אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לארי אליסון משקיע בחברת Imagene AI הישראלית לארי אליסון יו"ר אורקל | בלומברג

לארי אליסון משקיע בחברת Imagene AI הישראלית

חברת Imagene AI, שפיתחה טכנולוגיה לגילוי מהיר של סרטן, גייסה 21.5 מיליון דולר בסבב A. מנכ"ל החברה: "חוויתי את הכאב של חולי הסרטן מקרוב כשליוויתי את אימי מספר שנים בהתמודדות עם המחלה. המשימה שלנו היא להפוך את הרפואה מותאמת אישית לנגישה ורלוונטית ליותר חולי סרטן"

02.05.2022, 12:42 | מאיר אורבך

חברת Imagene AI גייסה 21.5 מיליון דולר בסבב A בהובלת לארי אליסון, מייסד-שותף של ענקית התוכנה האמריקאית אורקל, פילנתרופ ומשקיע ידוע במלחמה בסרטן; ד"ר דיוויד אגוס, אונקולוג ויזם מהמובילים בעולם בתחום הטיפול וחקר הסרטן; ואייל גורה, יזם ומשקיע מחלוצי התחום של AI medical imaging. בנוסף, השתתפו בסבב המשקיעים Blumberg Capital שהובילו את סבב הסיד ומשקיעים פרטיים נוספים.


קראו עוד בכלכליסט:


חברת אימגי'ן פיתחה טכנולוגיה לגילוי מהיר של סרטן באמצעות קבלת אבחון גנומי מפורט מתמונת הביופסיה בלבד. הטכנולוגיה מזהה דפוסים שאינם ניתנים לזיהוי באבחון פתולוגי של עין אנושית ומאפשרת רפואה מותאמת אישית, מדויקת וזמינה לחולי סרטן.

מייסדי Imagene AI. מימין: יהונתן צלח, דין ביתן, שחר פורת והמדענית הראשית ד"ר נורית פז, צילום: כפיר זיו מייסדי Imagene AI. מימין: יהונתן צלח, דין ביתן, שחר פורת והמדענית הראשית ד"ר נורית פז | צילום: כפיר זיו מייסדי Imagene AI. מימין: יהונתן צלח, דין ביתן, שחר פורת והמדענית הראשית ד"ר נורית פז, צילום: כפיר זיו

בשיחה עם כלכליסט סיפר דין ביתן, מנכ"ל החברה ואחד ממייסדיה, שהחיבור עם אליסון נוצר דרך ד"ר אגוס, אחד החוקרים המובילים בחקר הסרטן. "הבנו שהיום הדרך היחידה להתמודד עם סרטן זו ברפואה מותאמת אישית", אמר. "הטכנולוגיה שלנו מאפשרת לרופא לקבל מידע שעד כה לא ניתן היה לקבלו על מצב הביופסיה, וכל זה בזמן קצר מאוד ובעלות נמוכה".

כדי להילחם במחלת הסרטן ולהתאים טיפול ספציפי לחולה, נחוץ אבחון ומיפוי גנומי מפורט - ברזולוציות ובמורכבויות גבוהות מאלה שהטכנולוגיות הקיימות מאפשרות. אבחון כזה מבוצע כיום בעלויות גבוהות מאד ותלוי בכמות הרקמה שהופקה בביופסיה. האבחון מתבצע רק במעבדות מתקדמות ומכוני מחקר מובילים בעולם, ונמשך מספר שבועות, שיכולים להיות קריטיים לקצב התפתחות המחלה. המגבלות הללו מונעות מחולים רבים לקבל את הטיפול הנכון בזמן הנכון.

"חוויתי את הכאב של חולי הסרטן מקרוב כשליוויתי את אימי מספר שנים בהתמודדות עם המחלה", סיפר ביתן. "הסיפור של אימג'ין הוא שילוב מוחות מתחומים שונים, במשימה משותפת להפוך את הרפואה מותאמת אישית לנגישה ורלוונטית ליותר חולי סרטן".

ד"ר דיויד אגוס, אונקולוג ויזם בעל שם עולמי בתחום הטיפול וחקר הסרטן, מסביר: "בינה מלאכותית מאפשרת לנו לקחת בחשבון את מגוון המשתנים המשפיעים על המחלה ומקרבת אותנו לתפיסה חדשה המשלבת אבחון מתקדם עם טיפול מותאם אישית. הטכנולוגיה של אימגי'ן חושפת מידע קריטי ברמת דיוק גבוהה מאוד בתוך דקות ובכך משנה משמעותית את הדרך בה חולה סרטן מאובחן ומטופל".

לארי אליסון, צילום: EPA לארי אליסון | צילום: EPA לארי אליסון, צילום: EPA

הטכנולוגיה המהפכנית של אימגי'ן פועלת ניסיונית במרכזים רפואיים מובילים ומבצעת אבחון ומיפוי גנומי מדויק תוך דקות, בעלות אפסית, וברמת פירוט גבוהה. על בסיס התמונה החדשה המתקבלת מפלטפורמת אימג'ין, ניתן לספק לרופא המטפל כלי לבניית הטיפול המתאים למצבו המדוייק של כל חולה, ולתמוך בחברות תרופות בניסויים קליניים מואצים ותהליך פיתוח תרופות חדשות.

אימגי'ן הוקמה בשנת 2020 ע"י היזמים דין ביתן, יהונתן צלח ושחר פורת, שצירפו אליהם מומחים מדיסציפלינות שונות: ביולוגים, רופאים, מומחי בינה מלאכותית, תוכנה ועוד. החברה משתפת פעולה עם חברות פארמה ומרכזים רפואיים מובילים בעולם.

תגיות