אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"אוסו" בשוק הכרמל: מזללה קטנה ומדויקת מרק אודון ב"אוסו". עונג חורפי מושלם | צילום: יובל חן

"אוסו" בשוק הכרמל: מזללה קטנה ומדויקת

במזללת "אוסו" מגישים רק חמש מנות ברוח יפנית, מחציל במיסו ועד המבורגר בשום מושחר. כולן עשויות מצוין, וגם זולות

31.01.2024, 06:30 | חיליק גורפינקל

גשם חזק. הרחובות רטובים וריקים. לא רק בגלל הגשם. לפני יומיים נהרגו עשרות חיילים באסון בעזה. בארבע אחרי הצהריים של אמצע השבוע שוק הכרמל ריק מתמיד. ב"אוסו", המסעדה החדשה של השף אייל קיצ'ס, אין ממש איפה לשבת. זה יותר דלפק מאשר מסעדה ושלושת השולחנות שבכל זאת בחוץ רטובים עכשיו.

קיצ'ס לא מתבלבל, הוא מרים את הדלפק ומכניס אותנו לשבת לידו, בשולחן הניצב בכניסה למטבח הקטן. “שולחן השף”, הוא צוחק, ומתייחס למושג שבדרך כלל מסמל משהו הרבה יותר יוקרתי. אביב טגאי, הטבח שעובד איתו כבר 3 שנים, לא מפסיק להצחיק אותנו, אפילו ביום עצוב שכזה. קיצ'ס מביא שתי כוסיות סאקה קר שנמזגות מתוך קופסת שימורים יפנית, כמו אלו שפעם היו מחלקים בהן פיצוחים במטוס.

שנים ארוכות כיכב כאן קיצ'ס, בכניסה לשוק. מסעדת "באן" שלו ושל אחיו שי היתה להיט גדול ומוצדק. אחר כך החליפה את שמה ותפריטה והפכה ל"צ'יינה קלאב", סינית קצת אחרת, שהמבינים אהבו אבל לא שרדה.

מימין: השף אייל קיצ מימין: השף אייל קיצ'ס והטבח אביב טגאי ב"אוסו" | צילום: יובל חן מימין: השף אייל קיצ

קיצ'ס קשור באוכל הזה, הוא הסתובב חודשים ארוכים במזרח הרחוק, כולל יפן כמובן, חקר את הטעמים ואפילו הצליח להשתלם לזמן קצר בהכנת אטריות במסעדת ראמן קטנה. אחר כך סגר ולקח את החנות ליד ופתח שיפודייה בשם "כרמל". לפני שלוש שנים עזב והפך להיות מנהלה של "פופ אנד פופ" היוקרתית במגדל ברחוב הארבעה. אחרי 7 באוקטובר עזב וחזר למקום שלו בכרמל ובתוך כמה שבועות הפך אותו למקום חדש. אחר אבל גם לא אחר.

ב"אוסו" יש בסך הכל חמש מנות והאמת, לא צריך יותר. טעמנו ארבע מהן וכולן היו נפלאות. לא פחות. זו מזללה קטנה, מדויקת, שמגישה אוכל נהדר. אף מנה לא ממש קשורה לשנייה, למעט איזו רוח יפנית למחצה שמרחפת מעליהן — וזה לא ממש משנה. הכל כל כך טעים וכל כך נחמד, וקיצ'ס הוא המארח המושלם.

התחלנו בחציל במיסו עם בצל ירוק, צ'ילי מוחמץ, כוסברה, שומשום ופונזו. אפילו הנוער, שלא ממש אוכל חצילים, התלהב. מנת ה"קראג'ה" התגלתה כחטיפי עוף מטוגן ממכרים ממש. מטוגנים בטיגון כפול במעטפת פריכה, מוגשים על כרוב קצוץ עם מיונז שום מושחר וטוגרשי (צ'ילי יפני) ופלח ליים, קשה היה להפסיק לזלול את זה.

עכשיו הגיעו העיקריות. מרק אודון: מרק אטריות יפני עם אטריות שמנמנות, חלקלקות, לא דקות מדי ומענגות, פטריית מלך היער, בצל ירוק, שבבי בוניטו (דג מיובש) שזזו מאדי החום ושיוו למרק מראה חייזרי מצחיק, הכל בציר דאשי — עונג חורפי מושלם. ההמבורגר ה"יפני" היה בעצם סמאש בורגר, שתי קציצות דקות בלחמנייה אוורירית עם גבינה, בצל בגריל, חמוצים יפניים ומיונז שום מושחר. קיצ'ס הגיש לידה קצת צ'יפס מתובל. זה היה סמאשבורגר להתכבד בו, לא גדול, ומושחת כמו שדברים כאלה צריכים להיות. שטפנו את הכל עם בירה וקולה ולא ידענו את נפשנו מרוב עונג. טעים, לא יקר, לא מפואר, לא מתחכם. בדיוק מה שאפשר ואולי כבר מותר בימים כאלה. נחמות קטנות.

"אוסו", הלל הזקן 18, תל אביב

לפני הטיפ

חציל במיסו- 32 שקל

חטיפי עוף- 38

מרק אודון- 52

סמאשבורגר- 58

(כולל צ'יפס ושתייה)- 76

בירה לאו- 18

קולה- 10

תגיות