אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הסיבה האמיתית שמושכת עובדי הייטק למקום עבודתם      מרכז הפיתוח של SAP | צילום: יח"צ

הסיבה האמיתית שמושכת עובדי הייטק למקום עבודתם

"ההייטקס" זה לא רק שכר גבוה והטבות מפנקות - במרכז הפיתוח של SAP בישראל מעידים כי הדרך לשמר עובדים היא ליצור תחושת ערכיות ושייכות

09.05.2022, 16:36 | בשיתוף מרכז הפיתוח של sap

הדיון סביב השכר הגבוה וההטבות המפנקות בתעשיית ההיי-טק שהוליד מערכון כמו "ההייטקס" ב"ארץ נהדרת", נוגע אמנם בנקודות המאפיינות את הענף, אבל מפספס וחוטא לחברות המדגישות ומקדמות גם מגוון רחב של ערכים שלא מסתכמים רק בסל הטבות או במידת האיזון עבודה-בית, כמו גם עובדים המחפשים ומדגשים את החשיבות של ערכים במקום עבודתם. בפועל, אלו לאו דווקא ולא תמיד רק תנאי ההעסקה החומריים שגורמים לעובדים להישאר במקום עבודתם או לחילופין לחפש מקום עבודה אחר. יש קריטריונים אחרים, בלתי מדידים בכסף, שגורמים לעובדים להישאר, וחשיבותם ההולכת וגדלה היא כנראה זו שיוצרת את התופעה הגלובלית שהחלה אשתקד וזכתה לכינוי "ההתפטרות הגדולה".

זה לא סוד שתעשיית ההיי-טק נלחמת יום יום כדי למצוא את הטאלנט הבא ומתחרה על כל עובד, במיוחד בישראל. אך לא די בלדעת לגייס עובדים. צריך לדעת איך לשמר אותם. דו״ח של Edelman Data & Intelligence לשנת 2021 שבחן את שוק העבודה ב-28 מדינות וסקר מעל 33 אלף עובדים, מצא כי 6 מתוך 10 עובדים בוחרים לעבוד במקום שחולק איתם את אותם ערכים ואמונות. אם לא די בכך, הדו"ח מצא כי ככל שחברה מפגינה מחויבות לנושאים כמו קיימות והכלה, כך העובדים מרגישים יותר נתמכים, יותר ראויים ומחוברים למקום עבודתם וכפועל יוצא - אחוזי העזיבה יורדים. במילים אחרות, נוצרת בקרבם תחושת שייכות שמורכבת בעיקר מגאווה וחיבור לערכי החברה.


במרכז הפיתוח של SAP בישראל, שמעסיק כ-800 עובדים ומתגאה בממוצע ריטנשן (שימור עובדים) של כ-10 שנים, מהגבוהים ביותר בתעשיית ההיי-טק, שמים דגש על עשייה ערכית ושימוש בכישורים הספציפיים של העובדים. דוגמה מרגשת לכך היא שיתוף הפעולה של SAP עם בית איזי שפירא, עמותה שפועלת לקידום איכות חייהם של אנשים עם מוגבלויות.

מדובר באחד הפרויקטים ארוכי הטווח והמרשימים של ענקית התוכנה הגלובלית שמתקיים בישראל. מה שהחל לפני כמעט עשור מפעילות האקתון חד פעמית הפך לקשר אמיתי, מקצועי ואישי בין 2 הצדדים והוליד כבר 5 אפליקציות בשימוש יומיומי ע"י עשרות אלפי ילדים ובוגרים, ואף מומלצות ע"י משרד החינוך ומומחים רבים בתחום. במסגרת שיתוף הפעולה, עובדים הלוקחים חלק בפרויקט מפתחים יחד עם צוות המרכז הטכנולוגי והמסגרות החינוכיות של בית איזי שפירא אפליקציות טיפוליות, חינוכיות ומשחקיות אשר מקדמות השתתפות ועצמאות בתחומי החיים השונים של ילדים ובוגרים עם מוגבלויות ומשמשים את האוכלוסייה הזו בישראל, ששיעורה הוא כ-17% מכלל האוכלוסייה. היכולת להשתמש בניסיון ובמקצוע שלהם לא רק עבור פיתוח מוצרי הליבה של החברה העולמית, אלא למטרה חברתית שיש לה השפעה על חיי אדם - מייצרת אצל העובדים תחושת שייכות, ערכיות וגאווה, ומחברת אותם לחברה שמאפשרת להם לעשות זאת. משהו שלא בהכרח היה אפשרי מחוץ לגבולות הפעילות של SAP.

