אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אחרי הברקס מרשות ני"ע: פרופ' רוטשטיין מנסה להנפיק לפי הכללים זאב רוטשטיין | צילום: אוראל כהן

אחרי הברקס מרשות ני"ע: פרופ' רוטשטיין מנסה להנפיק לפי הכללים

חברת הביומד אי.פי.אם פירסמה תשקיף חדש לאחר שהרשות פסלה את התשקיף הקודם של החברה, שרוטשטיין מכהן בה כנשיא; הרשות התנגדה להליך הגיוס שכלל אתר מימון המונים ופרסומות בטלוויזיה, וכעת הסדירה החברה מול הרשות את אופן הפרסום

10.05.2022, 18:50 | אלמוג עזר

ההנפקה מעוררת המחלוקת של חברת הביומד אי.פי.אם (EPM) חוזרת לבורסה לאחר הקפאה זמנית, עם אישור של רשות ניירות ערך.

קראו עוד בכלכליסט:

אתמול (ב') פירסמה החברה תשקיף מחודש לאחר שהתשקיף הקודם נפסל על ידי רשות ניירות ערך. במסגרת ההקפאה, שאמורה הייתה להימשך שבועיים אך נמשכה שלושים יום, עודכנו התוצאות הכלכליות של החברה בשנת 2021. בנוסף, הוסדרו היקפי ואופי הפרסום של החברה טרם ההנפקה. אי.פי.אם מנסה לגייס מהציבור 44 מיליון שקל לצורך פיתוח תרופות המבוססות על מולקולות סינתטיות שזהות לחומרים פעילים המצויים בצמח הקנאביס.

רשות ניירות ערך בראשות ענת גואטה פסלה זמנית את הנפקתה של אי.פי.אם, שמובילים מנכ"ל החברה רשף סויסה (33.3%) והנשיא פרופ' זאב רוטשטיין, לשעבר מנכ"ל בית החולים הדסה. זאת לאחר שהחברה בחרה בשיטת גיוס כספים שהרשות לא נתקלה בה עדיין – דרך פרסומות בטלוויזיה בערוצי קשת ורשת וגיוס אינטרנטי דרך אתר פאנדיט (FUNDIT).

יו"ר רשות ניירות ערך ענת גואטה, צילום: אוראל כהן יו"ר רשות ניירות ערך ענת גואטה | צילום: אוראל כהן יו"ר רשות ניירות ערך ענת גואטה, צילום: אוראל כהן

הרשות גרסה כי הפרסומים של החברה בטלוויזיה לא כללו גילוי נאות בנוגע לסיכוני ההשקעה, בניגוד לנדרש ותוך הטעיית משקיעים. בנוסף, לטענת הרשות, החברה נהגה באופן פסול בכך שהוסתרה בפרסומות הראשונות שלה המטרה העיקרית של משיכת משקיעים. זאת בעוד שבאתר פאנדיט כבר הופיעו פרטים רחבים על ההנפקה המתקרבת.

אי.פי.אם עידכנה בתשקיף החדש כי תחודש פעילות הגשת הזמנות לרכישת מניות אי.פי.אם בפאנדיט. ההזמנות שנעשו טרם פרסום התשקיף המחודש יותלו ויאושרו מחדש על ידי החברה רק לאחר פנייה פרטנית של אי.פי.אם למשקיעים.

כמו כן הרשות אישרה לחברה לחדש את הפרסומים בערוצי התקשורת השונים בנוגע להנפקה – תחת הגבלות. בזמן הקרוב תציג החברה סרטון של מצגת מוקלטת ותפרסם אותו באתר הרשמי של הבורסה. לאחר מכן המצגת תפורסם באתר כאשר זו אינה כוללת מידע מהותי שאינו מופיע בתשקיף וכך גם תפורסם במדיות השונות.

במסגרת טענות הרשות נגד דרך גיוס הכספים של אי.פי.אם, התנגדה הרשות לפרסום מצב התקדמות ההנפקה מבחינת מספר משקיעים והיקף הון מגויס. ברשות אמרו אז כי מידע על התקדמות קצב הגיוס והיקפו מאפיינים גיוסי המונים בסגנון "הדסטארט" שהתפתחו בשנים האחרונות, ואולם לא ניתן לשלב אותם בתוך הנפקות ציבוריות בבורסה, כיוון שמדובר בפרט מטעה. בסעיף זה הרשות באה הפעם לקראת אי.פי.אם.

זאב רוטשטיין, צילום: אוראל כהן זאב רוטשטיין | צילום: אוראל כהן זאב רוטשטיין, צילום: אוראל כהן

על פי התשקיף החדש, יותר לחברה במשך תקופת ההזמנות, להציג את קצב התקדמות הגיוס שיתעדכן פעם ביום. עם עדכון המונה בפאנדיט תגיש החברה עדכון מיידי לגבי ההיקף הכספי הכולל של ההזמנות שהוגשו עד למועד פרסום המונה המעודכן ושיעורן מתוך יעד הגיוס.

במסגרת מאמצי הגיוס חתמה החברה על חוזים עם רשת מדיה וקשת החזקות לקיום שותפות מוגבלת. במסגרת התשקיף החדש נרשם כי שירותי המדיה שניתנים לחברה על ידי קשת הם בשווי של 10 מיליון שקל והשירותים שנותנת רשת הם בהיקף 3 מיליון שקל.

קשת, רשת ורוטשטיין עשויים לגזור מההנפקה 16 מיליון שקל אם תצלח במחיר שאליו החברה מכוונת ועלויות אלו מהוות 30% מסכום הגיוס. המניות שיקבלו קשת ורשת יהיו חסומות לחלוטין למשך 3 חודשים והחל מהחודש הרביעי הן יוכלו למכור 12.5% מהמניות שבידיהן בכל חודש, לאחר סוף החודש התשיעי יתרת החסימה תסתיים.

אי.פי.אם רוצה להנפיק לפי שווי של 381 מיליון שקל לפני הכסף, אף שעדיין לא הגיעה להישגים משמעותיים. הרשות ביקשה מהחברה להבהיר מה שווי המניות שנמכרו עד כה. בתשקיף החדש עידכנה החברה כי בחודש מאי אשתקד מכר סויסה 29.8 אלף מניות לארבעה רוכשים לפי שווי של 82 מיליון דולר – 266 מיליון שקל. בחודשים מאי, יולי ואוגוסט אשתקד מכר סויסה 7,200 מניות לפי שווי של 98 מיליון דולר – 318 מיליון שקל.

העלייה בשווי מוסברת בחברה על ידי השוואה למחיר חברות מקבילות. המניות המוזכרות מוחזקות בנאמנות על ידי שותף שקט.

בתשקיף החדש נחשפו גם התוצאות הכלכליות של אי.פי.אם. ההפסד של החברה הסתכם ב-8.9 מיליון שקל ב-2021 לעומת הפסד של 2.4 מיליון שקל ב-2020. עיקר ההפסד קשור לעלויות הנהלה וכלליות שהסתכמו ב-6 מיליון שקל אשתקד, לעומת 1.3 מיליון שקל ב-2020. הוצאות המחקר של החברה הסתכמו ב-3 מיליון שקל אשתקד לעומת 900 אלף ב-2020.


תגיות