אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
נחתם הסכם קיבוצי עם העובדות הסוציאליות: תוספת שכר ומסלולי קידום הפגנת עובדים סוציאליים (ארכיון) | צילום: מוטי קמחי

נחתם הסכם קיבוצי עם העובדות הסוציאליות: תוספת שכר ומסלולי קידום

כמעט שנתיים לאחר שביתת העובדות הסוציאליות, וזמן קצר לפני הבחירות בהסתדרות, נחתם הסכם קיבוצי מהפכני עם איגוד העובדות והעובדים הסוציאליים וישולמו תוספות שכר ב-200 מיליון שקל. שכר העובדות הסוציאליות המתחילות יועלה ל-8,650 שקל, ותבוטל תוספת ההשלמה לשכר מינימום

12.05.2022, 13:04 | שחר אילן

נחתם ההסכם הקיבוצי בין האוצר לאיגוד העובדות והעובדים הסוציאליים שמבצע מהפכה בשכרם. במסגרת הרפורמה יועלה שכר עובדת סוציאלית מתחילה ל-8,650 שקל למשרה מלאה, יוענקו תוספות שכר בהיקף 200 מיליון שקל לשנה, שיגיעו עד ל-20% לעובדת, ייווצר אופק קידום לעו"סיות, ותבוטל תוספת ההשלמה לשכר מינימום שמשולמת היום ל-70% מהעו"סיות, גם אם הן משתכרות הרבה יותר. הרפורמה תחול רטרואקטיבית מיולי 2021.

הרפורמה, שנחתמה ממש לקראת הבחירות להסתדרות, היא תוצר שביתה בת 17 יום שניהלו העו"סיות לפני קרוב לשנתיים ביולי 2020, בין הסגר הראשון לשני של הקורונה. למרות המשבר, צדקת הטענות של העו"סיות היתה כל כך ברורה שהשביתה לא הביאה ביקורת ציבורית.


הפגת עובדות סוציאליות (ארכיון), צילום: מוטי קמחי הפגת עובדות סוציאליות (ארכיון) | צילום: מוטי קמחי הפגת עובדות סוציאליות (ארכיון), צילום: מוטי קמחי


בהסכם שהושג בסופו של דבר נקבע כי בחודש יולי 2021 תצא לדרך רפורמה במבנה השכר של העובדות הסוציאליות, כולל מסלולי קידום מסודרים, בהיקף של 200 מיליון שקל. בפועל הרפורמה הזאת יוצאת לדרך רק היום, אבל תחול רטרואקטיבית מיולי 2021. פעימה נוספת של הגדלת שכר בהיקף דומה תהיה עם חתימת ההסכם הקיבוצי הכללי במשק, אבל הדבר לא נראה בשלב זה באופק. עוד הוחלט כי כל העובדות הסוציאליות יקבלו מענק קורונה לשנת 2021 בהיקף של 9,000 עד 11 אלף שקל לעובד, ובמקביל יוקצו 70 מיליון שקל לתוכנית אבטחה והגנה על העובדים.

לא פחות משחשובות תוספות השכר, חשובה העובדה שהוא מסדר את שכר העו"סיות ויוצר להן מסלולים עם אופק קידום. ההסכם יחול על כ-10,000 עובדות סוציאליות המועסקות כיום במגזר הציבורי. בשלב הבא הוא יוחל, במסגרת צו הרחבה, גם על כ-6,000 עובדות סוציאליות בעמותות ובשירותים מופרטים. עם פתיחת הסכם המסגרת הבא, צפויה פעימה נוספת של הרפורמה.

שר האוצר אביגדור ליברמן: "העבודה הקשה של העו"סים צריכה לבוא לידי ביטוי גם בתגמול הוגן שמשקף מאמץ בלתי רגיל בתנאים מורכבים. אנחנו מתקנים עוול של שנים". יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד: "גם במציאות בלתי אפשרית כמו זו שחווינו במשבר הקורונה, ממשיכים העובדות והעובדים הסוציאליים להיות הכתובת הראשונה לאלו שהכי זקוקים לעזרה".

הממונה על השכר באוצר קובי בר-נתן: "ההסכם מהווה אבן דרך משמעותית בקידום הסכמי שכר בעלי מאפיינים מודרניים בשירות הציבורי. במסגרת ההסכם הוטמעו עקרונות רבים שאנו מקדמים בעת האחרונה, ובהם פישוט מבנה השכר תוך ביטול עשרות ויותר רכיבי שכר ישנים".

יו"ר איגוד העובדות והעובדים הסוציאליים ענבל חרמוני: "הצלחנו להביא מתווה היסטורי של שינוי שורשי במבנה שכר העובדות הסוציאליות, יחד עם תוספות שכר בעלות כוללת של 200 מיליון שקל. מודל השכר שהנחנו על השולחן בשנת 2019 הושג במלואו".



תגיות