אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מכירות הקניונים עלו רק ב־5% בשבוע שלפני החג קניון מלחה | צילום: יואב דודקביץ

מכירות הקניונים עלו רק ב־5% בשבוע שלפני החג

לפי נתוני ריס, הציבור עדיין מעדיף לקנות במרכזי המסחר הפתוחים: המכירות בהם זינקו ב־26% בשבוע שלפני פסח בהשוואה ל־2019

24.04.2022, 06:30 | אורנה יפת

יותר ישראלים נשארו השנה בארץ בליל הסדר ביחס לשנת 2019, שהיתה שנת שיא מבחינת טסים לחו"ל, אבל אירועי הטרור האחרונים פגמו בקניות לחג. על פי נתוני ריס, שהגיעו לידי "כלכליסט", בין 10 לאפריל ל־17 באפריל חלה עלייה של 12.5% בממוצע ארצי בפדיונות חנויות האופנה בקניונים ובמרכזי המסחר בהשוואה לשבוע שקדם לפסח בשנת 2019 (21-14 באפריל). בשנת 2020 היה סגר בפסח ולכן ההשוואה נעשית לשנה שלפני פרוץ המגפה.


קראו עוד בכלכליסט:


נתוני ריס דוגמים כ־2,400 חנויות זהות במרכזי מסחר. אלא שעל פי הנתונים, הפדיונות בפאוור סנטרים בשבוע שקדם לפסח זינקו ב־26% בעוד בקניונים האזוריים נרשמה עלייה של 5% בלבד בהשוואה לתקופה המקבילה ב־2019. הפדיון הממוצע למ"ר בפאוור סנטרים עלה ל־72 שקל בשבוע שלפני פסח הנוכחי לעומת 57 שקל ב־2019. בקניונים האזוריים עמד הפדיון הממוצע למ"ר על 113 שקל בפסח הנוכחי לעומת 108 שקל בפסח 2019. בחנויות במרכזי הערים עלה הפדיון הממוצע למ"ר ל־75 שקל לעומת 70 שקל בשבוע שקדם לפסח 2019, עלייה של 8.4%.

על פי קמעונאים, בשבוע הראשון של אפריל המכירות היו חלשות, כיוון שמזג האוויר הקר שאפיין את חודש מרץ נמשך, בעוד בחנויות כבר היתה קולקציה יותר קיצית ואביבית. לרוב, מכירות הפסח נמשכות על פני שבועיים שלפני החג, ואילו השנה, מסבירים קמעונאים, הקניות התרכזו בשבוע האחרון שלפני הפסח, כשמזג האוויר התחמם.


קניון פתח תקווה, צילום: עידו ארז קניון פתח תקווה | צילום: עידו ארז קניון פתח תקווה, צילום: עידו ארז

להשפעה של גל הקור יש להוסיף את גל הפיגועים האחרון שהשפיע גם הוא על המסחר. טרור היחידים גרם לישראלים להסתגר בבתים ולדחות את הקניות לחג. “הסיקור התקשורתי של הפיגועים היה מקומם, פגע במכירות ויצר אווירת נכאים לא פרופורציונלית”, אמר שחר תורג’מן, יו”ר התאגדות רשתות המסחר והאופנה. “בשבועיים שקדמו לחג היתה ירידה של 10% במכירות ענף האופנה. הסיקור יצר פאניקה“.

התחזקות הקניות במרכזי המסחר הפתוחים על חשבון הקניונים הסגורים החלה בתקופת משבר הקורונה, אז נעדר הציבור ממקומות סגורים והומי אדם. המגמה נמשכת גם כיום ואף שהקורונה דעכה, נראה כי הרגלי הקנייה של הישראלים לא השתנו והם ממשיכים להעדיף קניות במרכזים הפתוחים.

על פי נתוני הלמ"ס, מחירי ההלבשה וההנעלה ירדו ב־5.6% בשנה האחרונה, אך בחודש מרץ האחרון המגמה השתנתה כשהמחירים עלו ב־5%. עליית המחירים מתבטאת במחירי הפריטים של קולקציית האביב, שמוצבת בימים אלו במדפי חנויות האופנה.

תגיות