אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אופו רינו 7: יפה, יעיל ונוח, אבל יקר מדי סמארטפון Oppo Reno 7 | רפאל קאהאן

בדיקת כלכליסט

אופו רינו 7: יפה, יעיל ונוח, אבל יקר מדי

עם עיצוב ייחודי, מצלמה טובה ומחיר גבוה יחסית, הרינו 7 החדש של Oppo מנסה להתחרות בשוק עמוס לעייפה. הבעיה: מתחריו, לרוב, עולים פחות ומציעים יותר. חובבי המותג והמראה החיצוני אולי בכל זאת ייהנו ממנו

24.04.2022, 18:51 | רפאל קאהאן

יצרנית הסמארטפונים הסינית Oppo ממשיכה לנסות להתחבב עלינו כאלטרנטיבה למכשירי פרימיום של היצרניות הגדולות. לאחרונה הושק בישראל מכשיר הביניים האחרון שלה, ה-Reno 7 5G, שנולד כדי לתת פייט למכשירי סדרה A של סמסונג וגם לאחים החורגים מסדרת Nord של וואן פלוס. קשה להבין למה בקבוצה החליטו שדווקא המכשיר הזה הוא מה שהשוק הישראלי צריך כדי לחבב את המותג, אבל מכיוון שהוא כאן וקיבלנו אותו לסקירה אז בדקנו.

נעים להכיר, Oppo Reno 7 5G, צילום: רפאל קאהאן נעים להכיר, Oppo Reno 7 5G | צילום: רפאל קאהאן נעים להכיר, Oppo Reno 7 5G, צילום: רפאל קאהאן

עיצוב ומבנה: שוליים מעוגלים וצבעים רגישים לאור

המכשיר שקיבלנו זכה לעיצוב מאוד מפונפן בסכמת צבעים סגולה כהה, אם כי ניתן גם להשיגו בצבע כחול שמיים מאוד מרשים. באופו מאוד גאים בצבעוניות הזו שמסוגלת לשנות את הגוון בהתאם לזווית התאורה. זה אכן מרשים ונדיר יחסית למצוא השקעה כזו בעיצוב במכשירי ביניים. מבחינת המבנה אין כאן משהו מקורי במיוחד, אבל אפשר לציין את השוליים המעוגלים שמעניקים נוחות אחיזה. המסך אמנם ישר וללא שוליים משתפלים אבל שולי הגב כן משתפלים קלות כך שאין שום זווית חדה שתגרום לכם לחוסר נוחות. מהבחינה הזו מדובר במכשיר מוצלח מאוד שכן לא פעם היצרניות מתבלבלות בין עיצוב ייחודי לבין ארגונומיה לקויה.

אופו רינו 7. הומאז אופו רינו 7. הומאז' לביקורה הקרוב של להקת סגול כהה | צילום: רפאל קאהאן אופו רינו 7. הומאז

לא מדובר במכשיר עבה במיוחד, אבל גם לא דקיק. עוביו כ-7.8 מ''מ וגובהו כ-16 ס''מ, שהם קצת מעבר לדגם משנה שעברה, ה-Reno 6. הגב מצופה זכוכית אבל נטול הגנה מיוחדת, או לפחות כזו שהיצרן ציין. זכוכית המסך היא גורילה גלאס 5 המעט מיושנת בשלב זה - במיוחד כשהמתחרים מציעים זכוכית דור 6 או 7. הוא קל יחסית בזכות שלדה מפלסטיק בצבע מבריק שמעניקה תחושה של מתכת.

אופו רינו 7. כפתור ההפעלה ממוקם בצד הנגדי של כפתורי הווליום, התוצאה? מלא צילומי מסך בלתי רצויים, רפאל קאהאן אופו רינו 7. כפתור ההפעלה ממוקם בצד הנגדי של כפתורי הווליום, התוצאה? מלא צילומי מסך בלתי רצויים | רפאל קאהאן אופו רינו 7. כפתור ההפעלה ממוקם בצד הנגדי של כפתורי הווליום, התוצאה? מלא צילומי מסך בלתי רצויים, רפאל קאהאן

לא תמצאו כאן תקן הגנה ממים ואבק, וזה חבל כי בחלק מדגמי המתחרות כן תקבלו לפחות הגנה מפני נתזים. בסך הכל מדובר במכשיר נאה ומעוצב מאוד, בעל מבנה מהודק שמספק תחושה של מוצר שיחזיק מעמד לאורך זמן. הדבר היחיד שאפשר לומר לגנותו מעבר לוויתור על תקן IP, הוא המיקום של כפתורי הווליום מצדו הנגדי של כפתור ההפעלה - זאת אומרת שאם תלחצו בטעות על שניהם תקבלו צילום מסך, ולצערי יצא לי לייצר הרבה מאוד מאלה.

