיליון שקל. אורדע תמשיך לקיים את הפעילות של לבנוני בצורה עצמאית במפעל ביבנה ומאוחר יותר למזגה למפעל החדש בקריית גת.

רוני חליבה מנכ"ל אורדע, צילום: אירית זילברמן רוני חליבה מנכ"ל אורדע | צילום: אירית זילברמן רוני חליבה מנכ"ל אורדע, צילום: אירית זילברמן

דפוס לבנוני הוקמה ב־1970 על־ידי אברהם קמחג'י שנפטר, ומנוהלת על ידי שני בניו, דני ואריאל קמחג'י, שימשיכו לנהל את החברה שמעסיקה 50 עובדים. עיקר פעילותה היא בייצור אריזות קרטון איכותיות לענף המזון המהיר, האופנה והקוסמטיקה. בנקאי ההשקעות בעסקה היא חברת M.A יזמות והשקעות שבבעלות עופר פרי. עבור אורדע זוהי הרכישה ה־13 בעשור האחרון, כך שהחברה מתבססת על מיזוגים ורכישות כדי לצמוח. בפברואר האחרון רכשה אורדע את דפוס העיר העתיקה תמורת כ־13.4 מיליון שקל. דפוס העיר העתיקה היא בעלת הכנסות של 29 מיליון שקל בשנה. קודם לכן רכשה את חברת אשל תעשיות קרטון גלי שפעלה בתחום ייצור אריזות לתעשיית הפארמה, את פעילותן של החברות דפוס לוין ודפוס פאר שפעלו בתחום ייצור אריזות לתעשיות המזון והקוסמטיקה ואת פעילותה של גרפוליט מפעלי דפוס שפעלה בתחום הדפוס המסחרי. ביולי 2021 השלימה החברה את רכישתה של פעילות דפוס המקור שפעלה אף היא בתחום הדפוס המסחרי.

שוק האריזות נמצא בשנים האחרונות בצמיחה של 10%-5% מדי שנה, וקיימת מגמה של קונסולידציה הכוללת גם רכישת חברות על־ידי כמה גורמים בשוק. בתשקיף פורסם כי בין בעלי המניות נמצאת גם גולד בונד הציבורית וכי בכוונתה של אורדע להשקיע 50-30 מיליון שקל מכספי ההנפקה לרכישות פעילויות סינרגטיות לתחומי הפעילות שלה, 20-5 מיליון שקל נוספים בהשקעות בחדשנות בתחומי הפעילות שלה, ועד 5 מיליון שקל לכניסה לתחומים חדשים.

אורדע שהוקמה ב־1987 השלימה לאחרונה את הקמת מפעל דפוס גדול וחדשני באזור התעשיה בקרית גת. המפעל, שהוקם בהשקעה של 140 מיליון שקל ומשתרע על 50 דונם, כולל 30,000 מ"ר בנוי של שטחי ייצור, משרדים ומרכז לוגיסטי המרכז את כל פעילות החברה תחת קורת גג אחת למתן פתרון שלם למאות לקוחותיה של החברה. עד להקמת המפעל החברה פעלה מיבנה, פתח תקווה ותל אביב. האתגר הגדול של החברה הוא במעבר של השווקים מדפוס מסורתי לדיגיטלי.

הקבוצה מעסיקה כ־400 עובדים, והיא עוסקת בשלושה תחומי פעילות עיקריים: תחום הפקת נתונים, תחום פתרונות אריזה ותחום דפוס אופסט רוטציה. תחום הפקת הנתונים הוא רווחי עם שיעור רווחיות תפעולית של 35%, ומניב 55% מההכנסות והיתר מתחלקים בין שני התחומים האחרים. הדפוס המסחרי רשם הפסד של 3.3 מיליון שקל בינואר־יוני 2021. החברה מציינת כי בין לקוחותיה תאגידים בנקאיים, מוסדות ממשלה, גופי השלטון המקומי, גופים מוסדיים חברות כרטיסי האשראי, גופי תקשורת, חברות מסחריות גדולות, מועדוני לקוחות, חברות פארמה ויצרני מזון.

החברה כינסה אסיפת בעלי מניות לחודש הבא לאשר העלאת שכר של 10% לרוני חליבה המנכ"ל שעלות שכרו ב־2021 עמדה על 2.8 מיליון שקל. חליבה אמר בעקבות העסקה כי "אין כיום אף חברה דומה לנו בישראל, שיש לה את כל מגוון הפתרונות והטכנולוגיות במוקד פעילות אחד. תחום תעשיית הדפוס הינו ענק ונמצא בתהליכי שינוי והתחדשות, וההחלטה להיכנס להשקעות בסדר גודל כזה, במיוחד בתקופה הנוכחית, אינה מובנת מאליה. יצרנו מודל ייחודי ויוצא דופן מסוגו בעולם שבו הקמנו יחידה מובילה בעולמות הדיגיטל והחדשנות בתוך חברה של תעשייה מסורתית".

ונגרובסקי היו"ר אמר כי "השקענו בשנים האחרונות סכומים ניכרים בפיתוח של אורדע, בהקמת מפעל ראשון מסוגו בישראל ורכישת מערך מכונות דיגיטליות ואחרות המביאים אותנו לקדמת הטכנולוגיה העולמית. רכישת דפוס לבנוני מהווה צעד משלים ואסטרטגי למיצובה של אורדע כחברה מובילה בתחום האריזה בארץ, ואנו ערוכים להשקעות נוספות סינרגטיות".

תגיות