אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אתגר הטיקטוק: האפליקציה מסין שמשנה את העולם  צילום: רויטרס

פודקאסט כלכליסט

אתגר הטיקטוק: האפליקציה מסין שמשנה את העולם 

איך טיקטוק משפיעה על תעשיית המוסיקה, האם היא ממכרת כמו סמים ואיך היא עוד צפויה לשנות את הדרך שבה אמנים יוצרים את התוכן שלהם

06.10.2022, 09:13 | מעיין כהן-רוזן ועומר כביר

בשנות ה-80, היתה לנו MTV שהכתיבה את הטעם המוסיקלי העולמי. היום יש את טיקטוק, שהפכה להאב של גילוי ויצירת מוסיקה מסוג חדש. "המקום שבו הדור הצעיר פוגש היום שירים ואמנים חדשים הוא טיקטוק", אומרת ענבל גזית, עורכת תרבות בגלי צה"ל. "בלי טיקטוק אתה לא מוכר, לא מגיע לקהל שקונה את המוסיקה היום. זה כוח אדיר שיש לטיקטוק".

כתבות נוספות בפרויקט:

 

טיקטוק הרגה את כוכב היוטיוב

המוח הסודי מפתה לגלילה אינסופית

לכבוש את העולם בפחות מ־10 דקות

הקרב על התודעה: המלכה מטא, יחי המלך החדש

 

הפורמט של טיקטוק גם מחייב שינויים באיך שהמוסיקה היום נשמעת: "טווח הקשב היום הולך ופוחת. קשה לשמוע שיר של שלוש דקות. זה 15 או 30 שניות של המשפט שהכי תופס את האוזן בתוך השיר, ובמובן הזה זה ממכר".

השעות האבודות שמשתמשים רבים מוציאים את עצמם מבלים בטיקטוק העלו את התהייה: האם האפליקציה ממכרת כמו קראק? "כמובן שלא", אומר הפסיכיאטר ד"ר ירון לוינסקי. "זה לא מפעיל את הגוף כמו מערכות סמים. אבל צריך לזכור שמדובר באפליקציות שכל מטרתן לגרום לנו להישאר בתוכן יותר. זה הביזנס. והאלגוריתם של טיקטוק עושה את העבודה בצורה יותר טובה ויותר מדויקת".

השבוע בקוקיות: מעיין ממליצה לקחת את הילדים לפארק אוטופיה, למרות התוכי שנשך אותה, עומר על הסדרה שמגיבה לשטף הריבוטים בקומדיה על הפקת ריבוט.

אתגר הטיקטוק: האפליקציה מסין שמשנה את העולם 
 
להאזנה לפודקאסט
לחץ כאןאתגר הטיקטוק: האפליקציה מסין שמשנה את העולם 

תגיות