אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מאתרת פושעים בדארקנט: סייברינט גייסה 28 מיליון דולר עובדי סייברינט | צילום: אריק סולטן

מאתרת פושעים בדארקנט: סייברינט גייסה 28 מיליון דולר

חברת הסייבר הישראלית שפיתחה מערכת לאיסוף נתונים מהרשת האפלה, כמו גם מאיקומרס ומרשתות מסרים מיידיים, גייסה עד כה 37 מיליון דולר. המערכת שלה מזהה אינדיקציות לתקיפה לפני ששרתי החברות נחשפים לה

21.06.2022, 16:00 | מאיר אורבך

חברת סייברינט (Cyberint) הפועלת בתחום הגנת הסייבר גייסה 28 מיליון דולר, ועוד 12 מיליון דולר בקו אשראי במסגרת סבב גיוס C של החברה. סייברינט, שגייסה עד כה 37 מיליון דולר, מפתחת מערכת אוטומטית לאיסוף נתונים מהרשת האפלה (Darknet), מרשתות מסרים מיידים ומאתרי סחר, ומבצעת ניתוח אוטונומי כדי לאתר כוונות לתקוף ארגונים או לעשות שימוש פסול במידע שדלף כדי לגרום נזק.

בשונה מחברות אחרות, שעיקר פעילותן הוא הגנה על תשתיות החברה, סייברינט עוקבת באופן קבוע אחד הדארקנט לאיתור פגיעות ואיומים צפויים. "אנחנו מסתכלים מבחוץ, מאתרים פגיעויות או טעויות ומצליבים מידע עם הרשת האפלה", אומר יוחאי כורם, מנכ"ל החברה. "יש סחר במידע ברשת האפילה ואנחנו מחפשים אינדיקציה לתקיפה. ההתקפה על שירביט, למשל, שפגעה בה קשות, התרחשה בגלל שרת שהיה חשוף בצורה לא מאובטחת והיה ניתן לתיקון בקלות".

סייברינט הוקמה ב-2010 ומעסיקה כ-100 עובדים בפתח תקווה, בבוסטון, בטקסס, במקסיקו, בבריטניה, בהולנד, בסינגפור ובפיליפינים. במהלך השנה האחרונה (2021) החברה יותר מהכפילה את ההכנסות ושילשה את בסיס לקוחותיה - זאת, בעקבות המעבר שלה מחברת שירותים לחברת מוצר, שבוצע בסוף שנת 2020.

"עד 2020 התפיסה שלנו היתה לתת שירותים, כשהושקעה הרבה חשיבה בלפתח טכנולוגיה לצוות הפנימי של החברה", אומר כורם. "לקחנו את הטכנולוגיה, הפכנו אותה למוצר המרכזי ונשארנו ממוקדים במוצר אחד, שאנחנו מפתחים כבר שש שנים. לפני שנתיים מצאתי טכנולוגיה מדהימה שלא נחשפה ותרגמתי את המוצר לכזה שניתן לצרוך אותו. כיום זה לב הפעילות של החברה, עם צמיחה משמעותית והכנסות של עשרות מיליוני דולרים".

לדבריו, "מספר תקיפות הסייבר נמצא במגמת עלייה אקספוננציאלית, כשאומדן הנזקים צפוי להגיע ל-10.5 טריליון דולר בשנה עד שנת 2025. הצורך בשכבת הגנה וזיהוי מוקדם של איומים ושל תקיפות דיגיטליות מבוקש מאוד ואנחנו כאן בשביל לפעול בנושא".

את הסבב הובילו קרן StageOne Late Stage Program , כלל ביטוח, מנורה מבטחים, בנק הפועלים, Neva SGR (זרוע ההשקעות של הבנק האיטלקי Intesa Sanpaolo’s שהוא מבין 30 הבנקים הגדולים בעולם), הקרן Viola Growth וכל המשקיעים הקיימים. במטרה להרחיב . את קו האשראי העמיד בנק לאומי.


תגיות