חומרה: מעבד דאשתקד והרבה מרחב אחסון

המעבד של הרינו 7 אינו מהשורה הראשונה. מדובר במדיה-טק טייוואני מסדרת דיימנסיטי 900 המתקדמת יחסית, אבל זה אותו מעבד ששימש כבר בדגם הקודם. מה שכן, הוא מספק ביצועים טובים מאוד שלא נופלים מסדרות הביניים של קוואלקום. זיכרון הפעולה, בן 8 ג'יגה-בייט, מספיק לכל משימה ויש כאן גם את תכונת הרחבת זכרון הפעולה על חשבון מרחב האחסון שמאפשרת להוסיף עוד 4 גיגה-בייט וירטואליים. מרחב האחסון הנדיב, בן 256 גיגה-בייט (כולל חריץ הרחבה אם תצטרכו עוד אחסון זמין), עובד בתקן UFS 2.2 המיושן (רוב המכשירים כבר עברו לתקן UFS 3.0 המתקדם ומהיר יותר). התוצאה היא שהשימוש בהרחבת הזיכרון הוירטואלית עשויה להאט דווקא את המכשיר.

אופו רינו 7. מעבד טוב, אבל לא הכי חדיש בשוק, צילום: רפאל קאהאן אופו רינו 7. מעבד טוב, אבל לא הכי חדיש בשוק | צילום: רפאל קאהאן אופו רינו 7. מעבד טוב, אבל לא הכי חדיש בשוק, צילום: רפאל קאהאן

המסך, בן 6.43 אינץ' ברזולוציית FHD, הוא אותו אחד שתמצאו ברינו 6. הוא מצויד בפאנל AMOLED, ככל הנראה מתוצרת סמסונג ותומך בתקן תצוגה HDR10 פלוס. הבהירות שלו מעט נמוכה - כ-600 ניט ואפשר לדחוף אותו ל-800 ניט בתנאי תאורה קשים כמו אור שמש חזק, אבל אל תצפו לכך שהמכשיר יתפקד טוב מאוד באור שמש בחוף הים. הוא תומך בקצב רענון גבוה של 90 הרץ, שמספק תחושת זרימה נעימה בממשק אבל שוב, מדובר בקצב שנחשב למוגבל ביחס למה שהמתחרים מציעים.


אופו רינו 7. ניתן להרחיב את זכרון הפעולה על חשבון מרחב האחסון , צילום: רפאל קאהאן אופו רינו 7. ניתן להרחיב את זכרון הפעולה על חשבון מרחב האחסון | צילום: רפאל קאהאן אופו רינו 7. ניתן להרחיב את זכרון הפעולה על חשבון מרחב האחסון , צילום: רפאל קאהאן

מבחינת שקעים, תמצאו כאן אחד לאוזניות שכבר הופך לנדיר למדי ושקע USB-C לטעינה והעברת נתונים. מנגד, תקני התקשורת האלחוטית דווקא מתקדמים מאוד: aptX HD להעברת שמע באיכות גבוהה, בלוטות' 5.2 ותמיכה ב-WiFi 6 המהיר מאוד לחיבור אינטרנט אלחוטי.

אופו רינו 7. המסך טוב אבל לא יוצא מן הכלל, צילום: רפאל קאהאן אופו רינו 7. המסך טוב אבל לא יוצא מן הכלל | צילום: רפאל קאהאן אופו רינו 7. המסך טוב אבל לא יוצא מן הכלל, צילום: רפאל קאהאן

הסוללה טובה עם קיבול של 4,500 מיליאמפר שעה, מה שמעניק לרינו 7 טווח פעולה של יותר מיום וחצי בשימוש סביר. בנוסף, יש כאן תמיכה בטעינה מהירה של 65 וואט (כולל מטען מהיר בערכה) - מה שמאפשר טעינה מלאה של הסוללה מ-0 ל-100 אחוז בכחצי שעה. יש גם תמיכה בטעינה הפוכה שתאפשר לכם לטעון אביזרים תומכים. סורק טביעות האצבעות הוא מהזן התת-מסכי ועובד היטב. בסך הכל, החומרה כאן אולי לא החדישה ביותר אבל היא עובדת היטב והטלפון מספק ביצועים שיספקו את רוב המשתמשים.

תוכנה, מולטימדיה וממשק: אפשרויות רבות של התאמה אישית

ממשק ההפעלה של אופו הוא Color OS 12 המבוסס על אנדרואיד 12 - ממשק יעיל ומהיר שמעניק הרבה מאוד אפשרויות התאמה אישית, כמו למשל Omoji שמאפשר ליצור מעין דמות מונפשת שלכם שתוצג על מסך הנעילה. אפשר גם לייצר גרסה מקבילה של המערכת לשימוש מקצועי כדי להפריד בין הממשקים. מבחינת שימוש במדיה, המסך טוב מאוד לתצוגה של סרטים וסרטונים. משתמשי טיקטוק ואינסטגרם ייהנו ממנו מאוד.

