אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

ממ"ד בקומה או בדירה? השינוי בתמ"א 38/2 כבר קבע בשבילכם

תכנית תמ"א 38/2 מחייבת בנייה של ממ"ד בכל דירה עוד מ-2016, אך החלטה שהתקבלה לאחרונה על ידי ועדת הערר במחוז ת"א מבטיחה אכיפה של חובה זו מעתה. מהי ההשפעה התכנונית מצד הדיירים? ומהי ההעדפה שלהם בין החלופות? עו"ד ארנון יהב, שותף מנהל במשרד עו"ד יהב ושות', עם כל הפרטים

27.04.2022, 10:50 | בשיתוף מרכז הנדל"ן

אם תכנון והוצאה לפועל של פרויקט התחדשות עירונית במסגרת תמ"א 38 הריסה ובנייה היו תהליך מורכב עד כה, החלטה שהתקבלה בועדת הערר של מחוז תל אביב לאחרונה צפויה להערים קשיים נוספים.

עו"ד ארנון יהב, שותף מנהל משרד עו"ד יהב ושות', המתמחה בייצוג דיירים בפרויקטים של התחדשות עירונית, פינוי בינוי ותמ"א 38, אומר כי ההחלטה, אשר תקפה לתמ"א 38 הריסה ובנייה בלבד, מחייבת הוספת ממ"ד בכל דירה, בניגוד להוספה של מרחב מוגן קומתי.

עו"ד יהב מסביר על הקשיים התכנוניים והגמישות המוגבלת הנובעת מבנייה של ממ"ד בכל דירה, ומספר כי באופן מפתיע, דיירים מעדיפים מרחבים מוגנים קומתיים על פני מרחבים דירתיים, למרות היתרונות והשקט הנפשי של ממ"ד בדירה, על מנת לקבל את הגמישות התכנונית. עו"ד יהב מוסיף כי הוספת ממ"ד בכל דירה יכולה ליצור דירות קטנות יותר.

בכל הנוגע לאכיפה של ההחלטה, עו"ד יהב אומר כי ההחלטה אומרת כביכול משהו שאנחנו אמורים לדעת, בעקבות החובה להוספת ממ"ד החל מ-2016, אך בפועל, הנורמה היתה שהיזמים והדיירים קובעים מה הם מעדיפים והיה שיתוף פעולה מהרשויות. האם ההחלטה הנוכחית תוביל לאכיפה של ההנחיה? ומהי ההשפעה על פרויקטים של תמ"א 38 מבחינת חוסר ודאות? הצטרפו אלינו וגלו את התשובות.

לפרטים נוספים>>



תגיות