אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מהישגיות ועד מנהיגות: הספורטאים שבאים לעבוד שיר פוקס, כדורסלנית לשעבר שעובדת כיום עם חברת WSC sports | צילום: WSC SPORTS

מהישגיות ועד מנהיגות: הספורטאים שבאים לעבוד

היכולת להתגבר על קשיים, קור רוח ומנהיגות – סט היכולות שמביאים עמם ספורטאים למקומות עבודה זוכה כבר להכרה בשורת חברות ישראליות. "יש להם הבנה עמוקה בעבודת צוות – שההצלחה הקבוצתית היא הצלחה אישית", אומרת מגייסת כוח אדם. הספורטאים מצדם מספרים על האתגרים בהשתלבות במקומות העבודה

15.05.2022, 08:55 | אוריאל דסקל

שיר פוקס, כדורסלנית לשעבר שאפילו הגיעה לכותרת בתחילת העשור הקודם כאשר בג"ץ סירב לבקשתה לדחות את הגיוס לאחר שהתקבלה לקבוצת קולג'ים, היא כיום עובדת עם החברה הישראלית הכי מוכרת ב־NBA: חברת WSC sports, שאחראית על כל התקצירים של הליגה - התוכן הנצפה ביותר בעולם הכדורסל.


קראו עוד בכלכליסט:


ב־WSC sports חיים כדורסל ולכן זה לא מפתיע שפוקס עובדת בחברה ושהדבר הראשון שעושים כששומעים שהיא כדורסלנית לשעבר, “מאתגרים אותי בתחרויות קליעות בסל שלנו במשרד", היא אומרת. "אין ספק שהעובדה שאני ספורטאית מחזקת את החיבור בחברה כמו WSC Sports. העבודה משלבת באופן מושלם בין התשוקה והאהבה הכי גדולות שלי, הספורט, לבין האתגר מקצועי והעניין בתפקיד שאותו אני מבצעת".

“זה שובר קרח”

לא רק בחברות שעוסקות בספורט יש יתרונות בהעסקת ספורטאים. עדי שרים, בת 29, גרה בתל אביב, משקולנית באס״א תל אביב, עובדת כאשת כוח אדם (HR) ב־Fibo, חברת שירותים פיננסיים דיגיטליים. היא נעה על התפר שבין ספורטאית למגייסת כוח אדם ומספרת שיש הרבה מאוד יתרונות בלהיות ספורטאית ולגייס ספורטאים לחברה.

מימין: עדי שרים, אשת כוח אדם ב־Fibo ונועה קרמר, אשת כוח אדם בחברת Vulcan , צילום: פיבו, לירון וייסמן מימין: עדי שרים, אשת כוח אדם ב־Fibo ונועה קרמר, אשת כוח אדם בחברת Vulcan | צילום: פיבו, לירון וייסמן מימין: עדי שרים, אשת כוח אדם ב־Fibo ונועה קרמר, אשת כוח אדם בחברת Vulcan , צילום: פיבו, לירון וייסמן


איך מגיבים כשאת אומרת שאת ספורטאית?

"לרוב אומרים לי, ‘לא רואים עלייך!’, אומרת שרים. "מצפים לראות מישהי מאוד בנויה ושרירית וזה לא ממש מתאר אותי. אנחנו חיים בתרבות שבה ספורט הוא חלק מהחיים של רובנו, אבל במקרה שלי זה ספורט תחרותי, וזה משהו שמפתיע אנשים, כשאני אומרת שאני מתאמנת לקראת תחרות או יש הישג מסוים שחשוב לי להגיע אליו. כשאני מציגה את עצמי, זה משהו שאני גאה בו. זה גם שובר קרח. זה משהו שאנשים מעריכים, זה יוצר מכנה משותף שאפשר לדבר עליו, גם אם לא במובן של ספורט, זה יכול להיות במובן ההישגי, התחרותי. וזה נכון גם ברמה האישית וגם ברמה המקצועית, כ־HR, זה מאפשר לי להתחבר לאנשים כי הם רואים מעבר לתפקיד ולטייטל. יש עוד רובד, אישי, שאפשר להתחבר אליו".

