אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כיצד ישפיעו היטלי ההשבחה שקבעו העיריות על ההתחדשות העירונית בתחומן?

בתחילת מאי 2022 חלף המועד בו הרשויות המקומיות היו יכולות להחליט על היטלי השבחה בפרויקטים של התחדשות עירונית בתחומן. מה גרם לחלק מהרשויות להגדיר היטל מקסימלי בעוד שאחרות בחרו בהיטל אפסי? וכיצד ההחלטה צפויה להשפיע על עתיד ההתחדשות העירונית וענף הנדל"ן בישראל? תמר אברהם, שמאית מקרקעין ומשפטנית, עושה סדר בנושא

16.05.2022, 08:56 | בשיתוף מרכז הנדל"ן

האם הרשויות המקומיות מעודדות התחדשות עירונית בתחומן או מנסות לצמצם את מספר הפרויקטים? בעוד שחלק מהרשויות המקומיות החליטו להטיל היטל השבחה מקסימלי של 50% בפרויקטים של התחדשות, כמו תל אביב ורמת גן, רשויות אחרות, כגון ירושלים ואשקלון, החליטו להעניק פטור מלא מהיטל השבחה.

תמר אברהם, שמאית מקרקעין ומשפטנית, אומרת כי חלק מהשיקולים היו כלכליים בכל הנוגע לשווי הקרקע וההיתכנות הכלכלית מצד היזמים, בעוד שאצל חלק מהן מדובר במדיניות חברתית של העירייה בעידוד פרויקט פינוי בינוי, ללא קשר לשווי הקרקע.

בכל הנוגע להשפעה של ההחלטות על שוק הדיור וההתחדשות העירונית, אברהם אומרת כי ההחלטה נותנת קודם כל ודאות, בתחום בו לא היתה ודאות עד כה. לדברי אברהם, כל יזם עשה תחשיב דו"ח אפס שהעריך מה יהיו היטלי ההשבחה הצפויים - מבלי לדעת בוודאות מה יהיו.

האם ההחלטה תוביל לירידה או שמא לעלייה בהיקף הפרויקטים של התחדשות עירונית? ומהו הפתרון לפרויקטים בהם עולה הטענה על שיעור היטל השבחה גבוה מידי שהופך אותו ללא כלכלי? ומהו הערך של הערכה שמאית נכונה להצלחת הפרויקט? הצטרפו אלינו לפרטים.

לפרטים נוספים>>


תגיות