אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס WorkTech

"הימים המועדפים לעבודה מהבית הם ראשון וחמישי"

רוני זהבי, המייסד המשותף ומנכ"ל HiBob, הדגיש בכנס WorkTech של "כלכליסט" בשיתוף HiBob, כי רק ארגונים שיבינו את חשיבות הגמישות יצליחו לגייס עובדים ולשמר אותם

11.05.2022, 21:07 | עומר כביר

"השקעות קרנות ההון סיכון בכל העולם בתחום ה-WorkTech רשמו גידול מטורף ב-2021, ו-12 מיליארד דולר הושקעו ב-102 חברות. המגמה הזו תשתנה דרמטית ב-2022" – כך אמר רוני זהבי, מייסד משותף ומנכ"ל HiBob, בפתיחת כנס WorkTech 2022 של "כלכליסט". HiBob היא אחת מנותנות החסות של הכנס.


קראו עוד בכלכליסט:


לדברי זהבי, למרות השינוי הצפוי במגמה העניין של קרנות ההון סיכון מצביע על הפוטנציאל של התחום. "הרבה מאוד חברות בעולם זיהו אתגרים ובעיות בעולם העבודה ומנסות לפתור אותם", הוא הסביר. "אם מסתכלים על כמות החברת המעניינות שצצו בעולם בתחום, ישראל יחסית במקום גבוה מבחינת חדשנות. מה שאנחנו חווים כרגע דומה לנפילת חומת ברלין ב-1989. יש לזה השפעה גדולה מאוד. עולם העבודה נמצא במקום אחר לגמרי מזה שהיה בו לפני שבועיים-שלושה, אם נדבר על מה שקורה בשווקים, או שנתיים אחורה - אם נדבר על הקורונה. איך שעולם העבודה נראה עכשיו הוא יישאר כך לתקופה ארוכה מאוד".

זהבי הוסיף כי אחד הגורמים הדומינטטיים בשינויים בעולם העבודה הוא המהפכה הדורית: "בעולם העבודה הופך להיות יותר דומיננטי דור אחר. לא מדובר בהכרח בגיל ביולוגי, אלא בתפיסה של עובדים. אנחנו רואים שעובדים חדשים שנכנסים לעולם העבודה באים עם תפיסת עולם שונה לחלוטין ממה שהיכרנו עד היום. הם רואים את הזהות שלהם כפרטים הרבה פחות שלמה עם היותם עובדים, ויותר בחיבור בין העבודה לחיים. זה בא לביטוי בהרבה היבטים בעולם העבודה. המהפכה הדורית ייצרה ציפייה למשהו אחר. זה מתבטא בטכנולוגיות חדשות, בסגנון עבודה שמשתנה, זה קורה בכל העולם ובטח ובטח בישראל.


רוני זהבי, מייסד משותף ומנכ"ל HiBob. "מה שקרה לפני שנתיים דומה לפגיעת מטאור"  , צילום: אוראל כהן רוני זהבי, מייסד משותף ומנכ"ל HiBob. "מה שקרה לפני שנתיים דומה לפגיעת מטאור" | צילום: אוראל כהן רוני זהבי, מייסד משותף ומנכ"ל HiBob. "מה שקרה לפני שנתיים דומה לפגיעת מטאור"  , צילום: אוראל כהן


"מה שקרה לפני שנתיים דומה לפגיעת מטאור, וזה קשור לקורונה. בבת אחת יותר ממילארד עובדים נאלצו לשנות את כל תפיסת העבודה ולעבור לעבוד מרחוק. יש לזה השפעה מטורפת שרק הולכת וגדלה. זה מתבטא בכך שתפיסות שהיו חלק מהחיים שלנו משתנות. אני, אבא שלי וסבא שלי עבדנו באותה צורה: מ-9 עד 5, רק במשרדים, משרה מלאה. כשהתחלתי לעבוד בהייטק לפני 30 שנה אבא שלי שאל אותי אם יש קביעות. כמובן שזה לא רלבנטי היום, ובמקום זה נולדו תופעות ארגוניות חדשות.

"אם צריך לסכם את הכל למילה אחת, שמסבירה לאן העולם הזה הולך - המילה היא גמישות. ארגונים ומנהלים, שיבינו את החשיבות של גמישות בעולם העבודה, יהיו אלו שיצליחו לגייס ולשמר עובדים. כשמדברים על גמישות מדברים על איפה עובדים, מתי עובדים ואיך עובדים. ברגע שהפרמטרים האלה נקבעים מחדש זה מה שגורם לגמישות. בסקר שנערך נשאלו עובדים מהן חמש הסיבות לעזיבות מקום העבודה, במקום ראשון היתה הרווחה עם 24%, ושני האיזון בין עבודה לחיים. אחר כך דורגו חששות מקורונה, נושא פחות רלבנטי היום, ואז רמת הביטחון מול המנהלים וההנהלה וגמישות בעולם העבודה. יש הרבה דגש על גמישות ויכולת לעבוד מרחוק.

"חמשת הדברים שחשובים לעובדים הם תרבות ארגונית (46%), ושוב רווחה, איזון וגמישות. ככל שארגון ומנהליו יותר ויוותר פתוחים לגמישות בעולם העבודה, כך הם יוכלו לעשות דברים מדהימים יותר. חברות שכופות על העובדים לחזור לחמישה ימים מלאים במשרד יתקשו לגייס או לשמר עובדים. בסקר בקרב לקוחות זה מתכנס לבין יומיים לשלושה במשרד. בישראל אוהבים לעבוד מהבית בראשון ובחמישי. 77% מהחברות מיישמות עבודה היברידית".


תגיות