אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר: למרות האיסור הגורף של בייג'ינג, ענף כרייה מחתרתי של ביטקוין משגשג בסין איסור ביטקוין סין בלוקצ'יין

מחקר: למרות האיסור הגורף של בייג'ינג, ענף כרייה מחתרתי של ביטקוין משגשג בסין

סין הייתה עד לפני שנה אחד ממרכזי כריית הביטקוין הגדולים בעולם, עד שבייג'ינג אסרה על הפעילות בענף בקיץ שעבר וחיסלה אותו קליל; אך מחקר של אוניברסיטת קיימברידג' מראה על התאוששות וכבר מספטמבר 2021 הייתה סין אחראית ל-22% משוק הכרייה העולמי, כשמספר ארגוני כרייה מחתרתיים החלו למלא את הואקום

18.05.2022, 16:01 | חדשות חוץ

כורי הביטקוין בסין לא מוותרים על הענף שלהם, למרות האיסור שהטילה בייג'ינג אשתקד על עיסוקם. סין הייתה בעבר אחד ממרכזי כריית הביטקוין הגדולים בעולם, כשהייתה אחראית ל-65%-75% מסך "שיעור ההאש" (hash rate), או כוח המיחשוב של רשת הביטקוין.


קראו עוד בכלכליסט:


אך חלקה של המדינה מסך הספק כריית הביטקוין העולמי ירד לקרוב לאפס ביולי ואוגוסט 2021, על פי מידע של אוניברסיטת קיימברידג'. זאת לאחר שהרשויות פעלו נגד תחום מטבעות הקריפטו, כשאסרו לעסוק בכרייה ואף הכריזו כי הפעילות בסקטור הקריפטו בכלל איננה חוקית עוד.


ביטקוין, ענף כרייה מחתרתי צץ בסין ומחזיר אותה להיות שחקן משמעותי בעולם בענף הקריפטו, כך לפי מחקר, בלומברג ביטקוין, ענף כרייה מחתרתי צץ בסין ומחזיר אותה להיות שחקן משמעותי בעולם בענף הקריפטו, כך לפי מחקר | בלומברג ביטקוין, ענף כרייה מחתרתי צץ בסין ומחזיר אותה להיות שחקן משמעותי בעולם בענף הקריפטו, כך לפי מחקר, בלומברג


בין הצעדים שסין נקטה, היה ניסיון לחסל את כריית הקריפטו – תהליך שצורך אנרגיה רבה ומוביל ליצירת מטבעות קריפטו חדשים. הצעדים של בייג'ינג הובילו לבריחה של מספר כורים למדינות אחרות, כולל ארה"ב וקזחסטן, שגובלת בסין.

אך מספר ארגוני כרייה מחתרתיים צצו מאז במדינה, כשהכורים דואגים לעקוף את האיסור. מחקר חדש של מרכז קיימברידג' לפיננסים אלטרנטיביים מראה שפעילות כריית הביטקוין הסינית התאוששה במהירות. כבר בספטמבר 2021 הייתה אחראית סין ל-22% משוק כריית הביטקוין העולמי, על פי המחקר, כלומר שסין היא שוב שחקנית מרכזית בתחום – שנייה רק אחרי ארה"ב, שהאפילה על סין בתור היעד המועדף על המגזר בשנה שעברה.

אך למחקר נקודת תורפה אחת: השיטה בה השתמשו החוקרים כדי לקבוע את מיקום הפעילות מסתמך על איתור גאוגרפי באמצעות מאגר מידע עצום על כריית ביטקוין. השיטה הזאת פגיעה ל"הסוואה מכוונת" של חלק מכורי הביטקוין, שמשתמשים ברשתות פרטיות וירטואליות (VPN) כדי להסתיר את מיקומם האמיתי, לדברי החוקרים. VPN מאפשר למשתמש לנתב את פעילותו דרך שרת במדינה אחרת, מה שהופך אותו לכלי יעיל עבור הכורים בסין כדי להסתיר את מיקומם. עם זאת, לדברי החוקרים החיסרון הזה עשוי להביא רק ל"השפעה מתונה" על תוצאות המחקר.

בשונה ממטבעות מסורתיים (כסף פיאט - דולר, יורו, שקל), מטבעות קריפטו הם מבוזרים, כלומר שתהליך ביצוע העסקאות בהם מתרחש ע"י רשת של מחשבים, במקום בנקים ומוסדות אחרים.

כדי לבצע עסקת ביטקוין, על הכורים להסכים שהעסקה תקפה. התהליך הזה מצריך ביצוע חישובים מסובכים כדי לפתור חידה שהקושי שלה הולך ועולה ככל שיותר ויותר כורים מצטרפים לרשת, הידועה כבלוקצ'יין. התהליכים האלה צורכים אנרגיה בכמויות עצומות – עד כדי כך שסין נאלצה להתמודד עם מחסור באנרגיה במשך חודשים בשנה שעברה, שהוביל להפסקות חשמל רבות.


תגיות