אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ענף האופנה מציג: זינוק של 8.5% במכירות קניון פתח תקווה | צילום: עידו ארז

ענף האופנה מציג: זינוק של 8.5% במכירות

למרות הנהירה לחו”ל, המכירות בחנויות הפיזיות באפריל עקפו את אלה של החודש המקביל ב־2019 טרום הקורונה. מובילי המגמה היו מרכזי המסחר הפתוחים. זארה, H&M וקסטרו נעדרו מהסקר

09.05.2022, 06:42 | אורנה יפת

בענף האופנה שואבים עידוד מכך שעל אף פתיחת השמים והיציאה של קרוב ל־700 אלף ישראלים לחו"ל, המכירות בחנויות לא ירדו. כמיליון ישראלים טסו לחו”ל בחודשים מרץ־אפריל עם פתיחת השמים, ומתוכם כ־690 אלף נוסעים באפריל בלבד. מדובר בנתונים שמתקרבים לאלה של 2019 לפני התפרצות מגפת הקורונה. עם זאת מספר התיירים שנכנסו לארץ באפריל האחרון היה נמוך משמעותית בהשוואה לטרום המגפה.

קראו עוד בכלכליסט:

על פי נתוני ריס, הבודקת 2,500 חנויות זהות, בחודש אפריל עלו המכירות ב־8.5% בהשוואה לחודש אפריל 2019. הקניונים הסגורים הציגו עלייה קלה של 2% בלבד, בעוד המכירות במרכזי הקניות הפתוחים צמחו ב־20% באפריל לעומת התקופה המקבילה ב־2019. מדד המחירים לצרכן עלה בשיעור של 3.6% בין התקופות.

מגמת התחזקות הפאוור סנטרים על חשבון הקניונים הסגורים החלה עם התפרצות המגפה ונמשכת מאז. למרות הנתונים, יש לציין כי נתוני החנויות הזהות שמספקת ריס אינם כוללים רשתות גדולות, ובהן כל קבוצת זארה, קבוצת H&M וקבוצת האופנה קסטרו.

שחר תורג’מן, יו”ר התאגדות רשתות המסחר והאופנה. “השוק בריא ותחרותי”, אסף לב שחר תורג’מן, יו”ר התאגדות רשתות המסחר והאופנה. “השוק בריא ותחרותי” | אסף לב שחר תורג’מן, יו”ר התאגדות רשתות המסחר והאופנה. “השוק בריא ותחרותי”, אסף לב

"עצם העובדה שחזרנו לתפקוד רגיל, ועם ישראל יצא בהמוניו לחו"ל ולמרות זאת היקף המכירות באפריל נותר זהה ואף עלה במעט ביחס לאפריל 2019, זה מעודד. מחירי המוצרים בענף ההלבשה בארץ הם הוגנים וסבירים, למעט מקרים חריגים שלא מעידים על הכלל. מ־2016 המחירים בענף ירדו ב־25%, וזה מעיד על כך שהשוק בריא ותחרותי וזה מועיל לצרכן", מסר שחר תורג'מן, יו"ר התאגדות רשתות המסחר והאופנה.

קניון ביג פאשן נצרת הציג באפריל מכירות של 135 שקל למ"ר ועלייה של 45%; ביג פאשן אשדוד הציג מכירות של 91 שקל למ"ר ועלייה של 27%; קניון שבעת הכוכבים בהרצליה עלה ב־8% למכירות של 94 שקל למ"ר; עופר רחובות הציג מכירות של 89 שקל למ"ר ועלה ב־5%; וקניון עזריאלי ראשונים עלה ב־3% ל־105 שקל למ"ר. בנוסף לכך אאוטלט חוצות המפרץ עלה ב־38%, עופר בילו סנטר ב־29%, וקניון SEVEN אום אל־פחם של צים הציג עלייה של 57% בפדיונות חודש אפריל.

על פי קמעונאים, בשבוע הראשון של אפריל המכירות היו חלשות בגלל מזג האוויר החורפי, בעוד בחנויות כבר היתה קולקציה קיצית אביבית. לרוב מכירות הפסח נמשכות על פני שבועיים שלפני החג, ואילו השנה, מסבירים קמעונאים, הקניות התרכזו בשבוע האחרון שלפני הפסח, כשמזג האוויר התחמם.

תגיות