אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס הענן והדאטה

"ההתקדמות של בינה מלאכותית מסייעת למטפלים בתחום הנפש"

ד"ר שירי שדה שרביט, הפסיכולוגית הראשית בחברת Eleos ואלון רבינוביץ', מייסד משותף ו-CTO טענו בכנס הענן והדאטה של כלכליסט כי העומס הכבד על המטפלים מקשה עליהם לבצע טיפולים פסיכולוגיים אפקטיביים וההערכה היא שעד שנת 2025 יהיה מחסור במטפלים המעדיפים להפחית את שעות העבודה שלהם; באמצעות כלים טכנולוגיים מבטיחים מעקב אחר הטיפול בדרך אל ההחלמה

01.05.2022, 13:37 | דותן לוי

"היום בשעה 14:00 יש לי לקוח - מטופל חדש ואני מאד רוצה לעזור לו, אבל היום שלי מאד עמוס, עם 9 מטופלים שונים הבאים מרקע שונה וכל אחד מהם עם האבחנות שלו, ואני צריכה ורוצה לעזור לכולם. זה המצב בתחום רפואת הנפש. מפגשים של פסיכולוגים קליניים עם 30 מטופלים שונים בשבוע, גורמים לעומס גדול רגשי וקוגניטיבי עלינו המטפלים ופוגע ביכולת שלנו לעבוד כמו שצריך ולכן הטיפולים לא מספיק אפקטיביים", כך אמרה ד"ר שירי שדה שרביט, הפסיכולוגית הראשית בחברת Eleos בכנס הענן והדאטה של כלכליסט.


ד"ר שירי שדה שרביט, הפסיכולוגית הראשית ואלון רבינוביץ, מייסד משותף ו CTO, Eleos, צילום: אוראל כהן ד"ר שירי שדה שרביט, הפסיכולוגית הראשית ואלון רבינוביץ, מייסד משותף ו CTO, Eleos | צילום: אוראל כהן ד"ר שירי שדה שרביט, הפסיכולוגית הראשית ואלון רבינוביץ, מייסד משותף ו CTO, Eleos, צילום: אוראל כהן

שדה שרביט הוסיפה ואמרה, "יש מחקרים שמראים אפקטיביות של טיפול במהלך המחקר, אבל בשטח המטפלים לא מעבירים את הטיפולים בצורה מספיק אפקטיבית ורק 30% מדווחים שהטיפול עזר להם. בנוסף, אנחנו המטפלים לא משתמשים בשאלונים או מדדים אחרים כדי לדעת האם זה אכן עוזר למטופל/ת להגיע למטרות שלהם ולהחלים. יש לכך גם השלכות רחבות יותר, זה פוגע במשק כי יש פגיעה בפרודוקטיביות וגם במטופלים. לאחר הקורונה הייתה עלייה של אנשים שרצו לקבל טיפול פסיכולוגי ועם זה גם המטלות האדמיניסטרטיביות שלנו המטפלים עלו, וזה גרם לכך שחלק מהמטפלים ביקשו ללכת אחורה והורידו את מספר שעות הטיפול שלהם, והתחזית ל-2025 היא שהירידה בזמינות המטפלים תהיה משמעותית כי זה מביא לשחיקה ולקושי לטפל כפי שצריך".

לדברי אלון רבינוביץ', מייסד משותף ו-CTO בחברת Eleos, הטיפול בתחום הנפשי בעולם המערבי נחלק לטיפול תרופתי ולטיפול בשיחה. בעוד בטיפול תרופתי מדובר בכימיה ולכן ניתן לצפות בדיוק רב יחסית את ההשלכות שלו ואת ההשפעות של התרופה על המטופל, בדיבור זה מורכב יותר. "ההתקדמות של בינה מלאכותית מאפשרת לנו לקחת שיחה טיפולית ולקודד אותה לסגמנטים שונים שהם אבני הבנייה של הטיפול. זה יכול להיות נושאים טיפוליים. וככל שנעשה את הקורלציה הזו התוצאה של הניתוח הזה היא שנבין מה יביא את המטופל להחלמה וזה מה שאנחנו עושים. זה מאפשר לנו התאמה אישית. אנחנו יכולים לזהות דפוסים ולהתריע למטפלים מתי הם חורגים מהם. לגבי השחיקה של המטפלים, הכלי שלנו גם מייצר חלק מסיכומי הפגישות שהמטפלים חייבים לכתוב ורובם שונאים את החלק הזה בטיפול. הכלי לא נועד להחליף מטפלים אלא לעזור להם והוא משלב בין בינה מלאכותית לטיפול. זה מאפשר להפוך את הטיפול למדיד".


תגיות