אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הין שוב בתחתית של 20 שנה מול הדולר, שמזנק גם לעומת השקל ין יפני | בלומברג

הין שוב בתחתית של 20 שנה מול הדולר, שמזנק גם לעומת השקל

הדולר נסחר תמורת 128.43 ין לדולר, הרמה הגבוהה שלו מאז מאי 2002; החודש מזנק המטבע האמריקאי ב-4.5% ומתחילת השנה ב-11% לעומת מקבילו היפני, כשברקע זינוק בתשואות האג"ח האמריקאיות; הדולר מזנק גם לעומת מקבילו הישראלי ונסחר תמורת 3.24 שקלים

19.04.2022, 12:34 | נועם לנדמן

הין היפני שוב בשפל של 20 שנה לעומת הדולר, כשברקע עלייה חזקה בתשואות אג"ח ארה"ב - האיגרת ל-10 שנים מזנקת לשיא של יותר מ-3 שנים עד לשיעור של 2.9%.


קראו עוד בכלכליסט:


הדולר נסחר תמורת 128.43 ין לדולר, הרמה הגבוהה שלו מאז מאי 2002. בשבוע שעבר נסחר הדולר בשיא של 20 שנה תמורת 126 ין לדולר. מתחילת החודש מזנק המטבע האמריקאי ב-4.5%, והשנה ב-11%. מדובר בחודש השני הטוב ביותר של הדולר לעומת מקבילו היפני מאז 2016. במרץ האחרון זינק ב-5.8%.


מטבע חוף המבטחים: הדולר מזנק בעולם, צילום: רויטרס מטבע חוף המבטחים: הדולר מזנק בעולם | צילום: רויטרס מטבע חוף המבטחים: הדולר מזנק בעולם, צילום: רויטרס


רונן מנחם הכלכלן הראשי בבנק מזרחי טפחות: "היין מצטרף לשורת מטבעות שנחלשים כנגד הדולר לקראת מהלך מזורז של העלאת ריבית, המעלה את קרנו של המטבע האמריקאי. עם זאת, המקרה של היין מעניין יותר, בהיותו מטבע חוף מבטחים מקובל בעתות אי וודאות גאו-פוליטית, כפי שאנו נמצאים כיום, בצל מלחמת רוסיה – אוקראינה. כלומר, חולשת היין מתרחשת על אף הביקוש הפוטנציאלי כמטבע מקלט".

לדברי מנחם, "הדבר קורה, בין השאר, עקב נקודה אחרת שמייחדת את היין וקשורה למדיניות המוניטרית הננקטת במדינה: יחד עם הריבית האפסית (עומדת על -0.1 אחוז כבר 6 שנים, ללא קשר לקורונה, שהחלה 4 שנים אחר כך) גם תשואת הפדיון על איגרת החוב הממשלתית נרכשת בהיקפים גדולים על ידי הבנק המרכזי של יפן, Bank of Japan, כך שתשואת הפדיון שלה מקובעת, למעשה, על אפס אחוז. מדיניות זו עומדת, כמובן, בניגוד גמור לתשואות הפדיון על אג"ח של מדינות מפותחות אחרות, שעולות כיום במהירות בהתאם לכוחות השוק ולקראת העלאות הריבית הבאות. כלומר, חולשת היין בסיסית יותר ולא בכדי צלל לשפל של 20 שנים כנגד הדולר".

ולעומת סל המטבעות העיקריים שומר הדולר על שיא של שנתיים מעל ל-100 נק'. "לדעתי, המגמה של הדולר בעולם משקפת את הנתונים הטובים בכלכלה האמריקאית", כך לדברי Carol Kong אסטרטגית בבנק האוסטרלי Commonwealth.

בתוך כך, הדולר מזנק גם לעומת מקבילו הישראלי ונסחר תמורת 3.244 שקלים.


תגיות