אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מאסטרסקול גייסה 100 מיליון דולר: "נקים את בית הספר הגדול בעולם ללימודי טכנולוגיה" מייסדי מאסטרסקול, מימין: מיכאל שורפ, עותני לוי, ערן קליקסמן, רועי ציקורל | צילום: מאסטרסקול

מאסטרסקול גייסה 100 מיליון דולר: "נקים את בית הספר הגדול בעולם ללימודי טכנולוגיה"

החברה הישראלית שהוקמה ב-2019 יצרה פלטפורמה המאפשרת פתיחה של בתי ספר מקוונים להכשרת סטודנטים בתחומי הייטק מבוקשים. היזמים הם אנשי חינוך ובוגרי יחידת המודיעין 81

18.05.2022, 15:00 | מאיר אורבך

הסטארט-אפ הישראלי מאסטרסקול (Masterschool) גייס 100 מיליון דולר בגיוס ראשון. החברה שהחלה דרכה ב-2019 ללא מימון חיצוני פיתחה פלטפורמה טכנולוגית המאפשרת פתיחה של בתי ספר להכשרה בתחום הטכנולוגיה. על הפלטפורמה שפיתחה החברה פועלים כיום עשרות בתי ספר המכשירים אונליין לשורה של מקצועות טכנולוגיים כגון פיתוח תוכנה, ניתוח נתונים, סייבר ועוד.

קראו עוד בכלכליסט:

מאסטרסקול נוסדה על ידי ארבעה שותפים-מייסדים: ערן גליקסמן (CTO), רועי ציקורל (מוביל תחום האימפקט), מיכאל שורפ ועותני לוי (מנכ״לים-משותפים). ציקורל ושורפ יסדו בעבר שורה של פרויקטים חינוכיים. גליקסמן (בוגר תלפיות ויחידה 81) ולוי (בוגר סיירת מטכ"ל ויחידה 81) הכירו במהלך שירותם הצבאי. הארבעה נפגשו במסגרת עבודה על פרויקטים בתחומי החינוך וצמצום פערים חברתיים.

צוות החברה מונה כיום כ-100 עובדים. הנהלת החברה וצוותי המחקר והפיתוח ממוקמים בישראל ופועלים לצד צוותי פיתוח עסקי ותמיכה הממוקמים באירופה ובארצות הברית. את פלטפורמת בתי הספר אונליין בנתה החברה בעזרת שיתופי פעולה עם חברות טכנולוגיה ואנשי מפתח בתעשייה המשמשים כמובילי תוכניות וכמנטורים. רשת בתי הספר פועלת במודל של הכשרה מבוססת-הצלחה, לפיו הלימודים ניתנים ללא עלות עד להשתלבות מוצלחת בתעשייה ורק אז משלמים הבוגרים את שכר הלימוד.

משך ההכשרה הממוצע בבתי הספר הוא שישה חודשים ובסיומם עוברים הבוגרים מאיץ-קריירה הכולל הכנה קפדנית לראיונות עבודה, מנטורינג וחיבור למעסיקים פוטנציאלים. בשנה האחרונה מאות בוגרי מאסטרסקול השתלבו בחברות מובילות בארץ ובעולם, בהן Google, Wix, PayPal, Intel ורבות אחרות. בממוצע, בוגרי מאסטרסקול מכפילים את שכרם לאחר שהשתלבו בהצלחה בתעשיית ההייטק.


צוות מאסטרסקול, צילום: מאסטרסקול צוות מאסטרסקול | צילום: מאסטרסקול צוות מאסטרסקול, צילום: מאסטרסקול

"יש לנו עשרות בתי ספר שפועלים ברשת ב-20 מדינות ברחבי העולם", אומר המנכ"ל המשותף לוי. "אנחנו מאפשרים לחברות, לארגונים ולמומחים טכנולוגיים להקים בתי ספר על הפלטפורמה שלנו. באמזון אפשר להקים חנות ואצלנו אפשר להקים בית ספר להכשרות קריירה. אנחנו נותנים את כל מה שצריך להקמת בית ספר: מיונים, איתור אנשים, השמה וחיבור לתעשיה. יש לנו ספרייה מאוד עשירה של תוכן שלנו ושל שותפים. כרגע אנחנו במשימה לבנות את בית הספר הגדול בעולם, שיהיה למעשה רשת של בתי ספר במודל מבוסס הצלחה. היום יש לנו 30 בתי ספר, בסוף השנה כבר יהיו 100".

בשנה האחרונה, לאחר צמיחה מתמשכת במספר הסטודנטים ותיקוף לפעילותה המגובה במאות השמות בחברות הייטק מובילות, הוחלט בחברה על גיוס הון חיצוני לטובת האצת הפעילות והתרחבות במגוון מדינות ותחומי הכשרה. את סבב הגיוס הובילה קרן Group 11 של דובי פרנסס, בהשתתפות הקרנות Target Global, Pitango ו- DLC, אליהן הצטרפו משקיעים אסטרטגיים, ביניהם סר רונלד כהן, מחלוצי השקעות האימפקט בעולם. בהמשך לסבב, החברה מקימה קרן אימפקט ייעודית עבור שילוב אוכלוסיות מגוונות בתעשיית ההייטק באמצעות בתי הספר של החברה.

נזכיר כי לאחרונה קרסה חברת ג'ולט הישראלית שניסתה להקים רשת בתי ספר. בעקבות קריסתה עזבו אותה מייסדיה ומספר לא מועט של עובדים פוטרו, והחברה מתמקדת כעת בקורסי הכשרה בשוק המקומי.


תגיות