לכבוד אירועי יום המעשים הטובים שהתקיים בסוף מארס, SAP ובית איזי שפירא ארגנו מפגש ייחודי וראשון מסוגו בין אותם ילדים לבין המפתחים של SAP. במהלך המפגש ציינה אורנה קליינמן, מנכ"לית מרכז הפיתוח של SAP בישראל, כי ״זוהי בדיוק האחריות התאגידית שעלינו ליישם כחלק מתעשיית ההיי-טק הישראלי. לנו, כתעשייה טכנולוגית, יש את הכלים, והיכולות שאינם מסתכמים רק בתרומות כספיות או בקידום פעילויות חד פעמיות. עלינו למנף באופן שוטף את הכישורים והמומחיות שלנו ושל עובדינו למטרות משמעותיות. המשמעות שאנחנו מעניקים לעובדים מעבר ל'הייטקס' וכל המשתמע מכך, זה מה שהופך אותנו לתעשייה שכל כך טוב לעבוד בה ולהיות חלק ממנה. זה בדיוק החזון ש-SAP חרטה על דגלה ואני גאה שאנחנו בישראל מובילים חלק פעיל ב-‘Helping the world run better and improving people's lives’. יתרה מזאת, גם ברמה האישית, אני נרגשת לראות את הפתרונות הטכנולוגיים שמפותחים על ידי מרכז הפיתוח של SAP בישראל ומהווים חלק אינטגרלי מחייהם של ילדי איזי שפירא.״

לאורך הביקור בבית איזי שפירא, הצוות של SAP צפה בילדים משתמשים באפליקציות שפותחו עד כה וראה את המשמעות הרבה שיש להן עבור הילדים ומשפחותיהם. לדוגמה, אחת האפליקציות מאפשרת לילדים ולהורים ללמוד בצורה נוחה ועצמאית סימנים לצורך תקשורת יעילה, ואחרת מאפשרת להקליד בצורה מותאמת אישית.

עמיר לרנר, מנכ"ל בית איזי שפירא, אמר כי "הקשר המקצועי שלנו עם חברת SAP הוא דוגמה מצוינת למפגש בין העולם העסקי והטכנולוגי לעולם החברתי. שיתוף הפעולה שלנו עם SAP משתרע על פני 7 שנים וביחד פיתחנו 5 אפליקציות שברובן ניתן להשתמש בכל השפות בארץ ובעולם. האפליקציות נמצאות בשימוש נרחב במסגרות החינוך המיוחד, נלמדות בהשתלמויות ומשפיעות על אלפים רבים של ילדים ומבוגרים עם מוגבלויות ומשפחותיהם. הקשר בין המפתחים של SAP לצוות בבית איזי שפירא הפך לקשר אמיץ וקרוב כשהצוותים השונים עובדים למעשה כגוף אחד למען מטרה משותפת. אנחנו מביאים את הצורך מהשטח והם את הידע הטכנולוגי וביחד ההשפעה שלנו חוצה גבולות".


מרכז הפיתוח של sap, צילום: יח"צ מרכז הפיתוח של sap | צילום: יח"צ מרכז הפיתוח של sap, צילום: יח"צ


במשרד החינוך חיזקו את דבריו של לרנר,נאוה ניב, מפקחת ארצית ממונה תחום הנגשה, וחגית רובין, מדריכה ארצית הנגשה פרטנית, מאגף חינוך מיוחד במשרד החינוך. השתיים אומרות כי "במסגרת ההנגשה הפרטנית במערכת החינוך עבור תלמידים עם מוגבלויות נעשה שימוש בטכנולוגיות ייעודיות שמטרתן לסייע לתלמידים הזקוקים להנגשה בתחומי כתיבה, קריאה ותקשורת תומכת וחליפית (תת"ח). בתהליך ההנגשה הפרטנית נעשה שימוש במגוון אפליקציות וביניהן אפליקציות שפותחו בבית איזי שפירא כמו: Issiedocs ו-Issieboard. אפליקציות אלו מסייעות משמעותית בשיפור תהליכי הלמידה ובקידום עצמאות התלמיד, ונלמדות במסגרת השתלמויות מקצועיות של הצוותים במשרד החינוך. ניכר שהושקעו בפיתוחן מאמץ וידע נרחב על מנת לייצר מוצר המותאם בצורה מקסימלית לצרכי תלמידים עם מוגבלות".

שיתוף הפעולה בין SAP לבית איזי שפירא שנולד מהצורך בשטח, הינו היום בעל השפעה רחבה הרבה מעבר למה שציפו וחלמו שני הצוותים, עד כי הוא תורם לאוכלוסייה עם מוגבלויות בארץ ובעולם - והוא מהווה רק דוגמה אחת כיצד אחריות תאגידית יכולה לייצר לא רק אימפקט חברתי אלא גם לאפשר לעובדי החברה להרגיש שייכים, לעורר בהם מוטיבציה להישאר בחברה ולהשתמש בכלים וביכולות שלהם כדי לעשות משהו גדול ומעורר השראה. תעשיית ההיי-טק אינה רק מקור לשכר ותנאים וסרטונים ב"ארץ נהדרת". שימוש נכון במשאבי ההיי-טק לטובת החברה בכללותה הסובבת אותה - מאפשרים לה גם להיות תעשייה שמשנה חיים.

חמש האפליקציות שפותחו על ידי הצוות הטכנולוגי של סאפ יחד עם הצוות של איזי שפירא זמינות להורדה:

1. IssieBoard

2. IssieSign

3. IssieDice

4. IssieCalc

5. IssieDocs

תגיות