אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מתקפת סייבר השביתה את פעילותה של חברת ענק לייצור פלדה באיראן מפעל פלדה ב איראן | צילום: Teharan Times

מתקפת סייבר השביתה את פעילותה של חברת ענק לייצור פלדה באיראן

חברת חוזסטן סטיל, שבבעלות המדינה, דיווחה על הפסקת ייצור הפלדה עד להודעה חדשה בעקבות המתקפה שכוונה אליה. עם זאת, מנכ"ל החברה טוען שהיא הצליחה לעצור את המתקפה ולא נגרמו נזק לקווי הייצור - מה שהיה מוביל לפגיעה בשרשראות האספקה

27.06.2022, 14:18 | חדשות חוץ

אחת מחברות ייצור הפלדה הגדולות באיראן אמרה היום שהיא נאלצה להפסיק את הייצור לאחר שנפגעה ממתקפת סייבר, שהיתה כנראה אחת הגדולות ביותר נגד המגזר התעשייתי במדינה בשנים האחרונות. חברת חוזסטן סטיל, שבבעלות המדינה, דיווחה שמומחים קבעו כי על המפעל להפסיק לפעול עד להודעה חדשה "עקב בעיות טכניות" בעקבות "מתקפת סייבר". אתר האינטרנט של החברה הפסיק גם כן לפעול.

מנכ"ל החברה אמין איברהימי טען שהחברה הצליחה לעצור את המתקפה ולמנוע נזק מבני לקווי הייצור - נזק שהיה משפיע על שרשראות האספקה ועל הצרכנים. "למרבה המזל המתקפה נכשלה", כך ציטטה סוכנות הידיעות מאהר את איברהימי, שטען שאתר האינטרנט יתוקן ושהחברה ככלל תחזור לפעול כרגיל עד סוף היום. ערוץ טלוויזיה מקומי דיווח כי המתקפה נכשלה כיוון שהמפעל במקרה לא פעל בזמן הפסקת החשמל שנגרמה.

החברה לא האשימה שום גורם במתקפה, שמהווה רק את הדוגמה האחרונה לשורת מתקפות מהזמן האחרון שנועדו לפגוע בתשתיות המדינה והביכו את הרשויות. במתקפה גדולה שאירעה בשנה שעברה נגד רשת הפצת הדלק של המדינה שותקו מספר תחנות דלק ברחבי המדינה - מה שגרר זעם מצד נהגים שנאלצו לעמוד בטורים ארוכים כדי לתדלק. מתקפות נוספות כוונו נגד תחנות רכבת באיראן, מצלמות אבטחה, אתרים של גופי המדינה ועוד.

איראן האשימה את ארצות הברית ואת ישראל במתקפות. היא ניתקה חלק גדול מהתשתית הממשלתית שלה מהאינטרנט לאחר השתלת וירוס המחשב סטאקסנט במערכותיה - פעולה שיוחסה על ידה לארצות הברית ולישראל, ופגעה בפעילותן של אלפי צנטריפוגות שהן חלק מתוכנית הגרעין שלה.

לחברת הפלדה חוזסטן, שנמצאת באהווז שבמחוז חוזסטן העשיר במשאבים, יש מונופול על ייצור הפלדה באיראן יחד עם עוד שתי חברות בבעלות המדינה. החברה, שנוסדה בשנת 1979, לפני המהפכה האסלאמית, פעלה באופן רציף מאז הקמתה, למעט במהלך מלחמת איראן-עיראק בשנות ה-80. איראן היא יצרנית הפלדה המובילה במזרח התיכון, ונמנית עם עשר היצרניות הגדולות בעולם. מכרות עופרת הברזל שלה מספקים חומרי גלם לעשרות מדינות, כולל איטליה, סין ואיחוד האמירויות.

"למרות לקיחת האחריות, קשה ומוקדם לדעת מטעם מי פועלת קבוצת ההאקרים", אמר עמרי וקסלר, חוקר בכיר במרכז הסייבר של אוניברסיטת תל אביב, באירועי שבוע הסייבר. "לא מן הנמנע כי מדובר בקבוצות אקטיביסטים או מתנגדי משטר שפועלות באיראן ומחוצה לה. תקיפות רבות, פחות משמעותיות, יוחסו בעבר גם לארגון מוג'הידין א-חלק, המתנגד למשטר האייתוללות עוד מזמן המהפכה האסלאמית.

"הפעם נראה שמדובר במתקפה משמעותית יותר שהתמקדה במערכות לבקרה תעשייתית. מדובר במכונות תעשייתיות המחוברות למחשבים לשם שליטה מרחוק. מתקפות אלה מחייבות היכרות טובה מאוד עם הארכיטקטורה של המפעל, כלומר מודיעין ברמה גבוהה - מה שעשוי לרמוז דווקא על קשר מדינתי או על האקרים שמקבלים סיוע פנימי מצוות המפעלי.

"תקיפות מסוג זה יוחסו בעבר בעיקר למדינות ולשירותי מודיעין זרים, אך קהילת המחקר הזהירה בשנה האחרונה שגם גורמים לא מדינתיים שמים את ידיהם על יכולות תקיפה מתקדמות שעשויות לאפשר תקיפות כאלה. בכל אופן, לאיראן יש אויבים רבים, וקשה לקבוע בשלב זה מי באמת עומד מאחורי המתקפה".


תגיות