אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גם במטאוורס: תנו ליוצרי התוכן לקחת את המושכות איציק אלבז המייסד והמנכ"ל המשותף של Artlist | Artlist

גם במטאוורס: תנו ליוצרי התוכן לקחת את המושכות

יוצרי התוכן מבינים היטב את הערך של שווקים דיגיטליים. אחרי הכל, לאורך כל השנים האחרונות הם אלה שמזהים ומנצלים את הפוטנציאל הגלום בפלטפורמות חדשות

20.04.2022, 14:16 | איציק אלבז

השיח על המטאוורס, בדומה לחידושים אחרים בעולם הטכנולוגיה, זכה לכותרות חיוביות ושליליות כאחד, גם מצד התקשורת וגם מצד מנהלי חברות טכנולוגיה גדולים, בהם מנכ"ל טוויטר לשעבר ג'ק דורסי, אילון מאסק, מארק צוקרברג ואחרים. נראה כי הפלטפורמה החדשה מושכת לתוכה את כל מי שרק מוכן לשפוך כסף, בעיקר חברות ותאגידי ענק, אך לא רק. גם יוצרי התוכן, אותם אנשים שמתניעים את כלכלת היוצרים בפלטפורמות חברתיות אחרות, נמשכים בעצמם אל תוך המטאוורס באופן טבעי, כמרחב פוטנציאלי נוסף עבורם.

מאחר שיוצרי התוכן והאמנים השונים כבר מכירים את הטכנולוגיה, ואף עשו זאת קודם, לא מפתיע לראות אותם בתוך המטאוורס, למשל בעולמות הגיימינג, התרבות והמוזיקה. ראינו זאת בקונצרט וירטואלי של פורטנייט בהשתתפותה של אריאנה גרנדה כשגם היא וגם הצופים נמצאים בביתם, הולוגרמה של ליידי גאגא בסיבוב הופעות, תערוכות NFT, גלריות מקוונות במוזיאוני אמנות ועוד. כל אלה שינו לא רק את האופן בו הופעה או תערוכה יכולות להיראות, אלא גם את האינטראקציה של אמנים עם הקהל שלהם.


מארק צוקרברג מציג את חזון המטאוורס של פייסבוק, צילום: FACEBOOK מארק צוקרברג מציג את חזון המטאוורס של פייסבוק | צילום: FACEBOOK מארק צוקרברג מציג את חזון המטאוורס של פייסבוק, צילום: FACEBOOK

אין ספק שיוצרי התוכן מבינים היטב את הערך של שווקים דיגיטליים. אחרי הכל, לאורך כל השנים האחרונות הם אלה שמזהים ומנצלים את הפוטנציאל הגלום בפלטפורמות חדשות. להם יש את היכולת לפתח מוצרים מתאימים למטאוורס ולמרחבים המגוונים שלו - אם רק נאפשר להם. כך כלכלת היוצרים תוכל להתפתח גם באופן כללי כשוק וגם באופן פרטני עבור היוצרים הקטנים. כלומר, לא מדובר כאן רק על מצב בו יוצרי התוכן צריכים להיות חלק בלתי נפרד מהמטאוורס - אלא להיות ממש אלה שבונים ומפתחים את מרחבי המטאוורס אקטיבית.

אם נחשוב על זה, נראה כי גם היום המרחבים הדיגיטליים, המחתרתיים והפורמליים, מתנהלים בשליטתם של יוצרי התוכן. הם אלה שיוצקים לתוך הפלטפורמות עניין, מושכים קהל רלוונטי ומעודדים שותפויות וטרנדים חדשים. ללא יוצרי התוכן, אינסטגרם או פייסבוק יהפכו למעשה לטכנולוגיות "ריקות" שישרתו בעיקר חברות ענק למטרות פרסום. לכן, עלינו לעודד ולתת במה לשותפויות יצירת תוכן במטאוורס לכל סוגי היוצרים, בכל הרמות המקצועיות, וכמי שעובד עם יוצרי תוכן באופן שוטף - אני מאמין שהם אכן הלב של התעשייה כולה. הם אלה שינגישו לנו את החוויה במלואה, וזה לא יקרה אם תהיינה רק חברות גדולות במטאוורס. כלומר, המטאוורס אולי מחייב חברות טכנולוגיה גדולות לבנות את הטכנולוגיה עצמה, אבל שוק יוצרי התוכן הוא זה שימלא אותה בעניין.

אנחנו זקוקים ליוצרי התוכן, עם המשאבים, הכלים, היצירתיות והמוטיבציה שלהם. אבל המשימה כולה לא מוטלת רק על כתפיהם של היוצרים, גם חברות הטכנולוגיה צריכות להבין את החשיבות ולקדם שותפויות דיגיטליות שונות, להזמין יוצרי תוכן לקחת חלק ואף לנקוט צעדים שיאפשרו ליוצרים להרוויח כראוי בכדי לעודד כמה שיותר מעורבות מצידם. בדרך זו כלכלת היוצרים תמשיך להתפתח ולצמוח עם אפיקי הכנסה נוספים ליוצרי התוכן, ותשלב פיתוח יוזמות יצירתיות וחדשניות והרחבת הקהלים המגיעים אליהן.

כדאי להסתכל על המטאוורס כעוד מדיום לגיטימי למכור בו, להפיץ בו תוכן, לפרסם בו, לעניין בו. נראה כי בעתיד הקרוב עולם הקריאייטיב המוכר לנו יתורגם אל תוך המטאוורס, ויחשוף את כולנו לשווקים חדשים ומעניינים, עם חוויית קנייה אחרת, חדשה. עם זאת, בעיניי לא מדובר בחוויה כזו שתחליף בהכרח את כל הקיים. אמנם המפתח להצלחת המטאוורס טמון בפיתוח כלכלת היוצרים בתוכה, אך עדיין יש מקום לאלמנטים נוספים בחיינו. גם עם המצאת המחשב חשבו שלא יהיה מלבדו שום דבר אחר, ועם כמה שהמחשב תופס נתח משמעותי בחיינו - הוא עדיין לא החליף הכל ב-100%. סביר להניח שהמטאווס יתפוס חלק מחיינו ככל שהזמן יעבור ועוד ועוד שירותים וחוויות יכנסו לתוך הפלטפורמה, אך בשלב זה לפחות לא נראה שהחיים במלואם יעברו לתוך המטאוורס, באופן שיבטל לחלוטין את כל מה שיש לנו היום מסביב.

איציק אלבז הוא המייסד והמנכ"ל המשותף של Artlist - חברת קריאייטיב וטכנולוגיה המספקת ליוצרי תוכן תוכנות וכלי עריכה חדשניים ולמעלה מ-9000K מדיות דיגיטליות


תגיות