אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס הענן והדאטה

"אנחנו מחברים את בתי החולים לענן - ולטכנולוגיה שמזהה שבץ כמעט בזמן אמת"

ד"ר דויד גולן, מייסד משותף ו-CTO ב-Viz.ai, שגייסה לאחרונה 100 מיליון דולר לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר, אמר את הדברים בכנס הענן והדאטה של כלכליסט. הוא סיפר איך התנסות אישית גרמה לו לפתח פיתרון יותר טוב לבעיית הזמנים הקריטית במתן טיפול בשבץ: "היום אנחנו בכ-1,000 בתי חולים"

01.05.2022, 12:12 | דורון ברויטמן

"נסענו לבית חולים כדי להבין מה קורה. היינו בבית החולים כמה ימים ולמדנו את הדבר הבא: זמן הממוצע מהרגע שנכנסים ועד קבלת הטיפול הוא בערך שעתיים. החולה עובר שרשרת טיפול מאוד ארוכה. זה היה חייב להשתנות". כך מספר ד"ר דויד גולן, מייסד משותף ו-CTO ב-Viz.ai, בכנס הענן והדאטה של כלכליסט.

"החלפנו את התהליך מסורבל, איטי והמיושן בתהליך מודרני, מקבילי, חכם מבוסס ענן ו-AI. אנחנו מחברים את בתי החולים לענן וכל הבדיקות והסריקות מועלות לענן ומפוענחות אוטומטית על ידי מנוע AI שבזמן אמת כמעט מזהה האם החולה עובר שבץ או לא ומייצר התראה מיידית לרופאים הרלוונטיים. הם מקבלים את האפשרות לראות את הסריקות ולתקשר עם הצוות שלהם ולקבל החלטות במהירות".


קראו עוד בכלכליסט:


השבץ הוא גורם המוות הרביעי בעולם המערבי והוא מחלה שנמצאת עם העלויות הכי גבוהות כיוון שהחולים בהרבה מקרים דורשים סיעוד להרבה שנים. כל דקה שעוברת בשבץ, החולה מאבד כמעט 2 מיליון ניורונים שמתים ולא משתקמים. למרות שיש טיפול מאוד אפקטיבי רק 10% מהחולים מקבלים את הטיפול בזמן, איך זה יכול להיות?

"הסיפור של VIz מתחיל ב-2016", אומר גולן, "כמו כל הסטארט-אפים הרפואים גם שלנו התחיל מחולה. בחור בן 31, בריא, מרגיש חולשה בצד שמאל של הגוף ולא יכול להזיז את היד והרגל. היה חשש לשבץ. תוך רבע שעה הוא עבר CT ו-MRI. בבית החולים של סטאנפורד, אחד מבתי החולים הטובים בעולם, לוקח סדר גודל של שלוש וחצי שעות עד שהניורולוג המומחה רואה את התמונה הזו בפעם הראשונה ומזהה שמדובר בשבץ והוא מצליח את החולה. החולה הזה זה אני. החוויה הזו של העיכובים והכאוס הובילה אותי לפתח פתרון יותר טוב".


דויד גולן, מייסד משותף ו -CTO ב-Viz.ai, צילום: אוראל כהן דויד גולן, מייסד משותף ו -CTO ב-Viz.ai | צילום: אוראל כהן דויד גולן, מייסד משותף ו -CTO ב-Viz.ai, צילום: אוראל כהן


"לקחנו את הדאטה ל-FDA והם נתנו לנו אישור למכור בארה"ב ולאט לאט התחילו להגיע סיפורי הצלחה", אומר גולן. "החברה המשיכה לגדול והיום אנחנו בסדר גודל של 1,000 בתי חולים ומפענחים כל 32 שניות בממוצע – זה המון המון דאטה. ברגע שיש לנו כל כך הרבה דאטה אנחנו יכולים להמשיך ולשדרג את היכולות. אנחנו רואים איך בתי החולים משתפרים ואיך משך השהות בבית החולים הצטמצם בשלושה ימים וחצי בממוצע ובתי החולים מטפלים בהרבה יותר חולים כך".

לאחרונה גייסה החברה 100 מיליון דולר לפי שווי של 1.2 מיליארד דולר. החברה ממשיכה לייצר מוצרים בתחומים שונים כגון סקירות לב ותסחיפי ריאה.


תגיות