אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס WorkTech

"יש קשר ישיר בין המצב הנפשי של עובד לבין היכולות שלו בעבודה"

את הדברים אמר עומר סולומון, סמנכ"ל חוויית ופיתוח עובדים ב-Checkmarx, בכנס WorkTech של כלכליסט בשיתוף HiBob. בדבריו עסק סולומון בחשיבותה של ההשקעה בעולם הרגשי של העובדים: "אנחנו צריכים לבוא לעובד ולברר איתו איפה התשוקה שלו, גם אם זה מחוץ למקום העבודה"

11.05.2022, 12:54 | נורית קדוש

"בעוד חברות ממקדות מאמצים בהנעת עובדים לעמידה ביעדים, ישנה חשיבות משמעותית לתחושות העובדים להשגת יעדי החברה", כך תיאר עומר סולומון, סמנכ"ל חוויית ופיתוח עובדים ב-Checkmarx, את התפיסה הניהולית שלו, בכנס WorkTech של כלכליסט בשיתוף HiBob. חברת Checkmarx עוסקת בפיתוח תוכנה לאבטחת אפליקציות ולתיקון חולשות אבטחה.

קראו עוד בכלכליסט:


סולומון שיתף בחוויה אישית שעבר וסייעה לו לגבש את השקפתו: "בתפקידי הקודם באמדוקס, פתאום הרגשתי שאני במדבר רעיוני. שום רעיון לא קפץ לי לראש. הרגשתי כמו גיבור שלקחו לו את כח העל שלו. במקביל, במישור האישי, היה לי נוהג שכל מוצאי שבת, אחרי שהילדים היו הולכים לישון, הייתי יושב לצפות ברצף בכל הפרקים של גיא פינס ששודרו לאורך השבוע.

עומר סולומון, סמנכ"ל חוויית ופיתוח עובדים ב-Checkmarx: "אנחנו צריכים לבוא לעובד ולברר איתו איפה התשוקה שלו, גם אם זה מחוץ למקום העבודה", צילום: אוראל כהן עומר סולומון, סמנכ"ל חוויית ופיתוח עובדים ב-Checkmarx: "אנחנו צריכים לבוא לעובד ולברר איתו איפה התשוקה שלו, גם אם זה מחוץ למקום העבודה" | צילום: אוראל כהן עומר סולומון, סמנכ"ל חוויית ופיתוח עובדים ב-Checkmarx: "אנחנו צריכים לבוא לעובד ולברר איתו איפה התשוקה שלו, גם אם זה מחוץ למקום העבודה", צילום: אוראל כהן

"פתאום, התחלתי להרגיש בכל שבוע, בשעה קבועה, מיד אחרי שסיימתי לצפות בתכניות, לחץ בחזה. כך, שבוע אחרי שבוע, עד שיום אחד זה הגיע למצב שהייתי בטוח שאני עובר התקף לב ומת. הגעתי לבית החולים, עשו לי את כל הבדיקות, ואז הרופא אמר לי: 'אין לך משהו לבבי, כנראה חווית התקף חרדה'. הוא נתן לי שני קלונקס ושלח אותי הביתה.

"לא הבנתי מה קשור התקף חרדה אליי. התייעצתי עם רופא משפחה, ששלח אותי לטיפול בחרדות CBT. במהלך הטיפול, המטפלת ביקשה שנחזור אחורה ושאנסה להיזכר אם קרה משהו במשפחה. המשפחה שלי היא בן זוגי והתאומים שלנו. ואכן, יום אחד קמנו למציאות שאחד הילדים, שהיה עד אז מאד ורבאלי, התחיל לגמגם. הגמגום הפך חריף מאד, עד שהוא ממש לא הצליח להפיק מילים. זה הרס אותי. חשבתי שאני מת מזה ושכבר לא אהיה מאושר לעולם. המטפלת אמרה לי לשתף בזה אנשים מסביבי. סיפרתי לצוות שלי ושיתפתי בחוויה, ובאותו השבוע - הלחץ בחזה נעלם. ולא רק זה - גם הרעיונות התחילו לחזור לי לראש".

סולומון סיפר כי בעקבות האירוע הוא התחיל לחקור את הנושא וגילה שמה שהוא עבר אינו אופייני רק לו: "הנתונים במחקרים מראים ש-50% מהעובדים שלנו נמצאים במצב רגשי שנמצא באזורים של לחץ, חרדה ותסכול. המחקרים מראים קשר ישיר בין המצב הנפשי של העובד ליכולת שלו ללמוד, לזכור, לקבל החלטות ולייצר קשרים, שזה המהות של העבודה".

כך הבין סולומון שמעבר לכישורים, להשכלה ולניסיון, מעסיקים צריכים לתת גם מקום לרגשות: "אנחנו ב-Checkmarx לקחנו את הדבר הזה ואמרנו שאנחנו מכניסים את זה לתרבות הארגונית שלנו. אנחנו צריכים לבוא לעובד ולברר איתו איפה התשוקה שלו, גם אם זה מחוץ למקום העבודה. הקמנו פלטפורמה לתמיכה אישית לעובדים, אנו נותנים להם רשות להרגיש. ראינו עלייה בכל מה שאנחנו בודקים בסקר הארגוני, ואני מקווה שיש לזה השפעה".

תגיות