אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
כבר לא שווה 100 מיליארד דולר - ירידה חדה בשווי אתר האופנה SHEIN אתר האופנה הסיני SHEIN | צילום: בלומברג

כבר לא שווה 100 מיליארד דולר - ירידה חדה בשווי אתר האופנה SHEIN

האתר הסיני שבזכות צמיחה מהירה במכירות הפך לחברת הסטארט-אפ בעלת השווי השלישי הגבוה בעולם - חווה ב-2021 האטה. כעת מתכננת החברה לצאת להנפקה ב-2024

25.07.2022, 14:45 | בלומברג

המשקיעים באתר האופנה הסיני SHEIN נאלצים להתמודד עם ירידה חדה בשווי שלו, שעמד על 100 מיליארד דולר באפריל האחרון, זאת על רקע האטה בצמיחת החברה - כך לפי אנשים המעורים בנושא. חלק מבעלי המניות בחברה הפרטית שוקלים אמנם למכור את האחזקה שלהם לפני הנפקה עתידית, אך המרווח בין הערכות השווי של הקונים והמוכרים נותר מכשול בפני כל עסקה עתידית, כך לפי המקורבים שביקשו להישאר בעילום שם.

לדבריהם, ההאטה בקצב צמיחת המכירות והביקורת על ההתנהלות החברתית והסביבתית של החברה עלולות להשפיע על קביעת מועד ההנפקה והערכות השווי. הגורמים הללו בשילוב עם הטלטלות האחרונות במחירי המניה של חברות טכנולוגיה, הובילו לכך שחלק מהמשקיעים שוקלים למכור לפחות חלק מהאחזקה שלהם עוד לפני ההנפקה.

מ-SHEIN לא התקבלה תגובה על הדיווח.

SHEIN, שבזכות צמיחה מהירה במכירות הפכה לחברת הסטארט-אפ בעלת השווי השלישי הגבוה בעולם, חוותה ב-2021 האטה בקצב העלייה במכירות השנתיות לסביבות 60%, לעומת זינוק של 250% שנה קודם לכן, כך לטענת המקורבים. מכירות החברה עמדו ב-2021 על 16 מיליארד דולר, עלייה מ-10 מיליארד דולר ב-2020 אז הוטלו סגרי הקורנה שהובילו לזינוק בביקוש למכירות המקוונות.

על SHEIN מופעל לחץ לעמוד בהערכת שווי של 100 מיליארד דולר מסבב הגיוס באפריל. המשקיעים הנוכחיים כוללים את טייגר גלובל מנג'מנט, IDG קפיטול וסקויה קפיטל צ'יינה. לטענת המקורבים, כחלק מסבב גיוס ההון האחרון שנערך מוקדם יותר השנה, החברה דיווחה למשקיעים הקיימים כי היא מקווה לצאת בהנפקה ציבורית ראשונה (IPO) בארה"ב כבר ב-2024.

SHEIN ספגה השנה ביקורת רבה בין השאר על כך שהיא יוצרת נזק סביבתי, על תנאי עבודה קשים ועל גניבת זכויות יוצרים. עם זאת, דובר החברה מסר בתחילת החודש לבלומברג כי המודל העסקי של החברה ממזער יצירת פסולת ומאפשר להם להיות ידידותיים יותר לסביבה.

הירידה בשווי של SHEIN תואמת למגמה של ירידה בסנטימנט המשקיעים כלפי חברות טכנולוגיה ברחבי העולם, זאת בנוסף להחמרת הרגולציה בסין כלפי החברות. כך למשל, בייטדאנס החברה האם של טיקטוק נסחרה בשבועות האחרונים בהערכות שווי הנמוכות בהרבה מ-300 מיליארד דולר, ירידה של 25% לפחות לעומת השנה שעברה, זאת לאחר שהמשקיעים מכרו את האחזקות שלהם בחברה בעקבות הקפאת התוכניות להנפקה.


תגיות