אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המכולת של הביוקר: משק עפאים מגיע לתל אביב סניף עפאים בסלמה. כל מה שהתל־אביבים לא מכירים | צילום: שני בריל

המכולת של הביוקר: משק עפאים מגיע לתל אביב

אחרי ההצלחה בירושלים, הרשת של החקלאי ואיש הקולינריה הדיי עפאים נוחתת בת"א עם שני סניפים שישלבו מעדנייה, בית קפה ומכולת ובה תוצרתם המעולה

13.02.2024, 06:40 | חיליק גורפינקל

החנויות הירושלמיות של משק עפאים, שייסד החקלאי ואיש הקולינריה הדיי עפאים, הפכו מזמן לחביבות הקהל, עם סניפים בבית הנסן, מוזיאון ישראל ובית הכרם שמשלבים בתי קפה ומעדנייה, שעפאים מתעקש לכנותם אותם “מכולת”, לא מעדנייה. בקיצור, כל מה שהתל־אביבים מכירים מסניפי הדליקטסן ודומיהם.

השונות נובעת בראש וראשונה מכך שחלק גדול מהתוצרת של האחים עפאים, הדיי וינון, מגיע מהחווה שלהם בערבה, ולאחרונה גם מזו בעמק האלה. הגבינות, השמנים, הביצים, הממרחים ושאר הטובין מהערבה והיין מעמק האלה. אחרי שכבר עשו סיבוב לפני כמה שנים בדמות דוכן קטן בתוך מאפיית לחמים ברחוב החשמונאים, חוזרים האחים עפאים לעיר הגדולה, ובגדול.

בעיגול: כריך מהמעדנייה, צילום: שני בריל בעיגול: כריך מהמעדנייה | צילום: שני בריל בעיגול: כריך מהמעדנייה, צילום: שני בריל

כמעט בבת אחת נפתחים עכשיו שני סניפים חדשים שלהם בתל אביב בהנהגת המנכ"ל גולן מקס, הרוח החיה האמיתית מאחורי מפעלותיהם. הראשון כבר עושה הרצה שקטה בימים אלו במתחם עדנה ליד בית הבאר ההיסטורי של משפחת מוראד בדרך שלמה (סלמה) 6 בתל אביב. זה אחד המקומות היפים בקצה המערבי של הרחוב הסואן והמפויח שעבר תחייה קולינרית (ולאורכו אפשר למצוא את מאפיית עמיתה, מסעדת לונל, פיצה פונטו, חנות הדגים ימה של יובל בן נריה, מאפיית חגי והלחם, חומוס אל־קלחה ועוד).

גם בנוף התל־אביבי העמוס תופינים קולינריים לעייפה, זה מקום שעונה על ציפיות גבוהות: עם גבינות עזים נפלאות (אני מחבב במיוחד את אלו העונות לשמות הציוריים עמלי ונקרות), יוגורט, שמן זית כתית מזני קורטינה, פישולין, פיקואל, ברנע וסורי, זיתים כבושים מאותם זנים; לחמים מזני חיטה עתיקים; שלל ממרחים — פסטו, ממרח כוסברה חריפה, אגוזים וקקאו וטחינה; ריבות גויאבה, שזיפי שגיב ואחרות; "מחייה", עראק התמרים מהערבה (כולל גרסה מתובלת במקל שוש, ליקריץ), ביצים אורגניות, עוגות וכאמור היינות הנהדרים של עפאים, בירה וסיידר שמייצרים עבורו לפי מתכונים שלו ועוד.

אפשר לבוא ולקנות, או לשבת לאכול בחצר הקדמית היפה בין מבני האבן העתיקים ועצי ההדר. יש ויטרינת מאפים וכריכים ובין המנות חובה להזכיר את טוסט הגבינה הנהדר מלחם דורום עם גבינת צין מהמשק, ואת הפונדו גבינות ויין לבן — ממש ארוחה שלמה. או גבינת העמלי על עוגת הפרג הלימונית עם סירופ טימין. וגם את גבינת הרכס עם דבש ופיסטוקים ובצל כבוש וקונפי שום.

וכמובן המנה הנצחית של עפאים, הבורקאסון — שילוב של בורקס וקרואסון. יש בורקאסון "חממות", עם משוויה של עגבניות ופלפלים וביצה עלומה, בורקאסון "ערוגות", עם עלים, גבינה ושום, וחדש מן התנור בורקאסון "פרדסים" עם גבינה בשלה, מרקחת קליפות תפוזים ועלים טריים מערוגות החווה. ויש אפילו בורקס חצילים לטובת המכורים, כמוני למשל. לא יותר מדי אבל כל מה שצריך.

אחר כך תוכלו ללכת לקורסים של גוף ונפש בשלל סטודיואים חדשים באזור או לטייל בשדרות ירושלים שגמרו להשתפץ ואפשר להגיע אליהן ברכבת הקלה. ויש כמובן גם את מוזיאון בית הבאר עצמו במתחם. בעוד כמה שבועות ייפתח סניף נוסף, גדול אף יותר, של משק עפאים במלון ג'ורג' ברחוב טל ישראל שיהיה כנראה הסניף הכי עשיר שלהם.

משק עפאים, דרך שלמה (סלמה) 6, תל אביב

תגיות