אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עתירה לבג"ץ נגד רשות החברות: פסלה מועמד לנבחרת הדירקטורים - ומסרבת למסור את הסיבה אלי קגן |

עתירה לבג"ץ נגד רשות החברות: פסלה מועמד לנבחרת הדירקטורים - ומסרבת למסור את הסיבה

אלי קגן, לשעבר סמנכ"ל במכון התקנים וברכבת ישראל, טוען כי רשות החברות סירבה לבקשתו לעיין במרכיבי הציון שקיבל בשלב המוקדם, ובשל כך אין באפשרותו להגיש ערער. שופט בית המשפט העליון שאול שוחט הורה לרשות החברות למסור את תגובתה עד 22 במאי

20.04.2022, 19:33 | יובל אזולאי ושלמה טייטלבאום

עתירה לבג"ץ הוגשה היום (רביעי) על ידי אלי קגן, שכיהן בעבר כסמנכ"ל במכון התקנים וברכבת ישראל, במסגרתה הוא מבקש צו שימנע מרשות החברות הממשלתיות להמשיך בהליכים לגיבוש נבחרת הדירקטורים החדשה שלה.


קראו עוד בכלכליסט:

קגן התמודד על מקום בנבחרת הדירקטורים לשנת 2022, שמוקמת בימים אלה, והתבשר כי לא עבר לשלב המיון השני. כשביקש מרשות החברות לעיין במרכיבי הציון שקיבל בשלב המוקדם ואת אופן הניקוד הכולל שלו – סורב. לטענתו, בשל סירוב זה אין באפשרותו להגיש ערער אפקטיבי לרשות החברות על החלטתה לפסול אותו מחברות בנבחרת הדירקטורים.


אלי קגן,  אלי קגן אלי קגן,


קגן, עורך דין ומהנדס בהשכלתו, כיהן במשך עשור, עד 2017, בתפקיד סמנכ"ל במכון התקנים ובשנות התשעים כיהן בתפקיד סמנכ"ל ברכבת ישראל. בעתירה הוא טען כי בעבר כיהן כדירקטור בחברה ממשלתית, וזאת באישור הוועדה לבדיקת מינויים בחברות ממשלתיות: "בראש ובראשונה נגרמה פגיעה לעותר, שמצא את עצמו בפני שוקת שבורה – אין לו כל דרך להבין מדוע החליטה הרשות שלא להזמינו לשלב הראיונות, וממילא אין הוא יכול להתמודד עם ההחלטה לגופה ולהעמידה במבחן הביקורת השיפוטית", נכתב בעתירה.

שופט בית המשפט העליון שאול שוחט ביקש מרשות החברות למסור את תגובתה המקדמית לעתירה עד 22 במאי.

העתירה של קגן באה על רקע תהיות שעלו בימים האחרונים על אודות הליכי הסינון והמיון של המועמדים לנבחרת הדירקטורים. זאת בין השאר בשל פסילתם מחברות בנבחרת של מנכ"ל בנק הפועלים לשעבר אריק פינטו וראשת מינהל התכנון במשרד הפנים לשעבר דלית זילבר.

ל"כלכליסט" נודע כי במהלך סאגת מינויה של מנכ"לית משרד המשפטים לשעבר אמי פלמור ליו"ר חברת החשמל רשות החברות נאלצה לחשוף לפני עורכי דינה את הניקוד המדויק שקיבלה ואת השיקולים שעמדו מאחוריו. המשך ההיצמדות של הרשות לגישה של הסתרת נתונים אלה מהמועמדים תמוהה, שכן בסופו של דבר היא תיאלץ לעשות זאת.

גיבוש נבחרת הדירקטורים, לראשונה זה כחמש שנים, עלה להילוך גבוה בשבועות האחרונים, לאחר שלפני כחודש הממשלה אישרה את המינוי של מיכל רוזנבוים לתפקיד מנהלת רשות החברות הממשלתיות. הקמת הנבחרת צפויה להסתיים בחודש הבא, וזאת כשברקע מחסור של כ-490 דירקטורים בחברות הממשלתיות.

ממשרד האוצר נמסר: "להליך נבחרת הדירקטורים הגישו מועמדות כ-12,000 מועמדות ומועמדים. הרשות שמחה מאוד על רצונם של רבים כל כך, מבכירי החברה והמשק הישראלי, לקחת חלק בהליך, ורואה בכך סימן לחשיבותו של תפקיד הדירקטור בחברות הממשלתיות.

"הליך נבחרת הדירקטורים הוא פומבי, שוויוני ותחרותי והוא מלווה בנוהל מפורט שפורסם באתר רשות החברות הממשלתיות והוא פתוח לעיון הציבור.

"רשות החברות הממשלתיות עורכת בקרה על כל אחד משלבי הסינון והמיון של ההליך אשר נמצא בעיצומו. רשות החברות הממשלתיות אפשרה לכלל המועמדות והמועמדים שלא זומנו לשלב הראיונות לפנות באמצעות טופס ממוחשב מובנה ולבקש כי יתקיים עיון מחדש במועמדותם. בימים אלו נבחנות כלל הבקשות לעיון מחדש שהוגשו.

"מטבע הדברים ולאור מספר הניגשים להליך מחד ומספר המועמדים שיכללו ברשימה הסופית מצד שני, מועמדים רבים וטובים לא ייכללו בנבחרת. העתירה שהתקבלה היום תילמד ותיבחן".



תגיות