אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפוגה בראלי של המטבע הישראלי; "התחזקות השקל המהירה תפגע בייצוא" | Photos: IDF, Shutterstock

הפוגה בראלי של המטבע הישראלי; "התחזקות השקל המהירה תפגע בייצוא"

הדולר נסחר ביציבות ברמה של 3.56 שקלים - מוקדם יותר היום ירד הדולר ל-3.55 שקלים, היורו מטפס ב-0.3% ל-3.87 שקלים; מיטב: "השקל עלה בכ-8% מתחילת המלחמה. עוד לפני ההתחזקות האחרונה של השקל, החברות בענף הטכנולוגיה דיווחו על חומרת פגיעה ברווחיות הייצוא"

04.03.2024, 12:55 | שיר רייטר

השקל מוחק את העליות המוקדמות שרשם היום בשוק המט"ח המקומי, בתנופת ההתחזקות של המטבע שנמשכה לאחר החלטת בנק ישראל לפני שבוע להותיר את הריבית על כנה בשיעור של 4.5%.

הדולר נסחר ביציבות ברמה של 3.56 שקלים, היורו מטפס ב-0.3% ל-3.87 שקלים.

מוקדם יותר הבוקר נחלש הדולר ב-0.4% ל-3.55 שקלים, והיורו נסוג ב-0.1% ונסחר ברמה של 3.85 שקלים.

בשווקים הבינלאומיים מטפס היורו ב-0.2% לעומת הדולר וצמד המטבעות נסחר ברמה של 1.085 דולר ליורו.

"ההתחזקות המהירה של השקל צפויה לפגוע בייצוא", כתב אלכס זבז'ינסקי, כלכלן ראשי בבית ההשקעות מיטב. "כבר בסקרים האחרונים שהתפרסמו, עוד לפני ההתחזקות האחרונה של השקל, החברות בענף הטכנולוגיה דיווחו על חומרת פגיעה ברווחיות הייצוא ברמה כמעט הגבוהה ביותר מאז שהסקר התחיל ב-2015".

זבז'ינסקי כתב שהמטבע הישראלי התחזק כבר בכ-8% מתחילת מלחמת חרבות ברזל, והתחזקותו אמורה להפחית אינפלציה בכ-0.8%. "הורדנו את תחזית האינפלציה השנתית ל-2.5%. כפי שכתבנו בתגובה להחלטת הריבית, אנו מעריכים שבנק ישראל יוריד ריבית בהחלטתו הבאה".

גם כלכלני בנק לאומי צופים שבנק ישראל יוריד את הריבית בהחלטה הבאה, שתתבצע ב-8 באפריל. גיל מיכאל בפמן, הכלכלן הראשי של לאומי, ודודי רזניק, אסטרטג ריביות בלאומי שוקי הון, מעריכים שהבנק יוריד את הריבית באפריל ל-4.25%.

"ההחלטה שלא לשנות את הריבית בעת הנוכחית, למרות הסימנים הברורים של התכנסות האינפלציה לתוך טווח יעד יציבות המחירים, התבססה בעיקר על מידת אי-הוודאות הגבוהה לגבי היקף ומשך הלחימה הצפויים, והשפעותיה הכלכליות, הן על הפעילות הריאלית והן על השווקים הפיננסיים", כתבו בפמן ורזניק.

"אף שפרמיית הסיכון של ישראל ירדה לאחרונה, גם לאחר פרסום החלטת הדירוג על ידי חברת מודי'ס, רמתה עדיין גבוהה במידה ניכרת מן העבר ומהרצוי".

בפמן ורזניק הוסיפו כי "נראה שהחשש מהשפעות הפחתת הדירוג של ישראל נרגע לעת עתה וכל עוד אין החרפה של ממש בתנאי הרקע, מכלול האינדיקטורים של פערי תשואות, שער חליפין וביצועים יחסיים של שוק המניות יוכל לשמור על יציבות, ואולי אף שיפור נוסף, וזאת ללא הרעה מחודשת.

"עדיין יש לקחת בחשבון שייתכן שחברות הדירוג האחרות "יישרו קו" עם מודי'ס, אך כל עוד אין הרעה בתנאי הרקע, ואם ההתפתחויות יתאימו לתרחיש המרכזי של לאומי, ניתן יהיה לצפות לתהליך שבו במהלך 18 החודשים הבאים הצפי השלילי על הדירוג יבוטל ויתפתחו תנאים לשיפור מחדש של הדירוג בעתיד, אך לא בקרוב".

תגיות