אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ועדת הכלכלה אישרה תקנות הקובעות ריבית פיגורים מקסימלית לרוכשי דירות פרויקט מגורים בבנייה | ליטל גואלמן

ועדת הכלכלה אישרה תקנות הקובעות ריבית פיגורים מקסימלית לרוכשי דירות

התקנות קובעות כי שיעור ריבית הפיגורים המרבי לא יעלה על זה שגובה הבנק מהקבלן. מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, אביעד פרידמן: "אמנם גם לקבלן יש הוצאות וגם הוא לקח הלוואה מהבנק כדי להשקיע בפרויקט, אבל לא יכול להיות שהוא יחייב את הרוכש בריבית גבוהה יותר ממה שהוא משלם"

16.05.2022, 14:46 | גיא נרדי

ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ מיכאל ביטון, אישרה היום את השינוי לתקנות מכר דירות, הקובע שיעור מרבי של ריבית פיגורים.

לפי התקנות שאושרו, שיעור ריבית הפיגורים המרבי לא יעלה על זה שגובה הבנק בו מנהל הקבלן את החשבון אליו היה אמור הקונה להפקיד את הכסף ולא הפקיד.

התקנות נועדו לפתור תופעה שבה נקבע בחוזה רכישת דירה שיעור ריבית פיגורים גבוה. התקנה תיכנס לתוקף בעוד כחודש ותחול רק על חוזים חדשים.

קראו עוד בכלכליסט:

מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון, אביעד פרידמן, הסביר כי כשמישהו רוכש כיום דירה ולא מצליח לשלם בזמן, הקבלנים גובים ממנו ריבית, שיכולה להגיע ל-60% ויותר.

לדבריו: "אמנם גם לקבלן יש הוצאות וגם הוא לקח הלוואה מהבנק כדי להשקיע בפרויקט, אבל לא יכול להיות שהקבלן יחייב את הרוכש בריבית גבוהה יותר ממה שהוא משלם. איחור בדירה הוא לא בסיס לעושק, ולכן החלטנו להגביל את ריבית הפיגורים שניתן יהיה לדרוש מהרוכשים לריבית הפיגורים הבנקאית".


אביעד פרידמן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון , צילום: דן סבאח אביעד פרידמן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון | צילום: דן סבאח אביעד פרידמן, מנכ"ל משרד הבינוי והשיכון , צילום: דן סבאח


במהלך הדיון הסביר ממונה חוק המכר במשרד השיכון, עמית גרידי, כי במקרים בהם אין ליווי בנקאי לקבלנים, שהם רק 10% מהמקרים, אז ריבית הפיגורים תהיה הריבית הקבועה בחוק ואליה תתווסף הצמדה למדד. לדבריו, כיום עומדת הריבית הזו על 7.5%.

נשיא התאחדות הקבלנים בוני הארץ, ראול סרוגו: "רוב היזמים מנהלים משא ומתן גמיש עם רוכשי דירות כדי להסדיר איתם מראש את תנאי התשלום ומתחשבים ברוכשים גם במחיר חריגה מהתנאים המחייבים בחוק המכר. ריבית הפיגורים היא סנקציה קיצונית שנועדה להרתיע רוכשים שיבחרו לאחר בתשלום בצורה קיצונית ומסכנת כזו. שוב אנחנו רואים התערבות בוטה של הממשלה בחופש החוזי של ענף הבנייה באופן שתוצאותיו צפויות להרע את מצב הרוכשים במקום לסייע להם, הפעם עלולה ההחלטה להביא לקשחת תנאי התשלום עבור רוכשי דירות וכך לפגוע בהם".

תגיות