אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בהובלת מכוניות, תכשיטים וקייטרינג: הצריכה בסין התכווצה בחדות באפריל חולה קורונה בסגר בשנגחאי | צילום: Shutterstock

בהובלת מכוניות, תכשיטים וקייטרינג: הצריכה בסין התכווצה בחדות באפריל

לאחר שבעה שבועות של סגר מחמיר, הרשויות בשנגחאי נערכות לפתוח מחדש את העיר בתחילת יוני. עם זאת, ברחבי סין נותרו עדיין מאות מיליוני תושבים בעשרות ערים תחת סגר והגבלות, זאת בניסיון לבלום את התפשטות גל האומיקרון. בהתאם, כלכלת סין ניצבת בפני האטה חדה

18.05.2022, 23:21 | חדשות חוץ

לאחר שבעה שבועות של סגר מחמיר, הרשויות בשנגחאי נערכות לפתוח מחדש את העיר בתחילת יוני. עם זאת, ברחבי סין נותרו עדיין מאות מיליוני תושבים בעשרות ערים תחת סגר והגבלות, זאת בניסיון לבלום את התפשטות גל האומיקרון. בהתאם, כלכלת סין ניצבת בפני האטה חדה.

קראו עוד בכלכליסט:

נתונים שפורסמו מוקדם יותר השבוע חשפו את הפגיעה שנגרמה בעקבות מדיניות האפס קורונה, בראש ובראשונה בצריכה הפרטית. המכירות הקמעונאיות בסין נפלו באפריל בשיעור שנתי של 11%, הירידה החדה ביותר מאז פרוץ המגפה בתחילת 2020. הצניחה התלולה ביותר היתה בהוצאות על כלי רכב, שעמדה על 31.6%. יתרה מכך, בשנגחאי הסגורה לא נמכרה ולו מכונית אחת בחודש אפריל, כך לפי הנתונים שסיפקה התאחדות סוחרי המכוניות של העיר.

במקביל, הייצור התעשייתי התכווץ ב־3%. ירידות נרשמו גם במגזר הנדל"ן, עם צניחה של 42% בחישוב שנתי במכירות הבתים, הנתון החמור ביותר מאז התפרצה הקורונה. הממשלה אימצה בתגובה מדיניות מוניטרית מקלה, כולל הורדת ריבית על המשכנתאות והורדת יחס הלימות ההון בבנקים.


חיטוי רחובות בשנגחאי, צילום: Reuters חיטוי רחובות בשנגחאי | צילום: Reuters חיטוי רחובות בשנגחאי, צילום: Reuters


השלכות הסגרים באו לידי ביטוי גם בשיעור האבטלה, שעלתה באפריל ליותר מ־6% לראשונה מאז תחילת 2020, מגמה שעלולה לדכא אף יותר את הצריכה הפרטית.

בשנגחאי, המרכז הפיננסי של סין, הודיעה סגנית ראש העיר על פתיחה הדרגתית. "החל ב־1 ביוני, כל עוד הסיכונים לעלייה מחודשת בהדבקה יהיו תחת שליטה, נחדש את הייצור והחיים התקינים בעיר", מסרה. להערכת כלכלנים, החזרה לשגרה בשנגחאי תעזור לאושש את הצריכה, אך רק עד מידה מסוימת. "אני סבור שהקלת ההגבלות תוביל לעלייה בצריכה ביוני, בעיקר בשל הביקוש שהצטבר", אמר קרלוס קזנובה, כלכלן לאזור אסיה ב־UBP. עם זאת, הוא העריך כי הסינים לא יפצחו ב"מסעות קניות" מטורפים.


תגיות