אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הדולר מזנק עד ל-3.44 שקלים; "הריבית תעלה בצורה רציפה״

הדולר מזנק עד ל-3.44 שקלים; "הריבית תעלה בצורה רציפה״

הדולר קופץ ב-2% מול מקבילו הישראלי בעוד שהיורו שומר על יציבות; ביום רביעי יתפרסם שיעור האינפלציה בישראל, שצפוי לחצות את ה-4%, ובהמשך הערב - תגובת הפד לנתוני האינפלציה האחרונים; לאומי: "השוק המקומי הפנים את ההערכה שבנק ישראל יתקשה לפגר אחר הפד"

13.06.2022, 11:33 | מיקי גרינפלד

שבוע המט"ח נפתח הבוקר עם ירידה חדה בשקל, בצל הנסיגה החזקה בבשווקים העולמיים, ולקראת לקראת יום רביעי ה"גדול" - שבו יתפרסם מדד המחירים בישראל ובהמשך הערב החלטת הריבית בארה"ב. הדולר קופת ב-2% ונסחר ב-3.44 שקלים. היורו נסחר בעלייה של 0.3% ובסביבת 3.59 שקלים.

"השוק המקומי הפנים את ההערכה שבנק ישראל יתקשה לפגר אחר הפד ושהוא ייאלץ להעלות את הריבית בצורה רציפה במהלך ההחלטות הקרובות. זאת לנוכחי המשכה הצפוי של העלייה בסביבת האינפלציה בחודשים הקרובים", אומרים גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון.

"הגם שהאינפלציה בישראל עדין נמוכה משמעותית ממרבית המקומות בעולם המערבי, הרי שהלחצים האינפלציוניים עדיין גבוהים יחסית ובאים לידי ביטוי במרבית הסעיפים במדד המחירים לצרכן וכן בשכר במגזר העסקי - שמצוי ברמה גבוהה מהתוואי התואם את מגמתו לפני המשבר. נתוני התעסוקה תומכים בהתפתחות לחצי שכר משמעותיים יותר בהמשך", מוסיפים בפמן ורזניק.

יו"ר הפד ג’רום פאואל ונגיד בנק ישראל אמיר ירון, צילום: AFP, יובל חן יו"ר הפד ג’רום פאואל ונגיד בנק ישראל אמיר ירון | צילום: AFP, יובל חן יו"ר הפד ג’רום פאואל ונגיד בנק ישראל אמיר ירון, צילום: AFP, יובל חן


הפד יספק ביום רביעי תגובה ראשונה לנתוני האינפלציה הנוסקים, לאחר שביום שישי פורסם מדד מחירים של 8.6%. רונן מנחם, הכלכלן הראשי במזרחי טפחות, מציין הבוקר כי שאלת המפתח - מעבר לשיעור העלאת הריבית - נוגעת כמובן למסר שישלח היו"ר פאוול לשווקים. "האם היו"ר יציין כי סימני האטה יובילו לפסק זמן בהעלאות הריבית, או שיבהיר כי האינפלציה כרגע היא חזות הכל.

פאוול לא פועל בחלל ריק – ארה"ב בשנת בחירות אמצע קדנציה, הנשיא ביידן מואשם בתקשורת כי אינו מצליח להתמודד עם האינפלציה - מצב דברים זה תומך בקו לוחמני יותר של הפד כלפי האינפלציה, ומזה המשקיעים חוששים".

בכל הנוגע לשוק המקומי, מציין מנחם, על הפרק ההמתנה למדד המחירים לצרכן, שיתפרסם ברביעי. "התחזיות הן לעלייה של 0.8%, שתציב את קצב האינפלציה השנתי על מעל 4%. פי 2 ויותר מאמצע טווח היעד של בנק ישראל. יש עוד זמן עד הודעת הריבית כאן (4 ביולי) אך ברור שהנתון החשוב ביותר (יחד עם השאלה כמה תעלה הריבית בארה"ב) הוא מדד מאי והאם יעלה יותר מהציפיות, כפי שקרה בארה"ב".

תגיות