אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתקרבת ליעד ההכנסות - 3 שנים מוקדם יותר: פעילות האנרגיה דוחפת את תדיראן מוסף שבועי 23.5.19 ד.נ.א. משה ממרוד בעל השליטה ומנכ"ל תדיראן | צילום: עמית שעל

מתקרבת ליעד ההכנסות - 3 שנים מוקדם יותר: פעילות האנרגיה דוחפת את תדיראן

החברה סיימה את הרבעון הראשון עם קפיצה של 74% בהכנסות ל-506 מיליון שקל, סכום שמקרב אותה ל-2 מיליארד שקל ב-2022. לפי התוכנית האסטרטגית, היא היתה אמורה להגיע לסכום כזה רק ב-2025; הרווח התפעולי במגזר האנרגיה זינק ב-97%, המכירות נסקו ב-213%. אלירן טוויטו, מנכ"ל תדיראן סולאר, עזב את החברה לאחר שנה ושלושה חודשים בלבד

18.05.2022, 13:36 | אורנה יפת

תדיראן גרופ, בשליטת משה ממרוד, מקדימה את הצפי להגיע ליעד של 2 מיליארד שקל כבר בשנת 2022 – שלוש שנים לפני המועד שקבעה בתוכנית האסטרטגית המקורית. ההישג מיוחס בעיקר לרכישות של חברות מתחום האנרגיה, שאמנם שוחקות את הרווחיות הגולמית של הקבוצה אך תורמות לשורת ההכנסות.

מגזר האנרגיה שמדווח כמגזר נפרד, ומהווה כבר 50% מפעילות הקבוצה, נהנה מזינוק של 213% בהכנסות הרבעון והגיע להיקף הכנסות של 266 מיליון שקל. זאת בשעה שמגזר מוצרי הצריכה הוותיק יותר, הכולל בעיקר את תחום מיזוג האוויר של תדיראן, רשם הכנסות של 240 מיליון שקל.

הכנסות מגזר האנרגיה צמחו הודות לרכישה של חברת האנרגיה האיטלקית VP סולאר, שתרמה כ-154 מיליון שקל לכלל הכנסות הקבוצה והזניקה את הרווח התפעולי במגזר האנרגיה ב-97%.


 משה ממרוד בעל השליטה ומנכ"ל תדיראן, צילום: עמית שעל משה ממרוד בעל השליטה ומנכ"ל תדיראן | צילום: עמית שעל  משה ממרוד בעל השליטה ומנכ"ל תדיראן, צילום: עמית שעל


עם זאת, אלירן טוויטו, אשר כיהן כמנכ"ל ודירקטור של תדיראן סולאר (ששמה המקורי היה אלירן סולאר), התפטר מתפקידיו ועזב את תדיראן אחרי שנה ושלושה חודשים בלבד, במקום אחרי 3 שנים, התקופה שנקבעה בהסכם הרכישה המקורי של אלירן סולאר. בדצמבר 2020 רכשה הקבוצה 75% מתדיראן סולאר מידי טוויטו - העסקה הושלמה ב-3 בינואר 2021. בינואר האחרון הודיעה תדיראן על הקדמת מימוש האופציה שהיתה לה לרכישת 25% הנוספים ממניות תדיראן סולאר מטוויטו, בסכום של עד 90 מיליון שקל.

במקביל, רכישת חברת VP סולאר האיטלקית משפיעה לטובה על יבואנית מוצרי החשמל והמזגנים. החברה נהנתה מעלייה של 74% בהכנסות הרבעון הראשון של השנה, ל-506 מיליון שקל. לצד התרומה של החברה האיטלקית הציג גם תחום מיזוג האוויר ומוצרי החשמל הלבנים עלייה בשיעור של 15% בהכנסות.

תחום האנרגיה מאופיין ברווחיות גולמית נמוכה יותר מפעילות מיזוג האוויר, והגדלת הנפח שלו בכלל פעילות תדיראן שחקה את הרווחיות הגולמית שלו ברבעון ל- 20.1% לעומת 25.9% בתקופה המקבילה בשנה שעברה. גם הרווחיות הגולמית במגזר מוצרי הצריכה נשחקה כתוצאה מעלויות אחסנה בעקבות הערכות עם מלאי גבוה, לקראת עונת הקיץ, שמאופיינת בביקוש גבוה למזגנים.

עלויות השילוח והרכש ובעיות בשרשרת האספקה הגלובליות הוסיפו גם הן לשחיקת הרווחיות. עם זאת, האיחוד של החברה האיטלקית והכללת תוצאות אביאם מערכות שנרכשה ב-30 מיליון שקל (ותמורות נוספות של 22.5 מיליון שקל בהתאם ליעדים), העלו את הרווח הגולמי בכ-35% ל-101 מיליון שקל.

הוצאות ההנהלה וכלליות של הקבוצה גדלו ב-112% לכ-15 מיליון שקל, בעקבות הוצאות חד פעמיות של 5 מיליון שקל המיוחסות לעסקת הרכישה של VP. ההוצאות משכו למטה את שיעור הרווחיות התפעולית ל-10.4% לעומת 13.5% ברבעון המקביל, וזאת למרות שהרווח התפעולי ברבעון צמח ב-34% ל-53 מיליון שקל. תדיראן חתמה את הרבעון עם רווח נקי 38 מיליון שקל – עליה של 35% לעומת תקופה מקבילה.



תגיות