אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הילה חימי בדרך להצטרף לקרן של חיים שני ומשה ליכטמן הילה חימי | צילום: אוראל כהן

בלעדי

הילה חימי בדרך להצטרף לקרן של חיים שני ומשה ליכטמן

מנכ"לית דיסקונט קפיטל, זרוע ההשקעות הריאליות של קבוצת דיסקונט, צפויה לחזק את יכולות הפרייבט אקוויטי של קרן IGP. ב־7 שנותיה בתפקיד גדל תיק ההשקעות של החברה מ־800 מיליון שקל ל־2.4 מיליארד שקל

01.05.2022, 06:30 | גולן חזני

מנכ"לית דיסקונט קפיטל הילה חימי מנהלת מו"מ מתקדם להצטרפות לקרן IGP של חיים שני ומשה ליכטמן. ל"כלכליסט" נודע כי חימי מיועדת להצטרף כשותפה לצוות הניהול של IGP, במטרה לחזק את יכולות הפרייבט אקוויטי של הקרן.


קראו עוד בכלכליסט:


חימי מונתה למנכ"לית דיסקונט קפיטל, זרוע ההשקעות הריאליות של קבוצת דיסקונט, לפני שבע שנים, ובמהלך שנות כהונתה גדל תיק ההשקעות של החברה מכ־800 מיליון שקל תחת קודמה מעוז פרנקו לקרוב ל־2.5 מיליארד שקל כיום. תיק ההשקעות גדל, בין היתר, הודות להשקעות שהובילה חימי בחברות ריאליות בוגרות: סטימצקי, שדיסקונט קפיטל רכשה בה 20% לפי שווי של 235 מיליון שקל; מלרן, המתמחה באשראי חוץ־בנקאי במגזר הערבי, שבה רכשה דיסקונט קפיטל 13% לפי שווי של 314 מיליון שקל; אימאג'סאט, שדיסקונט קפיטל רכשה בה 17% לפי שווי של 187 מיליון דולר; ופטריות מרינה, שבה רכשה יחד עם קרן גרין לנטרן 50% מהחברה לפי שווי של 350 מיליון שקל.

לצד ההשקעות האלה יצאה דיסקונט קפיטל גם לדרך שבמסגרתה הגדילה באופן משמעותי את ההשקעות שלה בחברות טכנולוגיה, ובשנה האחרונה השקיעה ישירות ב־20 חברות בתחום. עם ההשקעות בחברות טכנולוגיה בצמיחה נמנית סלברייט, שבה הצטרף דיסקונט לקרן של שני וליכמן, וכן לאומי פרטנרס. היקף ההשקעות של דיסקונט קפיטל ב־2021 עמד על 850 מיליון שקל. תחת חימי השקיעה דיסקונט קפיטל גם בקרנות הון סיכון. בשנה שעברה רשמה דיסקונט קפיטל רווח נקי של 212 מיליון שקל.

תחת דיסקונט קפיטל נמצאת גם חברת החיתום של הקבוצה - דיסקונט חיתום. כשנכנסה חימי לתפקידה היא הובילה מיזוג עם חברת החיתום של צחי סולטן, שמשמש כיום יו"ר דיסקונט חיתום. כיום נחשבת חברת החיתום של דיסקונט לאחת השחקניות המשמעותיות בשוק. דיסקונט קפיטל מונה כיום כ־35 עובדים, שמרביתם הצטרפו בתקופת כהונתה של חימי.

אוריינטצית ההשקעות של דיסקונט קפיטל, שנטתה לחברות טכנולוגיה והיתה המשקיעה הגדולה ביותר במונחים של מספר השקעות טכנולוגיה בקרב חטיבות ההשקעה של הבנקים הגדולים, הוא שהוביל את הקרנות השונות לניהול קשר הדוק עם הבנק ועם חימי, שבסופו של דבר קרובה כאמור לעבור לאחת מהן.

חיים שני ומשה ליכטמן הקימו את IGP ב־2014, והקרן משקיעה בטכנולוגיה, בעיקר בחברות הייטק ישראליות צומחות. הקרן מנהלת יותר מ־600 מיליון דולר בשתי קרנות (100 מיליון בהשקעות קו אינווסט של משקיעי הקרן).

הקרן הראשונה של IGP, שהוקמה ב־2014, השקיעה מאז בתשע חברות פורטפוליו, כשכמה מהן ביצעו אקזיטים מוצלחים: קמעונאית התכשיטים המקוונת R2NET, שנרכשה בידי סיגנט ב־328 מיליון דולר בשנה שעברה, חברת התוכנה Panaya, שנרכשה בידי אינפוסיס ב־200 מיליון דולר ואופטימוב ב־500 מיליון דולר.


הילה חימי. מרבית 35 עובדי דיסקונט קפיטל הצטרפו בתקופתה, צילום: אוראל כהן הילה חימי. מרבית 35 עובדי דיסקונט קפיטל הצטרפו בתקופתה | צילום: אוראל כהן הילה חימי. מרבית 35 עובדי דיסקונט קפיטל הצטרפו בתקופתה, צילום: אוראל כהן


ביוני 2018 הודיעה הקרן על גיוס הקרן השנייה שלה בהיקף של 230 מיליון דולר משורה של גופים מוסדיים בישראל. הסגירה הראשונה בוצעה ממשקיעי הקרן, ביניהם משקיעי העוגן כלל ביטוח ולאומי פרטנרס, דיסקונט קפיטל, קופות הגמל של עמיתים, קרנות ההשתלמות של עובדי ההוראה, וגופים מוסדיים ופרטיים נוספים.

חימי עצמה אמרה לפני כמה חודשים בכנס "כלכליסט" שבו השתתפה לראשונה: "השלב הבא מגיע. עם השלב הבא מגיעים המשקיעים הבאים, ועם המשקיעים מגיעים גם האתגרים. אנחנו הולכים לראות את המעבר מצמיחה מהירה ליצירת חברות בנות קיימא. מהסתכלות על סיכוי לבדיקה של המטריצה סיכון־סיכוי. ממצב שבו אנחנו רואים חברות בצמיחה ליותר תאגידים, וזה האתגר של התעשייה". חימי הוסיפה שאנו צפויים לראות יותר ויותר שחקנים של פרייבט אקוויטי על המגרש וכי שנת 2021 הוכיחה שהצמיחה היא הזהב החדש, והפכה להיות הפרמטר המרכזי בהערכת שווי של חברות.

"כולם כבר יודעים שהמכפילים גדלו, אבל עכשיו רואים גם שהפרמיה שחברות מקבלות על צמיחה גבוהה גדלה מאוד ב־5 השנים האחרונות. השינוי הזה מפעיל על יזמים ומשקיעים לחץ רב לצמוח ולגדול, גם אם זה אומר שצריך לקנות את הצמיחה. בשנה האחרונה רואים כמות כפולה של עסקאות, שבהן חברות טכונולוגיה ישראליות רוכשות סטארט־אפים. ככל שהלחץ יימשך, המגמה תלך ותגדל. אנחנו רואים יותר רכישות מהירות, ולאו דווקא רכישות מתוך ראייה אסטרטגית רחוקת טווח".

הרכישות הבולטות שהובילה חימי

  • 20% מסטימצקי לפי שווי של 235 מיליון שקל
  • 13% ממלרן לפי שווי של 314 מיליון שקל
  • 17% מאימאג'סאט לפי שווי של 187 מיליון שקל
  • 50% מפטריות מרינה עם קרן גרין לנטרן לפי שווי של 350 מיליון שקל

תגיות