אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קרן הגמלאות של חברי אגד מבקשת לעקל נכסים של החברה בכמעט 950 מיליון שקל אגד אוטובוס | אבי מועלם

קרן הגמלאות של חברי אגד מבקשת לעקל נכסים של החברה בכמעט 950 מיליון שקל

הקרן המנוהלת בידי "עמיתים" מביעה ספקות ביכולתה של אגד לשלם לה מאות מיליוני שקלים במסגרת ההליכים המשפטיים המתנהלים בין הצדדים. זאת, בין היתר, כיוון שבעסקה המתוכננת למכירת השליטה באגד לקרן קיסטון לפי שווי של כ-4.8 מיליארד שקל, צפויים רוב כספי המשקיעים לעבור ישירות לכ-1,300 בעלי המניות באגד

31.05.2022, 18:30 | גולן חזני

קרן הגמלאות של חברי אגד, המנוהלת בידי "עמיתים", הגישה בקשה לבית הדין האזורי לעבודה, למתן צו עיקול זמני על נכסי אגד, בסך 945 מיליון שקל.

בקשת העיקול שהוגשה אמש באה בהמשך להליכים המשפטיים המתנהלים בין קרן הגמלאות לאגד, במסגרתה הגישה הקרן נגד אגד, בשנת 2010, תביעה שסכומה הוערך אז בכ-2 מיליארד שקל.

בחודש אוקטובר 2021 ניתן בידי בית הדין האזורי לעבודה פסק דין חלקי ובו התקבלו חלק מעילות התביעה. בשלב הבא, אמור בית הדין לכמת ולקבוע את הסכומים שיהיה על אגד לשלם לקרן. שני הצדדים הגישו תחשיבים של סכומים אלה, כאשר הקרן העריכה את הסכום בקרוב למיליארד שקל ואילו אגד, לפי התחשיב שהגישה לבית הדין, העריכה את הסכום בכ-70 מיליון שקלים בלבד.

 אוטובוס אגד,  אוטובוס אגד  אוטובוס אגד,

אלא שבבקשת רשות ערעור שהגישה אגד לבית הדין הארצי לעבודה בשבוע שעבר הודתה חברת האוטובוסים כי "על פניו ברור כי גם מבלי שעילות אלה כומתו, הרי שפסק הדין קובע חבות בהיקף של מאות מיליוני שקל של אגד כלפי הקרן".

בבקשה למתן צו העיקול, מטילה קרן הגמלאות ספק ביכולתה של אגד לשלם את הסכומים שייפסקו לחובתה בפסק דין סופי של בית הדין לעבודה. זאת, בין היתר, כיוון שבעסקה המתוכננת למכירת השליטה באגד לקרן הריט קיסטון לפי שווי של כ-4.8 מיליארד שקל, צפויים רוב כספי המשקיעים לעבור ישירות לכ-1,300 בעלי המניות באגד, ולא להיות מושקעים לתוך החברה.

העסקה המתוכננת כוללת התחייבות לתשלום דיבידנד בשיעור 100% מהרווח בשנתיים הראשונות ובשיעורים גבוהים לאחריהן. במסגרת ההסכם עם המדינה, מחויבת אגד להעביר אליה 25% משווי החברה כפי שנקבע בעסקה וכן מחויבת אגד להעביר סכומים נוספים לעובדיה השכירים ולחברי אגד במסגרת ההסדרים הקשורים בשינוי מעמדה מאגודה שיתופית לחברה.

גם העובדה שאגד הקדימה תשלומים למדינה ולחבריה בהיקף כספי כולל של כ-440 מיליון שקל, הן סיבות נוספות לספקות שמטילה עמיתים ביכולתה של אגד לשלם לה את הסכומים שתידרש.

מבקשים לעקל מניות, זכויות במקרקעין וכספים בבנקים

צו העיקול מתבקש על זכויות אגד במקרקעין, על מניותיה בחברות בנות, על כספים בבנקים (למעט כאלה שמשמשים לפעילותה השוטפת) ועל כספים שיגיעו לאגד מגורמים שונים ובהם משרד התחבורה ומשרד הביטחון.

עד כה לא ברור כיצד תמחרה קיסטון את החשיפה לתביעה המדוברת בהצעה שהגישה. עד השבוע שעבר עוד התקיים מו"מ בין עמיתים לאגד סביב החוב אולם הצדדים לא הגיעו להסכמות.

מחברת אגד נמסר בתגובה: "הבקשה להטלת עיקול זמני אינה חדשה ומצטרפת לבקשה דומה שכבר הוגשה בעבר. מאחר ויכולת הפירעון של אגד לא מוטלת בספק, נראה שמטרת הבקשה היא להפעיל לחץ פסול ולגרום לחברה לשלם כספים שאין היא סבורה שיש להשית עליה. מעבר לכך, ההליך יתברר עד תומו במסגרת בית הדין לעבודה".

תגיות