אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
 נוירולייט, שמסייעת בזיהוי מחלת ALS, גייסה 25 מיליון דולר מייסדי נוירולייט: אדי בן עמי, מיכה ברקסטון, גיל שקרלסקי | צילום: יונתן בלום

נוירולייט, שמסייעת בזיהוי מחלת ALS, גייסה 25 מיליון דולר

החברה נוסדה בשנה שעברה ומעסיקה 25 עובדים בישראל ובארצות הברית; במועצה המדעית המייעצת שלה חברים שני חתני פרס נובל; מייסד ומנכ"ל נוירולייט הוא מיכה ברקסטון, שמכר את קורוס ב-575 מיליון דולר

24.05.2022, 18:06 | מאיר אורבך

חברת נוירולייט (NeuraLight), המפתחת סמנים ביולוגיים (biomarkers) אובייקטיביים ורגישים לניטור ומדידה של מחלות נוירולוגיות, גייסה 25 מיליון דולר. חברת Koch Disruptive Technologies הובילה את הסבב, והשתתפו בו Breyer Capital ,Samsung NEXT, VSC Ventures ושני מייסדי היוניקורן הנוירולוגי Viz.ai, כריס מאנסי ודויד גולן.

נוירולייט נוסדה בשנת 2021 על ידי מיכה ברקסטון, המנכ"ל, ואדי בן עמי, המשמש כמנהל טכנולוגיות ראשי (CTO), ואליהם הצטרף גיל שקלרסקי, שותף-מייסד מדעי. בשנה שעברה גייסה החברה 5.5 מיליון דולר בסבב סיד, והיא מעסיקה כיום 25 עובדים בתל אביב, באוסטין ובניו יורק. בעקבות הגיוס מתעתדת החברה לגייס עובדים נוספים, ולהרחיב את פעילותה הקלינית ואת שיתופי הפעולה המדעיים שלה.

נוירולייט שואפת לפתור את אחד האתגרים הקשים בנוירולוגיה - היעדר מדדים אובייקטיבים למחלות נוירולוגיות. למעשה המדדים היום כל כך סובייקטיביים עד שהשונות בין שני רופאים שונים שמודדים את אותו הפציינט באותו היום יכולה להגיע לשיעור של 25%-30%, וקיימת הסתברות של 30% לאבחונים שגויים של מחלות נוירולוגיות ניווניות, כגון פרקינסון. מכיוון שחסרים מדדים אובייקטיביים ורגישים, רק כ-6% מהמולקולות המועמדות לתרופות בפיתוח למחלות נוירולוגיות מגיעים לכדי אישור סופי, נתון הנמוך ביותר מ-50% בהשוואה לתרופות למחלות שאינן נוירולוגיות.

בשיחה עם "כלכליסט" אמר ברקסטון, שהוא גם אחד היזמים הוותיקים בתעשייה, שלאחרונה מכר את חברת קורוס בכ-575 מיליון דולר: "אנחנו מוכרים מערכת קבלת החלטות לבניית ניסויים לחברות פארמה שלא תלויה באישור רגולטורי. הבעיה של חברות פארמה היא חוסר היכולת לפתח תרופות חדשות למחלות נוירולוגיות, מחלות כמו דיכאון, פרקינסון, אלצהיימר, טרשת נפוצה, ALS ועוד. קשה לפתח תרופה כשאין מדד מה מצב המחלה.


מייסדי נוירולייט: אדי בן עמי, מיכה ברקסטון וגיל שקלרסקי, צילום: יונתן בלום מייסדי נוירולייט: אדי בן עמי, מיכה ברקסטון וגיל שקלרסקי | צילום: יונתן בלום מייסדי נוירולייט: אדי בן עמי, מיכה ברקסטון וגיל שקלרסקי, צילום: יונתן בלום


"לא יכולים לפתח תרופות עבור מחלות שלא יכולים למדוד. פרקינסון נמדד על ידי 50 שאלות, ושני רופאים שונים ייתנו תשובה שונה על חומרת המחלה. המערכת שלנו מצלמת את תזוזות העיניים ונותנת אומדן כמה חמורה המחלה. החידוש שלנו הוא ביכולת לעשות צילומי וידאו רגילים, כאשר כיום זה נעשה עם מכשור מתקדם בחדר חשוך. יש לנו מוצר עובד, ומתחיל ניסוי קליני ראשון עם חברת פארמה ושיתופי פעולה עם מרכזים קליניים, ואנחנו קיימים רק שנה".

שני חתני פרס נובל

מאז היווסדה בשנת 2021, משכה נוירולייט לשורותיה מומחים עסקיים וקליניים שהצטרפו למועצה המדעית המייעצת שלה, ובהם שני חתני פרס נובל – פרופ' תומס סודהוף, מדען בעל שם בתחום מדעי המוח, שזכה בפרס נובל על מחקר בנושא שדרים עצביים; ופרופ' אלווין רות' מאוניברסיטת סטנפורד, שזכה בפרס נובל בשנת 2012 על מחקר בתחום חילופי כליות להשתלה (Kidney Exchange Program). בנוסף לכך ד"ר שקלרסקי, שכיהן כ-CTO של Flatiron Health (שנרכשה ב-2 מיליארד דולר), הצטרף לאחרונה לחברה כמייסד-שותף מדעי וכמשקיף במועצת המנהלים, והוא יעבוד לצד מנהלת החדשנות הראשית, ד"ר רבקה קרייטמן, שכיהנה לפני כן כראשת המחקר והפיתוח האינובטיביים הגלובלית של חברת טבע.

ברקסטון אמר עוד: "לאחר שהייתי עד למאבק של סבי במחלת האלצהיימר, התחלתי ללמוד לעומק את המחלות הללו והתברר לי בתוך זמן קצר שלא רק שקשה להבין את המחלות הנוירולוגיות, אלא שקשה מאוד לגלות להן תרופות מפני שאין עבורן מדדים אובייקטיביים רגישים. זו הסיבה שהקמנו את נוירולייט, כדי לאמוד בצורה מדויקת ואובייקטיבית הפרעות נוירולוגיות ולהביא רפואה מדייקת לתחום. כיום אנו מתגאים בכך שמספר כה גדול של משקיעים ומומחים בתחום הנוירולוגיה רואים את הערך הטמון בטכנולוגיה שלנו, ואנו נרגשים להתחיל את היישום שלה בניסויים קליניים".

אלי גרונר, שותף מנהל ב-Koch Disruptive Technologies: "פריצת הדרך של נוירולייט היא ביצירת סמנים דיגיטליים מדויקים ופלטפורמה מצמצמת חיכוכים, והיא יכולה לחולל שינוי מרחיק לכת בתחום הנוירולוגיה – החל מאבחון מוקדם וכלה בגילוי תרופות חדשות. אנו נלהבים מההשלכות של יכולת זו על עתיד האנושות".

תגיות