אופו רינו 7. ממשק ההפעלה כולל המון אפשרויות התאמה אישית, רפאל קאהאן אופו רינו 7. ממשק ההפעלה כולל המון אפשרויות התאמה אישית | רפאל קאהאן אופו רינו 7. ממשק ההפעלה כולל המון אפשרויות התאמה אישית, רפאל קאהאן

איכות השמע באוזניות טובה, אבל יש כאן רמקול בודד שמותקן בתחתית המכשיר ומספק איכות קול סבירה בלבד. זה לא מכשיר להשמיע דרכו מוזיקה בקולי קולות וגם כדיבורית הוא לא מספיק חזק לשימוש במכונית קצת רועשת. גם כמכשיר גיימינג הוא לא הכי טוב שיש ותיאלצו ברוב המקרים להפעיל משחקים עתירי גרפיקה עם הגדרות בסיסיות בלבד. לעומת זאת, הוא מעולה לשימוש במדיה חברתית וכנראה שגם לשם כיוונו מפתחיו.

מצלמה: מפתיעה ביחס למיצוב שלה

בואו נשים את הקלפים על השולחן. המצלמה של הרינו 7 היא אותה אחת שתמצאו ברינו 6. אבל זה לא אומר שהיא לא טובה. היא פשוט לא חדשה (כמו הרבה מאוד רכיבים במכשיר הזה). המינוס היחיד שלה הוא שאין כאן רכיב ייצוב תמונה אופטי (OIS). החיישן הראשי, בן 64 מגה-פיקסל ועם מפתח צמצם F/1.7, דווקא מספק נתונים לא רעים לפתיחה: הוא מתפקד היטב אפילו בתנאי תאורה קשים, אבל אל תצפו לתמונות כמו במכשירי דגל. אין לו את הנתונים לכך. עם זאת, התמונות יוצאות חדות באור יום ועם צבעוניות ובהירות טובות מאוד. חיישן הזווית הרחבה מסתפק ברוחב שדה של 119 מעלות בלבד, שזה צר יותר מאשר אצל רוב המתחרים, אבל מספק תמונות נעימות וללא עיוותים יוצאי דופן.


אופו רינו 7. מצלמה מפתיעה לטובה למרות המגבלות שלה, צילום: רפאל קאהאן אופו רינו 7. מצלמה מפתיעה לטובה למרות המגבלות שלה | צילום: רפאל קאהאן אופו רינו 7. מצלמה מפתיעה לטובה למרות המגבלות שלה, צילום: רפאל קאהאן

בנוסף, יש כאן פיצ'רים כמו זיהוי טקסט שלא ממש עובד בעברית או אפליקציית soloop שמאפשרת לצלם סרטונים קצרים לטיקטוק בתבניות מוכנות מראש. אופו מספקת מצלמות טובות והאפליקציה שלה היא שילוב של תכונות מקצועיות וממשק קל לשימוש. יש, למשל, תכונה של נעילת פוקוס על אובייקט מסוים שמאפשר לשמור את המיקוד עליו גם אם אתם זזים. זה עובד לא רע. יש כאן גם חיישן מאקרו בן 2 מגה-פיקסל וזום של עד פי 2, שזה המינימום האפשרי, ומצלמת הווידאו מסוגלת לצלם סרטוני 4K וכוללת ייצוב תמונה אלקטרוני שמנפיק יופי של סרטונים במגבלות החומרה.

סיכום ואלטרנטיבות: יקר מדי עבור מה שהוא מספק

הרינו 7 5G נמכר בכ-2,100 עד 2,200 שקל בממוצע. זה הרבה מאוד כסף עבור מכשיר שלא כולל פיצ'רים שלא תמצאו אצל המתחרים ולמעשה אפילו מחסיר כמה מהם. הרילמי 9 פרו, למשל, שסקרנו לפני כמה שבועות, מספק יותר בפחות ומאוד דומה בתכונותיו למכשיר של אופו. הוואן פלוס נורד 2 CE שנסקור כאן בקרוב - שהוא למעשה התאום של הרינו 7 עם כמעט אותם רכיבים - נמכר בכ-500 שקל פחות בממוצע, גם ביבוא רשמי. ישנם גם מכשירי הנוט 11 של שיאומי לסוגיהם והגלקסי A53, שלא לדבר על מכשירי פוקו - כולם מציעים יותר או לפחות אותו הדבר בהרבה פחות כסף.



תגיות