אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דורון כהן פורש מדסק"ש כדי להוביל קבוצה לרכישת סלקום דורון כהן. יחסים מורכבים עם בעלי המניות הגדולים בדסק"ש | אוראל כהן

בלעדי

דורון כהן פורש מדסק"ש כדי להוביל קבוצה לרכישת סלקום

מנכ"ל דסק"ש היוצא, שמכהן גם כיו"ר סלקום, צפוי לפרוש כדי לגבש קבוצת משקיעים שתתמודד על רכישת השליטה בחברת הסלולר שבה מחזיקה דסק"ש. כהן ינסה לגייס לקבוצה גופים מוסדיים. גם קרן איפקס מנהלת מגעים לרכישת השליטה בסלקום

03.07.2022, 06:02 | גולן חזני

שינויים בצמרת. ל"כלכליסט" נודע כי דורון כהן, המנכ"ל היוצא של דסק"ש (דיסקונט השקעות), בעלת השליטה בחברת הסלולר סלקום ובחברת הנדל"ן המניב גב־ים (באמצעות נכסים ובניין), צפוי לפרוש מתפקידיו בקבוצה בקרוב, וזאת על מנת להוביל קבוצה לרכישת השליטה בסלקום.

כיום כהן הוא יו"ר סלקום, ועד לסוף החודש הקודם בשבוע שעבר כיהן כמנכ"ל דסק"ש ומנכ"ל החברה־הבת נכסים ובניין, שמחזיקה בשליטה בגב־ים. בתפקידי המנכ"ל החליפה אותו נטלי משען־זכאי שהגיעה מקבוצת הביטוח הראל. כהן היה אמור להתמנות ליו"ר דסק"ש, אולם ההחלטה של בעלי המניות בדסק"ש — אלקו שבשליטת האחרים זלקינד, מגה אור שבשליטת צחי נחמיאס, רמי לוי וחן למדן — להאיץ את תהליך המכירה של סלקום, הובילה את כהן לקבל החלטה לפרוש, וזאת על מנת לנסות לרכוש את השליטה בחברת הסלולר.

למעשה, במידה רבה, כהן ינסה לשחזר את המודל של אבי גבאי, שכיהן כמנכ"ל סלקום ופרש על מנת להצטרף לקבוצה שרכשה השנה את השליטה במתחרה פרטנר תמורת כ־300 מיליון דולר. לאחר השלמת העסקה התמנה גבאי למנכ"ל פרטנר.

לאחר שנים רבות של דשדוש, שוק התקשורת נחשב כיום לשוק חם, והעמדת מניות השליטה בסלקום (45.7%) על המדף מעוררת עניין בקרב שחקנים רבים בשוק שסבורים שייתכן שאחרי שנים קשות בשוק התקשורת עשויות להגיע כעת שנים טובות של צמיחה.

היחסים בין כהן לבין בעלי המניות הגדולים בדסק"ש — זלקינד ונחמיאס (29.9% לכל אחד מהם) — היו מורכבים. כהן מונה לתפקיד על ידי בעל השליטה הקודם, אדוארדו אלשטיין, וכשנחמיאס וזליקנד הפכו לבעלי המניות הגדולים בדסק"ש לפני כשנה וחצי, הם ביקשו מכהן לסיים את תפקידו. כהן הודיע על פרישה, אולם מי שהיה אמור לתפוס את מקומו, יובל גביש, הודיע שיישאר בבנק דיסקונט. אז ביקשו נחמיאס וזלקינד מכהן להישאר, והוא הסכים.

מאז חלפה יותר משנה, וזו הייתה שנה סוערת מאוד בדסק"ש. במהלך השנה הזו, חברות בקבוצת דסק"ש מימשו נכסים רבים, בעיקר חברת נכסים ובניין, וזאת במטרה להשלים את עסקת הענק לרכישת המניות של אהרון פרנקל בגב־ים (37.2%) תמורת כ־3 מיליארד שקל. עבור מימון העסקה נכסים ובניין הייתה צריכה למכור את בניין HSBC בניו־יורק, אך העסקה הזו נפלה והיא הכניסה את הקבוצה לסחרור שחייב אותה לטול הלוואת ענק של 950 מיליון שקל כדי להשלים את העסקה מול פרנקל. הכישלון במכירת המגדל בניו־יורק הוליד מתיחות מסוימת בין כהן לאחים זלקינד.

כעת נראה שכהן רוצה להפוך ממנהל שכיר לבעל מניות. כמי שמכיר את סלקום היטב, הוא רואה בה חברה בעלת פוטנציאל גדול. כהן ינסה לגבש קבוצת משקיעים שתכלול גם גופים מוסדיים. אבל כהן הוא לא היחיד שלוטש עיניים לשליטה בסלקום. כפי שנחשף ב"כלכליסט", קרן איפקס ישראל (AMI), שבראשה עומדת זהבית כהן, מנהלת מגעים מול דסק"ש לרכישת השליטה בחברת הסלולר. בשבוע שעבר אישרה דסק"ש את חשיפת "כלכליסט" והבהירה שהיא בוחנת את מכירת החברה, וכן שקיבלה מספר הצעות. יתכן שגם גורמים נוספים יצטרפו למירוץ.

סלקום נסחרת בבורסת ת"א לפי שווי של 2.8 מיליארד שקל, וכל עסקה למכירת השליטה צפויה לכלול פרמיה משמעותית על מחיר השוק. עם זאת, על כתפיה של החברה רובץ חוב של 2.4 מיליארד שקל. כפי שנחשף ב"כלכליסט", בניסיון לצמצם אותו, סלקום מנהלת מגעים למכירת אתרי התקשורת שלה לקרן ברוקפילד בכ־2 מיליארד שקל.

תגיות