ואיך כל זה עוזר לחברה?

"עולם הספורט בנוי ממש על פידבקים", אומרת שרים. "זו הסיבה שצריך מאמן, כי צריך מישהו שיגיד לך כל הזמן איך להשתפר ואיך לעשות יותר טוב, איך לתקן ואיך לייעל. הצורך לשמוע שמשהו לא מספיק טוב יכול להיות אתגר ממש גדול, אבל זה חלק מהתהליך, מה שהופך את זה לעולם של אפס אגו. זה מאפשר לי לעשות תהליך של למידה עצמית, עצמאית, לפדבק את עצמי. אימון שבו הלכתי סתם לסמן וי, זה סתם אימון. האימון חייב להיות אימון שהוא בהכרח יותר טוב מהאימון הקודם. שהפך אותי למשקולנית יותר טובה".

נועה קרמר, HR בחברת Vulcan, אינה ספורטאית אבל משוכנעת שספרטאים הם עובדים שמביאים יתרון מבני לחברה שהם עובדים בה. "קודם כל, חשוב לומר שכשאני שומעת שמישהו היה ספורטאי עבר או עוסק בספורט באופן מוגבר או תחרותי, זה מהווה מעין נקודת יתרון", היא אומרת. "אבל לא בא כתחליף להסבה משמעותית שעשה, כלומר לימודים, ניסיון תעסוקתי או צבאי".

לפי קרמר, היתרון של הספורטאי הוא בעיקר "תפיסתי". "כמו כן בספורט קבוצתי כמו כדורסל או כדורגל ניתן מאוד לראות הבנה עמוקה מאוד של מה זה אומר להיות חלק מצוות, קבוצה. ושההצלחה הקבוצתית היא הצלחה אישית. לא עוזר להיות הכי טוב, אם בסוף המשימה של הצוות נכשלת".

“לא שילוב פשוט”

רועי פלד, כדורגלן במכתש גבעתיים שעובד ב־Sidelines, סטארט־אפ שמספק נתונים וסטטיסטיקות להימורי ספורט, מציין שהשילוב לא בהכרח קל אבל אבני היסוד האנושיות של ספורטאים הן קריטיות לקריירה שלו. "באופן אישי לא מדובר בשילוב פשוט. אני מרגיש שהשאיפה למצוינות שמובילה אותי מגיל צעיר על מגרש הכדורגל, עוזרת לי להגיע להישגים גם בספורט וגם בעבודה, במקביל". לפי פלד, הוא מביא הרבה מאוד מהמגרש לחדר הישיבות. "תחרותיות, מנהיגות, קור רוח, ירידה לפרטים, השקעה 24/7, והכי חשוב, הבנת היתרון של עבודת צוות. עבור ספורטאים, התכונות האלה הן בסיסיות והן גם חלק נכבד מהאישיות שלי. בימים אלה, מתוקף תפקידי כראש צוות פיתוח עסקי בחברת סיידליינס, אני מאוד שמח לפגוש ספורטאים שמגיעים לראיון עבודה ומבטיחים עם ניצוץ המצוינות בעיניים, שהם יכולים לשלב בין קריירת ספורט מקצוענית לבין תפקיד משמעותי בהייטק".

מה היתרון הגדול שלך?

"קור רוח ולקיחת אחריות הם תכונות שכל ספורטאי מפתח מגיל צעיר על המגרש, ואלו הן תכונות שכל מעסיק מחפש. בנוסף, השנים בתור קפטן בגילאי הנערים והנוער עזרו לי לפתח יכולות מנהיגות. היכולת הזו עוזרת לי היום להוביל צוות בחברת סטארט־אפ במנטרה דומה לזו שהיינו צועקים ביחד על המגרש שנייה לפני שריקת הפתיחה".


 שיר פוקס, כדורסלנית לשעבר שעובדת כיום עם חברת WSC sports, צילום: WSC SPORTS שיר פוקס, כדורסלנית לשעבר שעובדת כיום עם חברת WSC sports | צילום: WSC SPORTS  שיר פוקס, כדורסלנית לשעבר שעובדת כיום עם חברת WSC sports, צילום: WSC SPORTS


האם אפשר ללמד את זה עובדים אחרים?

