אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"איום משמעותי": עלייה בהונאות הקריפטו בלינקדאין לינקדאין | צילום: שאטרסטוק

"איום משמעותי": עלייה בהונאות הקריפטו בלינקדאין

נוכלים שיוצרים פרופיל מזויף בלינקדאין, פונים למשתמשים אחרים - ומציעים להם להרוויח כסף באמצעות השקעה במטבעות דיגיטליים; בחברה מתהדרים בהסרת עשרות מיליוני חשבונות מזויפים - ואולם למשתמשים שנפלו קורבן להונאות, זה כבר לא יעזור

18.06.2022, 18:01 | חדשות חוץ

נוכלים המנצלים את לינקדאין כדי לפתות משתמשים לתוכניות השקעה בקריפטו מהווים "איום משמעותי" לפלטפורמה וללקוחות, כך לטענת שון רייגן סוכן ה-FBI שאחראי על אזור סן פרנסיסקו וקליפורניה. "זה איום משמעותי", אמר בראיון ל-CNBC. "פעילות פושעת מסוג זה היא משמעותית, ויש קרבנות פוטנציאלים רבים, ויש קרבנות רבים בעבר ובהווה".

ההונאה פועלת בצורה הזו: הנוכל מציג עצמו כאיש מקצוע ויוצר פרופיל מזויף באתר דרכו הוא פונה למשתמשים אחרים. הנוכל מתחיל בשליחת הודעות כלליות ובהמשך מציע לסייע לקרבן להרוויח כסף דרך השקעה בקריפטו. הקרבנות סיפרו שמכיוון שלינקדאין נחשבת לפלטפורמה בטוחה לעשיית נטרוורקינג עסקי, הם האמינו שההשקעות הן כשרות.

בדרך כלל הנוכל מכוון את הקרבן לפלטפורמה השקעות חוקית בקריפטו, אך לאחר כמה חודשים כשכבר השיג את אמון הקרבן, הוא משכנע אותו להעביר את ההשקעה לאתר שבשליטתו, והכספים נמשכים מהחשבון. "ככה הפושעים מרוויחים כסף, בזה הם משקיעים את הזמן ותשומת הלב שלהם", הסביר רייגן. "הם כל הזמן חושבים על דרכים להונות אנשים, להונות חברות. הם מקדישים זמן ועושים שיעורי בית, מגדירים את המטרות ואת האסטרטגיות שלהם, ואת הכלים והטקטיקות שבהם ישתמשו".

לפי רייגן, נרשמה עלייה בסוג הזה של הונאות, ששונה מהונאות ארוכות טווח שבהן הנוכל פותח במערכת רומנטית עם הקרבן כדי לקבל לידיו את הכסף.

מלינקדאין נמסר בתגובה כי הם מודעים לכך שנרשמה לאחרונה עלייה בהונאות בפלטפורמה. "אנחו אוכפים את המדיניות שהיא מאד ברורה: הונאות, כולל תרמיות פיננסיות אינן מורשות בלינקדאין. אנחנו עובדים כל יום כדי להגן על החברים שלנו, וזה כולל השקעה בהגנות אוטומטיות וידניות לזיהוי וסגירת חשבונות מזוייפים, מידע שגוי והונאות חשודות". עוד הוסיפו: "אנחנו עובדים עם חברות וסוכנויות ממשלתיות ברחבי העולם מתוך מטרה לשמור על חברי לינקדאין מפני שחקנים רעים. אם חבר נתקל בהונאה או שהוא קורבן להונאה, אנחנו מבקשים ממנו לדווח לנו ולרשויות אכיפת החוק המקומיות".

לפי החברה, ב-2021 היא הסירה מהפלטפורמה יותר מ-32 מיליון חשבונות מזויפים. במחצית השנייה של השנה שעברה, המערכות האוטומטיות עצרו 96% מהחשבונות המזויפים, בהם 11.9 מיליון חשבונות שנחסמו כבר בשלב הרישום ו-4.4 מיליון שהוגבלו לאחר מכן. כמו כן, בלינקדאין אמרו כי מערכות ההגנה תפסו 99.1% מהודעות ספאם והונאות באותה תקופת זמן.

ביום חמישי הזהירה החברה בפוסט בפלטפורמה משליחת כסף לאנשים שלא מכירים. זה לא יעזור כבר למיי מיי סואי מפלורידה שהפסידה לדבריה את החסכונות שלה בגובה 288 אלף דולר בהונאה דרך לינקדאין. "אני אף פעם לא סומכת על אף אחד, אבל התחלנו לדבר ולאורך זמן הוא זכה באמון שלי", אמרה. "הוא הראה לי כיצד הוא מרוויח מההשקעות שלו ואמר לי להתחיל להשקיע באמצעות crypto.com שידעתי שזה אתר לגיטימי. התחלתי עם 400 דולר". בהמשך הוא שכנע אותה להעביר את הכסף לאתר שבשליטתו. סואי העבירה לשם גם כספים שלוותה מהבנק ומחברים, זאת כי קיוותה שבאמצעות הרווחים תפתח עסק קטן. בסופו של דבר היא הפסידה את כל הכסף.

"אני עובדת קשה, וכל דולר שאני מרוויחה אני חוסכת...זה כואב", סיכמה.





תגיות