אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
טיטאן גייסה קרן של 100 מיליון דולר לקניית אחזקות של משקיעים רוסים עומר שלוס ובן טופור, מייסדי טיטאן | צילום: מאיה לוזון

טיטאן גייסה קרן של 100 מיליון דולר לקניית אחזקות של משקיעים רוסים

הקרן הכריזה בנוסף על השקעה של 100 מיליון דולר בחברות בתחומי התוכנה והאינטרנט במהלך שלוש השנים הבאות, כך שבסך הכל מדובר בהשקעה של 200 מיליון דולר. בן טופור, מייסד הקרן: "חברות לא מעוניינות לקבל כסף מהמשקיעים הרוסים ומנסות לצמצם את הקשר לרוסיה"

07.06.2022, 17:30 | מאיר אורבך

קרן Titan Capital Partners מכריזה על קרן גלובלית חדשה בהיקף של 100 מיליון דולר, המשלבת בין קניית אחזקות בחברות וקרנות בעסקאות סקנדרי (רכישת מניות משנית), ועל השקעה של 100 מיליון דולר נוספים בשלוש השנים הקרובות - כלומר, 200 מיליון דולר בסה"כ. מנהלי הקרן מעידים כי חלק משמעותי ממנה יופנה לרכישת אחזקות של קרנות ושל משקיעים רוסים בחברות ישראליות. "יש סנטימנט שלילי למשקיעים רוסים", אומרים בקרן.

טיטאן הוקמה בסוף 2021 והחלה לפעול לאחר סגירה ראשונית. בין משקיעי הקרן נמנים חמישה משרדים משפחתיים של מיליארדרים מארה"ב, מאנגליה, מאוסטרליה ומדרום קוריאה. זאת, בנוסף לקבוצות ניהול עושר של שלושה בנקי השקעות גלובליים מארה"ב ומשוויץ.

מאז הסגירה ביצעה הקבוצה השקעה של 14 מיליון דולר ביוניקורן ורביט, המשלבת השקעה במסגרת סבב גיוס הון ורכישת מניות בסקנדרי. הקרן צפויה לבצע בין 10 ל-15 עסקאות, כשהיקף ההשקעה הוא עד 15 מיליון דולר פר עסקה. היא מתמקדת בעיקר בחברות בתחומי התוכנה והאינטרנט שמגייסות הון מסבב B ומעלה, ויכולות לשקף ביצועים פיננסיים של לפחות 10 מיליון דולר מכירות ולפחות 80% צמיחה שנתית.

עומר שלוס ובן טופור, מייסדי טיטאן, צילום: מאיה לוזון עומר שלוס ובן טופור, מייסדי טיטאן | צילום: מאיה לוזון עומר שלוס ובן טופור, מייסדי טיטאן, צילום: מאיה לוזון

טיטאן הוקמה על ידי בן טופור, שעבד קודם לכן בבית ההשקעות קוקרמן, וקרן קטליסט. טופר צירף כשותף בכיר את עומר שלוס, שבשש שנים האחרונות פעל בתחום הפרייבט אקוויטי ב-CP Group בלונדון. לקרן שותפים נוספים בניו יורק ובלוס אנג'לס,

"בישראל יש הרבה קרנות שמנהלות כסף רוסי שכבר מתגלגל בשוק", אומר טופור ל"כלכליסט". "אנחנו פוגשים צוותי ניהול של חברות הייטק שמתכננות את מסלול הכניסה לבורסה בשנים הבאות ורואים שינוי משמעותי מצדן. הן לא מעוניינות לקבל כסף מהמשקיעים האלה. אם הם כבר בעלי מניות מהשקעות עבר, החברות מעודדות את מכירת האחזקות למשקיעים אחרים כדי לצמצם את הקשר לרוסיה. נוצרה הזדמנות מצוינת עבור הקרן שלנו להשקיע בחברות הייטק ישראליות במחירים יותר נוחים, שכן היזמים לא מנסים למקסם את שווי החברות במסגרת המהלך."


תגיות