" לדעתי, לא. תמיד אפשר להוסיף קורסים והכשרה מקצועית, אבל האווירה והערכים של ספורט מקצועי הם דבר שסופגים בגיל צעיר וקשה לפתח אותו מאוחר יותר. בניגוד לניסיון מקצועי, את הערכים האלה אין שום אתר או קורס שיכול ללמד אותך”.

לימור סלע, HR בחברת cyberint, מאמינה גם היא בערכים שספורטאים מייבאים לחברה שלה ושאפשר גם ללמד אותם. "כשמדובר בספורט, מקצועי בעיקר, ישנו סט שלם של ערכי התמדה", היא אומרת. "התמודדות מול כישלון, אתגר או קושי, והיכולת להתגבר ולהמשיך לכיוון המטרה על אף כל אלה. אדם שהוכשר לקום בשעות לא שעות, להתאמן במשך שעות, ‘לא לראות בעיניים’, יוכל תיאורטית להכיל את הניסיון הזה לטובת מטרות נוספות. בהינתן מוטיבציה מתאימה ורצון".

מה הקשיים העיקריים?

"ישנו קושי רב ‘להמשיך הלאה’. להתמודד ולהשלים עם כך שהקריירה הספורטיבית המפוארת הגיעה לסיומה בגיל צעיר יחסית, ולמצוא חלום חדש. תחום שבו את/ה טוב/ה מספיק או מעניין מספיק כדי לייצר את אותה תחושת הצלחה".

אפשר ללמד עובדים רגילים את מה שהספורטאים מביאים?

"ישנם דברים שניתן לקדם גם בתוך הזירה העסקית, אבל לא ניתן לדמות באופן מלא את חממת הגידול של ספורטאי מקצועי".


 רועי פלד, כדורגלן במכתש גבעתיים, צילום: חיים ויגרטן רועי פלד, כדורגלן במכתש גבעתיים | צילום: חיים ויגרטן  רועי פלד, כדורגלן במכתש גבעתיים, צילום: חיים ויגרטן


“אלה הערכים של הניהול”

"קודם כל ולפני הכל, האני מאמין שלי ושל החברה הוא שאפשר ללמד כל עובד הכל", אומרת מלי בנטאטה, סמנכ"לית משאבי אנוש בחברת הספורט־טק Lsports. "העניין הוא כמה זמן ויכולת יש לך לעבור את התהליך הזה עם עובד מרמת הג'וניור ועד רמת המנהל. מדובר ככל הנראה ביותר השקעה וזמן בתהליך, אך זה ממש לא אומר שאי אפשר ללמד ולגדול יחד עם עובד ולצעוד איתו קדימה בסולם המשרות בחברה".

"אני בטוחה ומשוכנעת שאפשר ללמד עובדים רגילים ערכים שקשורים לעולם הספורט, וזה לא בתיאוריה - אנחנו ממש עושים את זה", אומרת קרמר. "הרבה מערכי החברה שלנו מבוססים על ערכים ספורטיביים - כמו הגישה הניהולית אצלנו שמבוססת על ערכים של Coaching מעולמות הספורט".

"אני מאמינה שכל אחד יכול לסגל לעצמו תכונות של ספורטאי ולו בשל האתגרים שהחיים מציבים בפנינו, הדומים להפליא לאתגרים שספורטאי מקצועי חווה במהלך הקריירה הספורטיבית", מציינת פוקס. "הרבה מהאנשים המעולים שעובדים איתי הם לא ספורטאים תחרותיים ובכל זאת הם שואפים להביא את עצמם ואת החברה הכי גבוה שאפשר. היתרון (ולעתים האתגר) של ספורטאי מקצועי הוא שתהליכים שהיו קורים באופן טבעי במהלך השנים, מואצים מאוד בגיל צעיר בקריירה ספורטיבית שהיא ממילא קצרה יחסית".

תגיות