אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ביזאבו הישראלית מגייסת לפי שווי של 200 מיליון דולר - נמוך ב-30% מהגיוס הקודם מימין: בועז כץ, ערן בן שושן ואלון אלרואי, מייסדי חברת ביזאבו |

בלעדי

ביזאבו הישראלית מגייסת לפי שווי של 200 מיליון דולר - נמוך ב-30% מהגיוס הקודם

ביזאבו, שפיתחה מערכת דיגיטלית לניהול כנסים, מגייסת בימים אלה 35 מיליון דולר בהובלת קרן אינסייט פרטנרס ובהשתתפות Next47, OurCrowd ומשקיעים נוספים. בתחילת החודש פיטרה ביזאבו כ-120 מתוך 400 עובדיה, 35 מתוכם בישראל

21.07.2022, 15:53 | מאיר אורבך

חברת ביזאבו (Bizzabo) הישראלית, שפיתחה מערכת דיגיטלית לניהול כנסים, מגייסת בימים אלה 35 מיליון דולר, בהובלת אינסייט פרטנרס, לפי שווי של 200 מיליון דולר - 30% פחות משווי הגיוס הקודם שלה, כך נודע ל"כלכליסט".

ביזאבו נוסדה בשנת 2012 על ידי בועז כץ, אלון אלרואי וערן בן-שושן, שהחלו את דרכם המשותפת במסגרת תוכנית Zell ליזמות במרכז הבינתחומי. החברה פיתחה במקור טכנולוגיה המסייעת לקיום כנסים פיזיים, אולם בעקבות משבר הקורונה היא החליטה להשקיע את משאביה בהתאמת הטכנולוגיה לכנסים וירטואליים. הטכנולוגיה משמשת כיום חברות ענק כמו פורבס, בלומברג, אמזון, סיילספורס, סימנס ועוד.

הגיוס הקודם של החברה ב-2020 היה גם הוא בהובלת אינסייט. במסגרת הסבב שמתגבש בימים אלה אחת הדרישות של אינסייט היא לקבל העדפה מיוחדת על פני שאר משקיעי החברה. ההעדפה אותה ביקשה אינסייט היא שעל כל דולר שהיא השקיעה היא תקבל כפול שלוש בעת מכירת החברה, עוד לפני ששאר משקיעי החברה, עובדי החברה או מייסדיה יתחלקו בכסף. מתוך סך של 35 מיליון דולר אינסייט צפויה להשקיע כ-15 מיליון דולר, קרן Next47 כ-5 מיליון דולר, קרן OurCrowd כ-2 מיליון דולר ואת השאר משקיעים אחרים.

אינסייט היא כיום המשקיעה הגדולה ביותר בהייטק הישראלי, עם קרן של כ-20 מיליארד דולר. ג'ף הורינג, מייסד הקרן, אף אמר בשיחה עם יזמים ומנהלים של חברות ישראליות שאינסייט גייסה מהם כי הקרן תשקיע "בכל חברה טובה שלנו שתזדקק לכסף בזמן המשבר".

הכנסות ביזאבו צפויות לעמוד בשנה הקרובה על כ-29 מיליון דולר, בהתאם לקצב ההכנסות השנתי נכון לסוף הרבעון השני של 2022. חשוב לציין שהחברה החמיצה את תחזיותיה לקצב הגידול השנתי.

בתחילת החודש פיטרה ביזאבו כ-120 עובדים מתוך 400 עובדיה, 35 מתוכם בישראל. לטענת החברה, הפיטורים התבצעו כחלק מתהליך ארגון מחדש שאותו החלה החברה במטרה להבטיח עמידה ביעדים ולשפר את רווחיותה. ערן בן שושן, מנכ"ל החברה, אמר אז: "זה אחד הרגעים המאתגרים ביותר איתם התמודדנו מאז הקמת החברה. ההחלטה היתה קשה, אך היא הנכונה עבור העובדים, הלקוחות ובעלי המניות של ביזאבו".

בגיוס הקודם שלה ב-2020, בלב משבר הקורונה, היא גייסה 138 מיליון דולר, כאשר חלק לא קטן מהסכום הלך למשקיעים, מייסדים ועובדים בחברה. על פי ההערכות, כ-80-70 מיליון דולר מסך הגיוס היו בסקנדרי. החברה הצליחה אז להכפיל את שווייה בזכות המעבר המוצלח שעשתה מכנסים פיזיים לכנסים וירטואליים. בגיוס ב-2020 השתתפו בין היתר קרן Viola Growth, קרן Next47 של סימנס וקרן OurCrowd. כולל הגיוס ב-2020, גייסה ביזאבו 195 מיליון דולר.

מחברת ביזאבו נמסר: "אנחנו גאים שהמשקיעים הפנימיים שלנו ממשיכים להאמין ולהשקיע בחברה. צר לנו שהכתבה מתפרסמת בעיתוי זה, לפני שהעסקה נסגרה ותנאיה עדיין לא סופיים".

תגיות