אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס WorkTech

"המהפיכה היא שההייטק מכשיר את העובדים שלו בעצמו - ללא שכר לימוד"

את הדברים אמר אבי שניר, מייסד ומנכ"ל ELEVATION בכנס WorkTech של כלכליסט. לדבריו, ההכשרה העצמית של ההייטק פותרת את בעיית המחסור בעובדים: "ההייטק הפך להיות אקטיבי לגוף שמלמד. זה עולם שיוויוני שלא מתחשב במקום מגוריו של אדם או במוצאו"

11.05.2022, 12:46 | תומר הדר

"העולם משתנה, יש משרות חדשות, משרות ישנות נעלמות, הגיע הזמן לשינוי, ההייטק הפך להיות אקטיבי, הוא מכשיר בעצמו, בונה אקדמיה, הופך לגוף שמלמד. ואין כאן שכר לימוד, זה עולם שיוויוני שלא מתחשב במקום מגוריו של אדם או במוצאו". את הדברים אמר אבי שניר, מייסד ומנכ"ל ELEVATION, בפתיחת כנס WorkTech 2022 של כלכליסט.

כיצד הקורונה שינתה את ענף ההייטק?

"מה השתנה בעצם בשנתיים האחרונות? בתחומי הכשרה מקצועית השתנה הרבה. יש נקודות שהשפיעו על חברות, חברות ניסו לעשות יותר עם פחות, הן ניסו לשפר תהליכים, לשנות הגדרות תפקיד. זה יצר ממש תיאור עבודה ספציפי לחברות, הן חיפשו קונטקסט ארגוני. גם כשאנו מסתכלים על הדרך בה אנו רוצים ללמוד או להכשיר עובדים, ראינו מעבר מהתקופה לפני הקורונה – אחרי שנתיים נמאס לאנשים לשבת לבד מול מחשב, יש חזרה למפגש פיזי וללמידה בקבוצות".


אבי שניר מייסד משותף ומנכ"לElevation  בכנס WorkTech , צילום: אוראל כהן אבי שניר מייסד משותף ומנכ"לElevation בכנס WorkTech | צילום: אוראל כהן אבי שניר מייסד משותף ומנכ"לElevation  בכנס WorkTech , צילום: אוראל כהן


כמה הארגון אחראי שהעובד יהיה בעצם מעודכן?

"לי היה הכי מעניין לראות שיש שינוי בשאלה על גבולות האחריות, כלומר מי אחראי שכישורי יהיו מעודכנים. ההגדרות האלה של מהו עובד חיוני גרמו לאנשים לומר שהם נמצאים בחברות והם מצפים שהאחריות להיות עדכניים תהיה אחריות של החברה שמעסיקה, המדינה שבה חיים. היה מאוד קשה לגייס למשרות טכנולוגיות, לא משנה כמה משרות, יש הרבה מאוד זמן שזה לוקח, העלות גבוהה, קשה למצוא אנשים. ומעבר לכך קשה לשמר עובדים, יש גל התפטרויות, עלויות המתפטרים גבוהות. כל הדבר הזה גרם לחברות לחשוב באופן יותר יצירתי, להסתכל על המצב. פחות לקנות טאלנט ויותר לבנות טאלנט, לתת הזדמנות לאנשים עם ניסיון מעט שונה".

אם כך, כיצד הארגונים השתנו?

"כעת יש אקדמיות פנים ארגוניות. אם נסתכל על תקציבי הכשרה בארגונים, הם עלו מאוד בשנים האחרונות בחברות הגדולות, גם היקף הזמן שמשקיעים בלומדים עלה. הסקטור של ההייטק מוביל בתכניות של הכשרה מקצועית לגיוס אנשים, עשרות חברות עשו תוכניות כאלה, למשל עם סטודנטים למדעי מחשב. זה משרת ישירות את החברות ואת הדברים הכי בעייתיים – הזמן שלוקח לשכור למשל. כיום חברה יכולה לרשום שלט ענק באיילון ולהוציא כסף או להכשיר פשוט את האנשים, עקומת הפרודוקטיביות מאפשרת לתת לחברה יותר. גוגל ומאנדיי מובילות את התחום, יש להן אקדמיות. אנו בנינו שם תהליכי מיון שהם עיוורים, אנו עם הגב למועמדים ורק בסוף אנו מסתכלים על כל מה שגורם להטיות. מה שהורג קורות חיים. ואנו רואים שגם בסקטורים המקצועיים עושים את זה, מכשירים עובד קיים למקצוע חדש. כי אם עובד הוא טוב לחברה, ניתן לקחת אותו למקום חדש. בפועל יש השקעה גדולה ב-UPSKILL - זה נובע מהאצת הדיגיטציה, אנו מכשירים עובדים לעבוד עם נתונים גם ביחידים וגם בצוות".

אם כך, מה אתם מביאים לשולחן?

"ובכן, העולם משתנה, יש משרות חדשות, משרות ישנות נעלמות, הגיע הזמן לשינוי, ההייטק הפך להיות אקטיבי, הוא מכשיר בעצמו, בונה אקדמיה, הופך לגוף שמלמד. ואין כאן שכר לימוד, זה עולם שיוויוני שלא מתחשב במקום מגוריו של אדם או במוצאו. אנו גאים בזה. בארבעת חודשיה הראשונים של 2022 הגישו 15 אלף אנשים מועמדות לתוכניות שלנו. המהפכה הזאת באה מחברות, זה עולם שיוויוני ללא שכר לימוד שמאפשר לאנשים להגיע למשרות טכנולוגיות, לבנות טאלנט".


תגיות