אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המנכ"ל ששווה יותר מחצי מיליארד שקל: עלות שכרו של מנכ"ל פורמולה טיפסה ל־33 מיליון שקל גיא ברנשטיין מנכ"ל פורמולה מערכות | צילום: בועז אופנהיים

המנכ"ל ששווה יותר מחצי מיליארד שקל: עלות שכרו של מנכ"ל פורמולה טיפסה ל־33 מיליון שקל

גיא ברנשטיין, שמחזיק ב־11.8% ממניות פורמולה, קיבל ב־2021 שכר שגבוה ב־26 מיליון שקל לעומת 2020. היקף התגמולים שקיבל בשנתיים האחרונות הגיע ל־40 מיליון שקל. החברה רשמה ברבעון הראשון שיא ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות

19.05.2022, 06:12 | אמיר פרגר

פורמולה מערכות פרסמה את נתוני השכר של מנכ"ל החברה גיא ברנשטיין, שלפיהם הוא השתכר בשנה שעברה כ־33 מיליון שקל לעומת שכר של כ־7 מיליון שקל ב־2020. עיקר התגמול של ברנשטיין ניתן בצורת תגמול הוני בשווי 7.5 מיליון דולר, ותגמול נוסף בשווי של 1.7 מיליון דולר - שהתווספו למשכורת שנתית של 605 אלף דולר. לצד התגמולים שקיבל ב־2020 בגובה של כ־2 מיליון דולר, היקפם הגיע בשנתיים האחרונות לכ־40 מיליון שקל.


קראו עוד בכלכליסט:


ברנשטיין, המשמש גם מנכ"ל חברת הבת מג'יק ויו"ר החברות הבנות סאפיינס ומטריקס, זכאי מתוקף הסכם השכר שלו בפורמולה לתגמול שנתי של 3.3% מהרווח הנקי של החברה (לאחר מיסוי) שמתווסף לשכרו. עד ל־2020 פורמולה לא פרסמה את פירוט התגמול ההוני שאותו קיבל ברנשטיין, ובדו"ח השנתי שהגישה לרשות ני"ע האמריקאית הופיע רק שכר הבסיס שלו, בעוד הבונוסים והתגמול ההוני לא פורסמו.


גיא ברנשטיין מנכ"ל פורמולה מערכות, צילום: בועז אופנהיים גיא ברנשטיין מנכ"ל פורמולה מערכות | צילום: בועז אופנהיים גיא ברנשטיין מנכ"ל פורמולה מערכות, צילום: בועז אופנהיים


על פי הנוסחה המופיעה באותו הסכם, ובהתבסס על נתוני הרווח של החברה ושכר הבסיס של ברנשטיין שכן דווחו על ידי פורמולה, ברנשטיין אמור היה לקבל ב-2021-2020 תגמול של כ־32 מיליון שקל, אך קיבל 8 מיליון שקל יותר. בהתבסס על נתוני שנים קודמות, ניתן להעריך כי ב-2019-2017 קיבל ברנשטיין תגמולים בשווי של לפחות כ־28 מיליון שקל.

פורמולה אישרה ב־2012 לברנשטיין תגמול הוני אחר שבמסגרתו הוא קיבל יותר מ־1.1 מיליון מניות חסומות למימוש בתקופה של שמונה שנים. ברנשטיין מימש את כל המניות, וכיום - לאחר שהגדיל את אחזקתו ורכש מניות נוספות - הוא מחזיק ב־11.8% ממניות פורמולה, ששווי השוק שלהן הוא כ־566 מיליון שקל. ברנשטיין הוא בעל המניות השני בגודלו בפורמולה, אחרי חברת אסקו הפולנית שמחזיקה ב־25.6% ממניות החברה. פורמולה נסחרת בבורסות תל אביב ונאסד"ק לפי שווי 4.8 מיליארד שקל, ומנייתה ירדה מתחילת השנה במסחר בתל אביב ב־16%.

בנובמבר 2020 אישרה פורמולה תגמול הוני נוסף לברנשטיין, שבמסגרתו הוא זכאי לכ־612 אלף מניות חסומות שיקבל עד לדצמבר 2027 - ששוויין ההוגן הוערך על ידי החברה ב־171 מיליון שקל. לא מדובר באופציות עם מחיר מימוש אלא במניות שיינתנו לו: 67% מהן עד תום התקופה ו־33% בהתאם לביצועי החברה. פורמולה נימקה את הענקת התגמול בשיפור שניכר בביצועיה ובשווי השוק שלה תחת הנהגתו של ברנשטיין, וכן במחקר שערכה בנוגע לתנאי השכר והתגמול בקרב חברות דומות.


הרווח הנקי זינק לשיא,  הרווח הנקי זינק לשיא הרווח הנקי זינק לשיא,


נזכיר כי הגופים המוסדיים הישראליים המחזיקים בחלק ממניותיה של פורמולה - בהם הראל (כ־9%) ומנורה וכלל (כ־7% כל אחת) - התנגדו להצעת התגמול ב־2020, וזו לא אושרה באסיפת בעלי המניות של החברה. עם זאת, דירקטוריון החברה אישר את התגמול, ובעקבות כך מתנהל בימים אלה הליך גישור בתביעה נגזרת שהוגשה נגד דירקטוריון החברה, ברנשטיין וסמנכ"ל הכספים של פורמולה אסף ברנשטיין (בן דודו של המנכ"ל), שאותה הגישה חברת אוליר מסחר, מבעלי המניות בפורמולה.

ברנשטיין, רואה חשבון בהשכלתו, החל לעבוד בסוף שנות התשעים כסמנכ"ל כספים במג'יק כשהיתה בשליטת אמבלייז, וכיום היא חברה־בת של פורמולה. ב־2008 הוא התיישב על כס המנכ"ל של אמבלייז, שלימים רכשה את פורמולה. בהמשך, פורמולה יצאה מידי אמבלייז ועברה לידי אסקו, וברנשטיין נהפך למנכ"ל פורמולה.

מעבר לתגמולים שברנשטיין קיבל מפורמולה, ב־2018 ביקשה מג'יק, שבה הוא משמש מנכ"ל, להעניק לו שכר חודשי של 132 אלף שקל ותגמול נוסף בשווי של 3.3% מהרווח הנקי השנתי, וכן כ־150 אלף מניות חסומות לתקופה של חמש שנים. ואולם, בעקבות התנגדות של הגופים המוסדיים, החברה חזרה בה מבקשתה זו. על כהונתו כיו"ר החברות הבנות סאפיינס ומטריקס, ברנשטיין לא מקבל שכר, אך הן משלמות לפורמולה תגמולים עבור תפקידו בהן.

פורמולה רשמה ברבעון הראשון של 2022 שיא היסטורי ברווח הנקי המיוחס לבעלי המניות, שהגיע ל־16.2 מיליון דולר - עלייה של 31% לעומת הרבעון המקביל ב־2021 (שבו היו הגבלות בשל הקורונה). הכנסות החברה טיפסו ב־15% ל־657.6 מיליון דולר, והרווח התפעולי נסק ב־25% והגיע ל־59.4 מיליון דולר. פורמולה והחברות הבנות שלה החזיקו בסוף הרבעון הראשון של השנה במזומנים ובפיקדונות לזמן קצר בגובה של 569 מיליון דולר - עלייה של 24% לעומת התקופה המקבילה ב־2021.

תגיות