אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הספלינטרנט - העתיד האפל של האינטרנט צילום: שאטרסטוק

הייטק בפקקים

הספלינטרנט - העתיד האפל של האינטרנט

יותר ויותר מדינות מגבילות מאזרחיהן גישה לאינטרנט חופשי ולשירותים הקיימים בו. פודקאסט "הייטק בפקקים" בודק כיצד פיצול הרשת העולמית ישפיע על עתיד האינטרנט ועל עתיד העולם

09.06.2022, 17:26 | שירות כלכליסט
האינטרנט הפך את העולם למקושר, גלובלי ואיפשר את עליית הגלובליזם, אבל האם יכול להיות שחזון הגלובליזם הגיע לקיצו?

במלחמה המודרנית, אחד מהיעדים האסטרטגיים לתקיפה היא רשת האינטרנט של מדינת האויב, ואכן בפלישה הרוסית לאוקראינה היה ניסיון מאסיבי לחבל במערכת האינטרנט האוקראינית. אילון מאסק התייצב לצידה של אוקראינה וסיפק למדינה מערכות סטארלינק רבות שהעניקו לאוקראינים חיבור אינטרנט לווייני.

הספלינטרנט הוא החלוקה של האינטרנט לרסיסי אינטרנט. אם בעבר לכל אזרחי העולם היתה גישה דומה לרשתות, כיום לאזרחי העולם יש גישה לאתרים שונים. צפון קוריאה מהווה את הדוגמה הקיצונית ביותר למדינה שבודדה את עצמה מהאינטרט העולמי, אך גם סין שידועה ב"חומה הסינית" של הרשת חוסמת יישומים שונים. אזרחי מדינות אויב לרוב לא ייחשפו באופן מלא לרשתות המדינה האויבת מטעמי ביטחון (כמו שקורה בין איראן וישראל), אך בעת שרוסיה מפתחת את ה"רונט" - רשת רוסית נפרדת, אנחנו עדים ליותר ויותר מדינות שמגבילות מאזרחיהן גישה לאינטרנט חופשי ולשירותים הקיימים בו. כיצד תופעת הספלינטרנט תשפיע על עתיד האינטרנט ועל עתיד העולם?

בפרק אירחנו את ד"ר רועי צזנה, חוקר במרכז בלווטניק באוניברסיטת תל אביב, ועתידן בספארק ביונד - חברת סטארט-אפ של בינה מלאכותית.

תגיות