אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עכשיו זה רשמי: הגירעון לחודש אפריל ירד ל-0.6% שר האוצר אביגדור ליברמן | צילום: AP

עכשיו זה רשמי: הגירעון לחודש אפריל ירד ל-0.6%

הגירעון ממשיך להתכווץ לאחר שעמד בחודש מרץ האחרון על 1.4%. חודש אפריל הסתיים בעודף תקציבי של 8 מיליארד שקל על רקע דעיכת הקורונה ועלייה משמעותית בהכנסות ממסים. אתמול חשף שר האוצר אביגדור ליברמן את נתוני הגירעון הנמוכים, שמתפרסמים כעת באופן רשמי, והצהיר: "במשמרת שלי לא תהיה כלכלת בחירות"

10.05.2022, 13:42 | שלמה טייטלבאום

הגירעון ממשיך להתכווץ ועמד באפריל האחרון על 0.6% מהתוצר בלבד, ירידה משמעותית לעומת הגירעון במרץ שעמד 1.4%. אפריל הסתיים בעודף תקציבי של 8 מיליארד שקל, הנובעים הן מירידה בצד ההוצאות (בעיקר בגלל דעיכת הקורונה), והן מעלייה משמעותית בהכנסות ממסים. מתחילת השנה נרשם עודף תקציבי של 32 מיליארד שקל.

נזכיר, כי אמש שר האוצר אביגדור ליברמן כבר חשף את נתוני הגירעון הנמוכים, והצהיר כי למרות זאת "לא תהיה כלכלת בחירות במשמרת שלי".

קראו עוד בכלכליסט:

הכנסות המדינה לשליש הראשון של השנה הגיעו ל-166.6 מיליארד שקל, גידול של כ-25.6% לעומת התקופה המקבילה ב-2021. הוצאות הממשלה עמדו על 134.6 מיליארד שקל, קיטון של כ-15.7% לעומת 2021 (14.7% מהקיטון נובעים מהירידה בהוצאות בגין הקורונה). בחודש אפריל הכנסות המדינה עמדו על כ-40.4 מיליארד שקל, מהם 36.5 מיליארד שקל נבעו מהכנסות ממסים.

שר האוצר אביגדור ליברמן בנייה ביניינים, צילום: אוראל כהן, אוהד צויגנברג שר האוצר אביגדור ליברמן בנייה ביניינים | צילום: אוראל כהן, אוהד צויגנברג שר האוצר אביגדור ליברמן בנייה ביניינים, צילום: אוראל כהן, אוהד צויגנברג


עם זאת, צריך לזכור כי הסתכלות יבשה על הגידול במסים, לא לוקח בחשבון את האינפלציה ששחקה את ערך הכסף. הגידול הריאלי בגביית המסים בשליש הראשון של השנה הוא כ-18.6%, והגידול בחודש אפריל הוא כ-10.9%.

העלייה השנתית בגביית המסים נובעת בעיקר מזינוק בהכנסות ממסים ישירים (עלייה של 26%) ובמידה נמוכה בהרבה ממסים עקיפים (9%). בחודש אפריל, העליה בגביית המס נבעה כמעט כולה מעליה במסים ישירים (20%), ואילו גביית המסים העקיפים היתה דומה למדי לאפריל 2021. ייתכן כי זה קשור לכך שישראלים רבים שהו בחו"ל באפריל, או כי האינפלציה והחששות ממיתון גרמו לקיטון מסוים בצריכה הפרטית.

בעולם המיסוי הישיר, הגידול החריף ביותר נרשם בקטגוריית מסי הנדל"ן. כך נרשם גידול של כ-67% בתקבולים ממסי נדל"ן לעומת התקופה המקבילה ב-2021. מסי הנדל"ן הגיעו בשליש הראשון לכ-9 מיליארד שקל, לעומת כ-5.2 מיליארד ב2021. עם זאת, בחודש אפריל הגידול הוא של 16% בלבד.

תגיות